pa kad su izlecini, zasto bi pricali, napustili forum odavno.. samo ti i kristina ostale.. koje verujete u zvanicnu medicinu i mislite da ce vam pomociSanjaBeograd napisao:Ne znam kako ne mogu da procene kroz analize koliko je dugo neko zaražen hepatitisom 5-10-15- godina...
Kad sam operisala abdomen i tom prilikom mi je izvađena žučna kesa, hirurg mi je rekao da je zapaljenski proces dugo trajao i da je bio zadnji voz za operaciju, dakle imao je predstavu približnu o dužini moje bolesti.
(Gde su ostali sa hepatitisom B neće da pričaju sa nama.)
Hepatitis B (hronicni)
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Hepatitis B (hronicni)
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 3:11 pm
Kristina11 napisao:pa vidi po postovima,svi ovi ljudi dugo imaju hepatitis,(mislim dugo vec znaju da ga imaju)tako da su oni sve ove proce vec prosli.
Razumem ja to, samo bi mogli nekad da se jave i napišu šta ima novo i kako su.
(Ne mogu da nađem kako se leči koinfekcija B i C hepatitisima, svuda su koinfekcije hiv i c.)
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Eh Davide da je srece da su se izlecili.Dvoje koji jesu,javili su.I to Davide zvanicnom medicinom se izlecise.Procitaj.Nije se ovde javio niko ko je na taj nacin izlecio.Ustvari mislim da jeste jedna devojka.Da ne slazem.Pre bih rekla da su se pomirili sa tim,jer sve su oni ove nedoumice i prepiske presli pre par godina ko i mi,vidim po postovima.Milica ima 10 godina hepatitis,otkad zna.Od 2006.Vidim po postovima.A i ukljucivala se skoro pa je i sama rekla.Ovih dana se nesto ucutala.Sad mi novi treba da se pomirimo sa tim.Inace ja nisam pobornik iskljucivo zvanicne medicine al verujem strucnim ljudima a konzumiram i prirodan nacin.Uporedo.Al samo se ne hvatam za slamku i ne verujem u prodavanje magle,vec realno stojim na zemlji.A Sanja ne znam ni ja za B i C,to je valjda retko.Cesce je B i D.I C i Hiv
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam tu, nisam izlecena, al sam navikla da zivim sa tim. Zivot ide i mimo bolesti, posebno sto je hep. boljka koja ne boli, ne remeti kvalitet zivota. Normalno zivim, imam porodicu, dete, muza, seksam se, druzim sa ljudima, idem na posao, bavim se sportom i eto....idem na kontrole.
Inace, ja sam na raw food-u sigurno 80%, gde je bar 50% organskog porekla, ne jedem meso nikako, prosto tako mi odgovara, dobro se osecam, ali je virus i dalje tu.
Sto se tice stomatologa, mene su 2 odbila da lece, ali eto naisla sam na stomatologa koji hoce pa se upravo sa istim ovih dana druzim. Valjda sterilise sve zivo,posle mene, gde znam, moje je da joj kazem.
Kristina, ja se na tvom mestu, ne bih previse opterecivala oko transeminaza i ne bih radila nikakve analize, samo onda kad mi dr kaze. Inace, nije mi jasna bas tvoja odluka da nikome ne kazes da si nosilac virusa, ne mislim na kolege i prijatelje, ali roditelji, brat, sestra? Apsolutno ne mora da znaci da si virus dobila od pirsinga ili zubara. Mozda si dobila do mame. Mozda je neko od ljudi sa kojima si zivela u zivotu takodje nosilac virusa? Kad sam saznala da sam pozitivna na virus, odmah sam poslala mamu, tatu i brata na testiranje i oni su negativni i primili vakcine.
Sanja, sa mnom je u bolnici lezala zena koja je saznala za hep. tako sto je bila dobrovoljni davalac krvi i, pa su je oni obavestili kad je nekom prilikom davala krv. Nazovi Zavod za transfuziju pa pitaj.
Inace, ja sam na raw food-u sigurno 80%, gde je bar 50% organskog porekla, ne jedem meso nikako, prosto tako mi odgovara, dobro se osecam, ali je virus i dalje tu.
Sto se tice stomatologa, mene su 2 odbila da lece, ali eto naisla sam na stomatologa koji hoce pa se upravo sa istim ovih dana druzim. Valjda sterilise sve zivo,posle mene, gde znam, moje je da joj kazem.
Kristina, ja se na tvom mestu, ne bih previse opterecivala oko transeminaza i ne bih radila nikakve analize, samo onda kad mi dr kaze. Inace, nije mi jasna bas tvoja odluka da nikome ne kazes da si nosilac virusa, ne mislim na kolege i prijatelje, ali roditelji, brat, sestra? Apsolutno ne mora da znaci da si virus dobila od pirsinga ili zubara. Mozda si dobila do mame. Mozda je neko od ljudi sa kojima si zivela u zivotu takodje nosilac virusa? Kad sam saznala da sam pozitivna na virus, odmah sam poslala mamu, tatu i brata na testiranje i oni su negativni i primili vakcine.
Sanja, sa mnom je u bolnici lezala zena koja je saznala za hep. tako sto je bila dobrovoljni davalac krvi i, pa su je oni obavestili kad je nekom prilikom davala krv. Nazovi Zavod za transfuziju pa pitaj.
vidi do pre 100 , 150 godina
bolesti srca , dijabetesa, hepatitisa, side...raka... su bile nepoznate bolesti , sta se to desilo pa se odjednom covek razboleo? ajde mucnite glavom
bolesti srca , dijabetesa, hepatitisa, side...raka... su bile nepoznate bolesti , sta se to desilo pa se odjednom covek razboleo? ajde mucnite glavom
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Да покушам да прокоментаришем један текст од раније. АЛТ и АСТ могу да буду поремећени због разних ствари. Најчешћи узрок је употреба лоших суплемената тј. лоших витаминско-минералних препарата.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Jan 15, 2016 3:50 pm
Dragi moji pozdrav,
evo jos jednog novog clana na ovoj temi. Kao i vecina zena ovde, otkrila sam za virus krajem avgusta prilikom testiranja pred porodjaj. Uzas, prvo sam mislila da je to nesto tipa kao grip, herpes i sl, prolazno ali kad sam dublje ovo proucila, shvatila sam da nije za zezanje pa sam se fino isplakala jedno mesec dana, onako sama sa sobom ali hvala bogu to je bar bilo prolazno. Trenutno sam vec tri meseca u fazi "Prihvatila sam" pa sam ok, pogotovo jer su mi rezultati dobri (kako kaze doktorka). HbeAg- Anti Hbe+ PCR 233, kks odlicna.
Iscitala sam ceo forum i veoma sam ponosna na Vas koliko ste hrabri i na one koji se lose osecaju pa prebrode jer je to najteze. U ovome psiha igra veliku ulogu, barem se meni tako cini. Kako mi je tesko bilo da virus izbacim iz glave u tom losem smislu (pomisao na bolesti, smrt itd).
Svaka cast mamama koje saznaju za virus dok nose bebu, a i za one koje se odluce da radjaju. Treba ostati normalan zbog bebe i biti spreman na one prve neprospavane noci, pitanje dojiti ili ne iako svi doktori podrzavaju, kada beba zagrebe sebe ili mamu...
Clanica mustbetought je pri svakoj kontroli plakala kod doktora, tako sam i ja na prvoj kontroli pre mesec dana pa mi je doktorka rekla da sam blesava jer su mi rezultati super i da virus u mom slucaju ne mora da se aktivira ni za 20-30 god.
Sto je najgore kao i vecina ovde nemam pojma odakle sam to dobila i mozda je i bolje da ne znam. Moguci faktor rizika su zubari, jer sam ih za tri god. jako cesto menjala pogotovo za kamenac. Imala sam dva decka pre muza, sa muzem sam 10 god.
Za njega ne znamo, nije se testirao ali pretpostavljamo da nema jer je skoro dobrovoljno dao krv na vma, oni to ispituju i rekli bi mu.
Sve u svemu hvala sto postojite, jer ste mi i vi pomogli da mi bude bolje. Nekako je lepsi osecaj da nisi sam u svemu ovome i ako svima silno zelim da ozdrave ili makar da drze virus pod kontrolom i da se nikad ne aktivira.

evo jos jednog novog clana na ovoj temi. Kao i vecina zena ovde, otkrila sam za virus krajem avgusta prilikom testiranja pred porodjaj. Uzas, prvo sam mislila da je to nesto tipa kao grip, herpes i sl, prolazno ali kad sam dublje ovo proucila, shvatila sam da nije za zezanje pa sam se fino isplakala jedno mesec dana, onako sama sa sobom ali hvala bogu to je bar bilo prolazno. Trenutno sam vec tri meseca u fazi "Prihvatila sam" pa sam ok, pogotovo jer su mi rezultati dobri (kako kaze doktorka). HbeAg- Anti Hbe+ PCR 233, kks odlicna.
Iscitala sam ceo forum i veoma sam ponosna na Vas koliko ste hrabri i na one koji se lose osecaju pa prebrode jer je to najteze. U ovome psiha igra veliku ulogu, barem se meni tako cini. Kako mi je tesko bilo da virus izbacim iz glave u tom losem smislu (pomisao na bolesti, smrt itd).
Svaka cast mamama koje saznaju za virus dok nose bebu, a i za one koje se odluce da radjaju. Treba ostati normalan zbog bebe i biti spreman na one prve neprospavane noci, pitanje dojiti ili ne iako svi doktori podrzavaju, kada beba zagrebe sebe ili mamu...
Clanica mustbetought je pri svakoj kontroli plakala kod doktora, tako sam i ja na prvoj kontroli pre mesec dana pa mi je doktorka rekla da sam blesava jer su mi rezultati super i da virus u mom slucaju ne mora da se aktivira ni za 20-30 god.
Sto je najgore kao i vecina ovde nemam pojma odakle sam to dobila i mozda je i bolje da ne znam. Moguci faktor rizika su zubari, jer sam ih za tri god. jako cesto menjala pogotovo za kamenac. Imala sam dva decka pre muza, sa muzem sam 10 god.
Za njega ne znamo, nije se testirao ali pretpostavljamo da nema jer je skoro dobrovoljno dao krv na vma, oni to ispituju i rekli bi mu.
Sve u svemu hvala sto postojite, jer ste mi i vi pomogli da mi bude bolje. Nekako je lepsi osecaj da nisi sam u svemu ovome i ako svima silno zelim da ozdrave ili makar da drze virus pod kontrolom i da se nikad ne aktivira.

-
- Stalni član
Draga Kristina,
zasto hoces meso da izbacis iz ishrane? Da li ti je doktorka to spominjala?
zasto hoces meso da izbacis iz ishrane? Da li ti je doktorka to spominjala?
-
- Aktivan član
Milice,nisam nikom rekla jer ni nemam nikog osim decka,prijatelja i kolega.Majka mi je umrla pre 16 godina,umrla je od karcinoma debelog creva,nije imala hepatitis.Oca nemam,napustio nas kad sam bila beba.Brata ni sestru nemam.Zivim sama.Zato nisam nikom rekla jer bliskog svog nikog nemam.Naravno da bih porodici rekla da je imam.Decko zna.A od prijatelja ni kolega,niko.Davide postojale su i tad bolesti te,al nisu ih time pripisivali,a i vecina virusa smatram da je stvorena vestackim putem i pustena s ciljem,s razvojem tehnologije.Mozemo i dublje ulaziti u temu Amerike,depopulacije itd.Al bespotrebno je.Aco slazem se da Alt i ast mogu biti poviseni i zbog unosenja razne nezdrave ishrane,da ne nabrajam.Meni doktorka upravo smatra da moje blago povisenje transaminaza na 50,to je bilo u decembru,smatra da nije od hepatitisa,jer kad sam samo posle 10 dana izbacivanja lose hrane,vratila ih na normalu.I od tad ne variraju a ja se pridrzavam ishrane.Sonyq nije mi doktorka rekla da izbacim meso,rekla mi je da izbacim svinjsko meso tj mogu al malo, i da izbacim sve preradjevine,masne sireve i masno,alkohol nikako ne smem i gazirano i bilo sta sto ima aditive i konzervanse.Al ja sam od juce izbacila svo meso,jer sam dosta citala o tome,a i David me je postrekao na to.I da,tvoj muz nek se testira..i ako je negativan(dace Bog) onda nek primi vakcinu i nemas bojazni da ga mozes zaraziti.Nek se vakcinise.Beba pretpostavljam da je primila po rodjenju vakcinu i da je ok?A Milice gde nabavljas tu hranu organsku i koliko kosta?
-
- Aktivan član
I jos nesto Sonyg,nemoj da razmisljas na taj nacin bolest,smrt.Bas kako ti je doktorka rekla,blesava si,nalazi su ti dobri.Tebi jos bolji nego meni jer ti je broj kopija mali.I samo pratis.Tako moze dugo dugo.A i ako se nekad aktivira odmah ti ukljuce lek nista strasno.Meni su ukljicili lek.Meni su isti kao i tebi hbeag neg anti hbe poz,kks dobra,ultrazvuk dobar ali meni je pcr 9000.aktivirao se virus iz stanja mirovanja.dala mi je lek evo vec 13 dana ga pijem.ko bombonice da pijem.nit kontraindikacije,nit ista ja osecam nit od hepatitisa nit od leka.Ja se svakako dobro osecam.Sto bi narodski rekli,meni nije nista.Kada sam pitala doktorku"jooj doktorka aktivirao se virus a meni kontrola tek za 6 meseci..moze li mi nesto biti do tad"A ona kaze"Moze,mozes se prehladiti svasta ti moze biti,al od hepatitisa ti ne moze biti nista".I nasmeja se ona.Tako da,mani te crne misli i glavu gore.Nije bas da ne razmisljam o bolesti al vise razmisljam kako se plasim da nekom ne prenesem virus.lepim flastere itd.hipohondar sam
a ne o bolesti kao bolesti,to dal cu umreti..O tome ne razmisljam.Cak sta vise mislim da cu jednog dana(za jedno 100 godina
)umreti od neceg desetog,al od hepatitisa ne
.Milice sad shvatas sto nisam nikom rekla,jer ni nemam nikog
Reci mi samo ta tu hranu koju koristis,to nisam razumele,gde nabavljas i koliko kosta to zadovoljtvo 

-
- Stalni član
Kristina svaka čast na pozitivi. Takva i ostani.
Koliko imas godina, planiras li da ostanes sa tim deckom? Jel planiras bebu?
Beba je super, primila je sve vakcine i HBIG na rodjenju tako da za nju ne brinem jer lepo napreduje i zdrava je. Sa 6 meseci ni jednom nije bila bolesna. Ja sam sad psihicki hvala bogu dobro, rasteretio me je dobar rezultat.
Sto se mesa tice samo nemoj masno meso. Ne znam da li znas za pricu o Dalaj Lami kome su doktori savetovali da mora da uvrsti u ishranu meso posle saznanja za hep B, a znas verovatno da je njemu "duznost" da bude vegetarijanac. Ali umereno kao i sve, i riba je zdrava pa je preporucljivo da se jede do tri puta nedeljno. A za suhomesnato si u pravu, ali gde uzimati domace bez aditiva. I kafa je pozeljna ali jedna do dve dnevno. Doktorka mi je rekla da sve jedem normalno ali da ne uzimam abnormalne kolicine alkohola, nikad ni nisam, vino ponekad, nepusac sam i fizicki aktivna, kilazu pre porodjaja vratila.
E jedino sto sam u trudnoci otkrila i da mi je tsh malo povisen, oni to zovu subklinicka hipotireoza koja bi trebala da se povuce, to se malo poremeti u trudnoci. Doktorka mi je rekla da se drugi lekovi normalno mogu uzimati, a na internetu toliko svasta pise za antibiotike i druge lekove da ne bih uopste o tim glupostima. Interesantno je to da kada sam je pitala da li reaktivacija virusa moze da zavisi od hrane i stresa, odgovorila mi je APSOLUTNO NE.
Meni cak virus nije podivljao ni u trudnoci, a ni posle porodjaja sto se desava kod nekih zena a cesto i da pozute u trudnoci i da im skoce alt i ast. Transaminaze su mi niske, nemam nikakve simptome i super se osecam.

Beba je super, primila je sve vakcine i HBIG na rodjenju tako da za nju ne brinem jer lepo napreduje i zdrava je. Sa 6 meseci ni jednom nije bila bolesna. Ja sam sad psihicki hvala bogu dobro, rasteretio me je dobar rezultat.
Sto se mesa tice samo nemoj masno meso. Ne znam da li znas za pricu o Dalaj Lami kome su doktori savetovali da mora da uvrsti u ishranu meso posle saznanja za hep B, a znas verovatno da je njemu "duznost" da bude vegetarijanac. Ali umereno kao i sve, i riba je zdrava pa je preporucljivo da se jede do tri puta nedeljno. A za suhomesnato si u pravu, ali gde uzimati domace bez aditiva. I kafa je pozeljna ali jedna do dve dnevno. Doktorka mi je rekla da sve jedem normalno ali da ne uzimam abnormalne kolicine alkohola, nikad ni nisam, vino ponekad, nepusac sam i fizicki aktivna, kilazu pre porodjaja vratila.
E jedino sto sam u trudnoci otkrila i da mi je tsh malo povisen, oni to zovu subklinicka hipotireoza koja bi trebala da se povuce, to se malo poremeti u trudnoci. Doktorka mi je rekla da se drugi lekovi normalno mogu uzimati, a na internetu toliko svasta pise za antibiotike i druge lekove da ne bih uopste o tim glupostima. Interesantno je to da kada sam je pitala da li reaktivacija virusa moze da zavisi od hrane i stresa, odgovorila mi je APSOLUTNO NE.
Meni cak virus nije podivljao ni u trudnoci, a ni posle porodjaja sto se desava kod nekih zena a cesto i da pozute u trudnoci i da im skoce alt i ast. Transaminaze su mi niske, nemam nikakve simptome i super se osecam.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sonyq, dobro dosla, ako tako mogu da kazem
u drustvu je lakse. Tacno znam taj osecaj kad saznas deset dana pred porodjaj da si pozitivna
na nesto, a ne znas ni sta je to, ni odakle ti, ni sta moze da se desi sa bebom...pa krenes da guglas, a ono svasta, pa taj strah nadvlada strah od porodjaja. I umesto da se radujes bebi ti brines i strepis
Ja se na drugo dete nisam usudila.
Kristina, razumem u kakvoj si poziciji
A organsku hranu kupujem gde kako stignem, imas na pijaci u bloku 44 deo sa organskom hranom, a i na svakoj pijaci ima po par tezgi. Nesto narucujemo , pa nam vrse dostavu, nesto kupujemo po okolnim selima. Sad koliko je to sve kod nas zaista organski gajeno ko ce ga znati, ali eto meni u glavi kao lakse. A skuplja je ta hrana, pa recimo 30% od uobicajene.
I devojke, bez nerviranja, pre cemo od stresa da svisnemo nego od hepatitisa.

Kristina, razumem u kakvoj si poziciji

A organsku hranu kupujem gde kako stignem, imas na pijaci u bloku 44 deo sa organskom hranom, a i na svakoj pijaci ima po par tezgi. Nesto narucujemo , pa nam vrse dostavu, nesto kupujemo po okolnim selima. Sad koliko je to sve kod nas zaista organski gajeno ko ce ga znati, ali eto meni u glavi kao lakse. A skuplja je ta hrana, pa recimo 30% od uobicajene.
I devojke, bez nerviranja, pre cemo od stresa da svisnemo nego od hepatitisa.
-
- Aktivan član
Sonyg imam 32 godine.Decko 35.A ti?I ti Milice?Planirali smo bebu al se ovo desilo.On zavrsi u bolnici zbog mene,ja pozitivna,prenela njemu.Briga oko njega,sok zbog svega,nisam ni stigla da odbrinem zbog sebe,i to tako prodje.Da ostacu sa njim,naravno..sem ako me on ne ostavi
al ne mogu da kazem,uz mene je.I ja sam uz njega bila kad sam bila ubedjena da mi je on preneo.Stvarno sam bila ubedjena da me je prevario i preneo mi,mislila sam ma kakvi bakraci,kakvi zubari i to,nema sanse s nekom je bio,tako dobio i preneo mi.Al nisam mu to govorila nit napadala ga,bila sam jako zabrinuta za njegovo zdravlje.Izbacio je virus al jos se nije oporavio.Jos nije zdrav.Tako da ne brinem ja dal cu umreti,nego da se zivot vrati na normalu,nemam ni dete,kako cu sta cu,frka mi.A kazem ti Milice,zato ja pominjem pirsing i zubara.Jer sa njim sam 8 godina.Ukucane nemam.Pa da pomislim da su oni pa me zarazili.Nemam nikog.Sama zivim.Ni sa kim nisam bliska da dodjem u dodir sa krvi il tel tecnostima.Ne delim cetkicu i brijac i tako to.Posto sam ja prenela decku a ne on meni,onda pomisljam na zubara pre 3 godine.A ja inace i nisam prethodno isla kod zubara tad sam unistila zub i tek tad otisla.Pirsing pre 15 godina.I drugih situacija nemam,nit operacija nit icega.Pre ovog decka imala sam jos jednog sa kim sam bila u vezi i intimna,eto mozda mi on preneo a i to je bilo isto davno,otprilike kad i pirsing,pre 15 godina.Znaci il prvi decko pre otprilike 15 godina,il pirsing isto tad,il zubar.Drugo nema,od vazduha ne mogu dobiti.Negde procitah i da moze u salonima kad radim nokte.Neverovatno mi da tako moze.Preko turpije,zanoktica..sta znam.Ako moze tako,ja sam godinama radila nokte svakog meseca u salonu.Ako sam tako dobila,ko zna koliko je onda dalje se to sirilo tim putem.Od kad znam za ovo ja ne radim ni nokte vise
Milice ja nisam iz Beograda,ja se samo lecim na klinici u Bg,al nije problem da ja dodjem u Bg.Samo da mi objasnis gde ti je taj blok :-)Inace i ja sam nabavljala neke namirnice od prijatelja koji zive na selu i od kojih znam da je neprskano.Al to neprskano oni ne rade na veliko vec samo ta sebe i meni daju.A za prodaju prskaju.jbg.Nisam kupovala po pijacama jer su me oni zaplasili da to nije organsko vec samo nabiju ceni kao jeste,a ne stavljaju te neke pesticide da tacno provalis da je prskano.Al neke druge stavljaju..sta ja znam..Mada bolje i to.Nego ove klasicne preradjevine i hrana koju vidjamo po marketima.E i dame srecan vam 8.Mart 

-
- Aktivan član
Inace kako sam otisla kod doktora sa ovim saznanjem svaki doktor pa i doktorka na klinickom kako su mi videli pirsing u pupku rekli su "pa eto kako si se zarazila"..A inace radjeno je kod masfacijalnog hirurga(ako dobro napisah) u privatnoj ordinaciji,na operacionom stolu pod lokalnom anestezijom.Znaci nisam radila u kozmetickom salonu kod kozmeticara vec kod doktora u ordinaciji..al eto...
-
- Stalni član
Hvala Milice na dobrodoslici
Shvatila sam, citajuci tvoje prethodne prepiske, da nisi htela drugo dete iz nekih drugih razloga a ne zbog hepatitisa?
Ma da, haos u glavi mi je bio tih dana, pred porodjaj a pravi haos i napadi panike su me snasli posle mesec, mesec i po od porodjaja. Bojala sam se dojenja jer sam negde citala da nije pozeljno. Ali sam ovde videla da su vama lekari savetovali normalno dojenje uz vakcinaciju bebe, ali cak i bez vakcinacije se ne prenosi, pogotovo kad je majka HbeAg-. E zato vise nista i nigde ne citam, samo ovde sa vama se druzim
Kristina, zelim tvom decku brz oporavak i da pocnete da radite na bebi. Imam 31 god.
To za salone je jedna surova istina, cak su i depilacije rizicne. Ne depiliram se po salonima odavno, a nokte da i to cesto al prosto ne mogu da poverujem da sam tako zakacila, ko zna i to je moguce. Ali kazu da su u nasoj zemlji i u regionu najveci faktor rizika zubari
Najgore od svega da ja o tome nisam imala pojma kao i mnogi. Koliko je samo losa informosanost o hepatitsima uopste.

Shvatila sam, citajuci tvoje prethodne prepiske, da nisi htela drugo dete iz nekih drugih razloga a ne zbog hepatitisa?
Ma da, haos u glavi mi je bio tih dana, pred porodjaj a pravi haos i napadi panike su me snasli posle mesec, mesec i po od porodjaja. Bojala sam se dojenja jer sam negde citala da nije pozeljno. Ali sam ovde videla da su vama lekari savetovali normalno dojenje uz vakcinaciju bebe, ali cak i bez vakcinacije se ne prenosi, pogotovo kad je majka HbeAg-. E zato vise nista i nigde ne citam, samo ovde sa vama se druzim

Kristina, zelim tvom decku brz oporavak i da pocnete da radite na bebi. Imam 31 god.
To za salone je jedna surova istina, cak su i depilacije rizicne. Ne depiliram se po salonima odavno, a nokte da i to cesto al prosto ne mogu da poverujem da sam tako zakacila, ko zna i to je moguce. Ali kazu da su u nasoj zemlji i u regionu najveci faktor rizika zubari