Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Djura8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2011 9:13 pm

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od Djura8 »

Ako neko moze da pogleda moj problem na ovoj temi,bio bih zahvalan.Nesto sam ga poceo povezivati sa Hepatitisom,a vec godinu dana ne mogu da utvrdim obolenje.Hvala unapred

http://www.doktor.rs/forum/pulmologija/ ... ml#p297583
Munevera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 02, 2012 4:24 pm

Post od Munevera »

Miki i ja sam imala istu situaciju to je dobro sto su se transaminaze smanjile,ali bi ti preporucila da koristis čorokotovo ulje i da ce ti taj nalaz preci u neg jer sam i ja imala isto tako slucaj i sada hvala Bogu sam izlijecena i sada zivim normalno :)
Munevera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 02, 2012 4:24 pm

Post od Munevera »

Djura8 napisao:Ako neko moze da pogleda moj problem na ovoj temi,bio bih zahvalan.Nesto sam ga poceo povezivati sa Hepatitisom,a vec godinu dana ne mogu da utvrdim obolenje.Hvala unapred

http://www.doktor.rs/forum/pulmologija/ ... ml#p297583

da li i sada imas osip na koljenima i da li ti se jawlja i oko lakta? Jer i ja sam to imala i dugo vremena sam istrazivala i saznala da imam hepatitis B.
Djura8
Novi član
Novi član

Post od Djura8 »

Da,oko kolena je i dalje prisutan,kao i na celu.Al',jako sitan.Ramena me bole kao da sam fizicki bio aktivan.Godinu dana istrazujem,a ne mou nista pronaci.Ne znam jesam opasan za okolinu i u kojoj meri.
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

Djuro, iscitala sam onu tvoju temu celu i zaista ne znam sta da ti napisem. Ja prilicno dugo imam hepatitis, nikada ni jedan simptom nisam imala, nista od svega tog sto se tebi desava. Svi rezultati su mi uvek normalni, jedino bas ciljani test za hep.B pokazuje infekciju. Ne razumem zasto bi bio opasan za okolinu?
Djura8
Novi član
Novi član

Post od Djura8 »

Pa ni ja sam vise nista ne znam,pozivcanio sam skroz.Imam utisak da ljudi oko mene poprimaju iste simptome,a ne znam sta da radim vise.Jel' mozes da mi napises tvoje tegobe,da ih cisto usporedim.Inace,hvala sto si se javila :D
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

Ja nemam nikakvih tegoba, slucajno su mi okrili hep.B pre 6 godina kada sam trebala da se porodim, to je normalna procedura pri porodjaju.
zabrinut100
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 24, 2012 8:26 am

Post od zabrinut100 »

Zdravo svima,
05.novembra 2011.imao sam rizican sex sa devojkom koja je imala hepatitis b. U to vreme ni ona ni ja nismo znali da je nosilac virusa. Meni je bilo simnjivo,jer je imala dosta primitivnih tetovaza po telu,pa se na moj zahtev testirala,i ustanovljen je hepatitis b. E,od tog dana nemam mira,jer smo cak jednom imali odnos i za vreme ciklusa (doduse po penisu nije bilo krvi). Nakon saznanja (mesec dana posle),radio sam HBSag,koji je bio negativan. Medjutim,ni to mi nije dalo mira,pa sam citajuci o hep.B,nakon tacno 50 dana od prvog rizicnog kontakta (a 2 nedelje nakon odnosa kada je imala ciklus),resio da uradim i PCR KVANTITATIVNI test u priv.laboratoriji. Rezultat je takodje bio negativan. U martu ove godine,2012,kontrolisao sam bilirubin,ast,alt,i sve je bilo u granicama referentnih vrednosti. Simptome nikakve nemam,niti tegobe (izuzev sto me ponekad bole zglobovi ramena,ali to ce pre biti da je od treninga i teretane,jer sam naglo prekinuo da treniram-tako bar kaze DR).
Vakcinisao sam se nakon svega,primio 2 doze,ostala je treca u junu. Da li imam razlog za zabrinutost,posto me sve ovo muci vec duze vremena,i prosto osecam da sam postao paranoican. Hvala svima na odgovoru unapred.
zoranforfun
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2012 11:50 am

Post od zoranforfun »

bilo bi lepo da neko odgovori coveku. imam slican problem i zanima me da li bi vakcinacija sada bila efikasna? odnos je bio pre par dana. takodje zanima me da li osobe koje su prelezale akutni hepatitis b mogu zaraziti druge? ko su zapravo nosicoi zaraze? akutni ili hronicni hep b?
rasko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2012 11:06 am

Post od rasko »

Osoba koja je izlecila akutni hepatitis B ne moze da prenese, prenose samo osobe sa hrononicnim.
Vakcinacija se vrsi pre zaraze ili nakon izlecenja akutnog hepatitisa B, osobe koje su se izlecile od hronicnog hepatitisa B (sto je veoma mali procenat takvih osoba) imaju anti-tela kao i vakcinisane osobe.
zoranforfun
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2012 11:50 am

Post od zoranforfun »

hvala rastko. mislim da cu veceras mnogo lepse spavati.
Soka1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 13, 2011 4:02 pm

Post od Soka1 »

Zdravo ljudi.
Mene interesuju nekoliko stvari.
Partner koji nije zarazen virusom se vakcinise i da li je posle toga potrebna revakcinacija, da li je on bezbedan nakon toga dozivotno?
Beba obolele majke, ukoliko se obavi vakcinacija neophodna odmah po rodjenju da li moze da ipak dobije virus?
hepatitisB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 02, 2012 2:14 am

Post od hepatitisB »

Pozdrav svima,
procitala sam vecinu stvari koje ovdje pisete i mislim da je zaista naizmerno dobro sto postoji jedan ovaakav forum.
da predjem na stvar... moja mama boluje od hepatitisaB i u predhodnih par godina je pcr bio negativan medjutim zadnji nalazi uradjeni 12.6.2012 godine pokazuju sledece:

anti HBs negativan
HBs-Antigen positivan > 250 IU/ml
pcr pozitivan 0.8  (761 IU/ml )

ALT 0.61
AST 0.45

Radila je jos mnogo nalaza, nazalost ne znam koje su vam vrednosti jos potrebne da biste procenili njeno stanje ? da li je potrebna neka terapija ? koliko je ozbiljna situacija? Molim vas recite mi svoje misljenje zaista bi vam bila veoma zahvalna jer ne znam sta da radim kako se postaviti dalje sta raditi ?

Unapred mnogo hvala.
rasko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2012 11:06 am

Post od rasko »

Najbolje i najsigurnije je posetiti lekara on odlucuje o eventualnoj terapiji!
hepatitisB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 02, 2012 2:14 am

Post od hepatitisB »

naravno nista bez lekara,
ali samo me interesuje interpretacija nalaza tih vrednosti jer ne znam koliko je ozbiljna situacija nesto sam procitala da se terapija ne ukljucuje ako je pcr ispod 100 000 kopija pa me to interesuje. inace pretrage obavljamo u nemackoj kod lekara koji je trenutno odsutan pa dok cekamo njegove dalje upute volela bi znati kakvo je stanje ovo a vidim da na ovom forumu ljudi dosta znaju o tome.
unapred hvala mnogo ovo znaci imati se obratiti nekome za savjet bilo kakav.
Odgovori