Dijagnoza nepoznata!
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
Dijagnoza nepoznata!
Pozdravljam svima! Pogotovo medicinskim radnicima ,kojima odajem priznanje za djela kojim se bave.
Imam par pitanja na koje nisam nasao odgovaor,a verujem da ovde ima kvalitetnih doktora koji bi mi mogli pomoci i razjasniti neke nedoumice.Naime ,radi se o tome sto sam posetio bolesnika koji je na kucnom lecenju(navodno od upale pluca) 2 meseca.Pri tom sam pokupio neki virus ili bakteriju,za koje jos nisam utvrdio sta su,i sta treba leciti.Simptomi su sledeci:Jako mutne oci,ubrazan rad srca ,kao i povremena potamljenost ili probledjenost.15 danaPrva 3-4 dana,bilo je i vatra na sredistu pluca,dva dana glavobolja kao i neuredna stolica.Svi nalazi su dobri,od snimka pluca,preko ispljuvka,krvne slike i urina.
Zanima me,koliko je potrebno da se bakcil TBC-a otkrije(dal je moguce u roku 15 dana od infekcije),i jel mogu ovo biti simptomi?
Imam par pitanja na koje nisam nasao odgovaor,a verujem da ovde ima kvalitetnih doktora koji bi mi mogli pomoci i razjasniti neke nedoumice.Naime ,radi se o tome sto sam posetio bolesnika koji je na kucnom lecenju(navodno od upale pluca) 2 meseca.Pri tom sam pokupio neki virus ili bakteriju,za koje jos nisam utvrdio sta su,i sta treba leciti.Simptomi su sledeci:Jako mutne oci,ubrazan rad srca ,kao i povremena potamljenost ili probledjenost.15 danaPrva 3-4 dana,bilo je i vatra na sredistu pluca,dva dana glavobolja kao i neuredna stolica.Svi nalazi su dobri,od snimka pluca,preko ispljuvka,krvne slike i urina.
Zanima me,koliko je potrebno da se bakcil TBC-a otkrije(dal je moguce u roku 15 dana od infekcije),i jel mogu ovo biti simptomi?
Re: Dijagnoza nepoznata!
Pa sta je ovo?Kakav je ovo forum,koliko covek treba cekati na odgovor?Ako tema vec postoji,onda Administrator ili Moderator upute ka linku,ili ga postave.Neozbiljno i neprofesionalno!
Razocaran sam!Pa niko da odgovori!Nek vam je na cast i zvanje ! Mozda je trebalo da pitam za privatnu ordinaciju,verujem da bi se tad javilo 10 doktora,jer je u pitanju zarada!Sramota!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 6:17 pm
Poštovani!
Ne bih Vam mogao pomoći u medicinskom smislu, ali ovo Vam mogu biti simptomi TBC-a. Savjetovao bih Vam da otiđete pulmologu, jer ovakvo postavljanje dijagnoze je jako teško liječnicima. Ja sam Vašu teme već davno vidio, ali sam specijalist neurologije, te iskreno nisam baš zainteresiran za pulmologiju. Ne znam Vam sve u detalje pa radije ne pišem krive dijagnoze. Ali svakako otiđite liječniku. Oprostite što Vam nisam mogao pomoći...
S poštovanjem,
Dr.sc.Ivan Drnasin, dr.med., spec.neurologije,prim.
Ne bih Vam mogao pomoći u medicinskom smislu, ali ovo Vam mogu biti simptomi TBC-a. Savjetovao bih Vam da otiđete pulmologu, jer ovakvo postavljanje dijagnoze je jako teško liječnicima. Ja sam Vašu teme već davno vidio, ali sam specijalist neurologije, te iskreno nisam baš zainteresiran za pulmologiju. Ne znam Vam sve u detalje pa radije ne pišem krive dijagnoze. Ali svakako otiđite liječniku. Oprostite što Vam nisam mogao pomoći...
S poštovanjem,
Dr.sc.Ivan Drnasin, dr.med., spec.neurologije,prim.
Postovani doktore Ivane,hvala vam na profesionalnosti i na zainterosovanosti.Lepo je videti obrazovanog coveka,a jos lepse kad se ima Hristov Obraz u sebi!
Proverio sam dva puta u roku od mesec dana na pulmologiji,svi nalazi su dobri!Nema ni govora o plucnoj TBC.Takodjer i kod alergologa je sve proslo u najboljem redu.
Nalazi krvi i mokrace dobri,s'tim sto je otkrivena masnoca u krvi(6,0) koju prati zutilo(bledilo) lica.Preostalo je jos da pregledam jetru .Kad uradim i te nalaze,postavcu odgovor iz prostog razloga sto moze nekad nekom pomoci.
Jos jednom zahvaljujem na vremenu , i svako dobro od Gospoda vam zelim !!
Proverio sam dva puta u roku od mesec dana na pulmologiji,svi nalazi su dobri!Nema ni govora o plucnoj TBC.Takodjer i kod alergologa je sve proslo u najboljem redu.
Nalazi krvi i mokrace dobri,s'tim sto je otkrivena masnoca u krvi(6,0) koju prati zutilo(bledilo) lica.Preostalo je jos da pregledam jetru .Kad uradim i te nalaze,postavcu odgovor iz prostog razloga sto moze nekad nekom pomoci.
Jos jednom zahvaljujem na vremenu , i svako dobro od Gospoda vam zelim !!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 6:17 pm
Poštovani gospodine,
hvala Vam na vremenu koje ste izdvojili da napišete krajnji rezultat, jako cijenim taj postupak. Ako ikad trebate nešto, slobodno pišite, pogotovo kad ste toliko ljubazni da ste se zahvalili. Drago mi je da su Vam nalazi uredni.
S poštovanjem,
Dr.sc.Ivan Drnasin, dr.med.
hvala Vam na vremenu koje ste izdvojili da napišete krajnji rezultat, jako cijenim taj postupak. Ako ikad trebate nešto, slobodno pišite, pogotovo kad ste toliko ljubazni da ste se zahvalili. Drago mi je da su Vam nalazi uredni.
S poštovanjem,
Dr.sc.Ivan Drnasin, dr.med.
Nisam dobio uput za pregled jetre,jer moj doktor smatra da nije potrebno,al jesam za ocno.Sad se sumnja na Konjuktivitis.Dva meseca isti simptomi.Peckanje u ocima,kao i nabubreli podocnjaci posle sna,dok u toku dana pocrne
Povremeno ostar bol u plucima.
Sve to prati bledo zuta boja lica.
Nalazi krvi i urina su sledeci:
sedimentacija-2
glukoza-5,7
urea-4,2
kreatin-94
horesterol-6,0
trigleceridi -1,63
alt-14
ast- 20
Urin-bistar i zut
leukociti 1-2
epitelne celije i bakterije-malo
TSH 2,79mlU\L
Za ubrzan rad srca dobio "propranalol" od 40 mg, 1\4 na dan.Konstantacija doktora opste prakse je da sam hipohondar,medjutim ja to ne prihvatam kao odgovor.Mozda nalazi drugacije pokazuju,al meni nije dobro vec dva meseca!

Sve to prati bledo zuta boja lica.
Nalazi krvi i urina su sledeci:
sedimentacija-2
glukoza-5,7
urea-4,2
kreatin-94
horesterol-6,0
trigleceridi -1,63
alt-14
ast- 20
Urin-bistar i zut
leukociti 1-2
epitelne celije i bakterije-malo
TSH 2,79mlU\L
Za ubrzan rad srca dobio "propranalol" od 40 mg, 1\4 na dan.Konstantacija doktora opste prakse je da sam hipohondar,medjutim ja to ne prihvatam kao odgovor.Mozda nalazi drugacije pokazuju,al meni nije dobro vec dva meseca!
Pozdrav svima na forumu
Nazalost moja agonija se produbila.Simptomi koje imam su sledeci: zutilo koze,pojacan otkucaj srca,povremen svrab po telu,a ponekad i sitne ospi,nemiran san,gubitak apetita i telesne mase.Sve to prati i pojacana masnoca na kozi(pogotovo dlanovi,celo ,nos).Takodjer zanimljiva cinjenica da imam osecaj kao da sav gorim iznutra ,mada temperatura ne prelazi 36,6(uglavnom se manifestuje u vecernjim satima ) .Mislim da su i moji ukucani poprimili iste simtome,sto bi trebalo da znaci da je u pitanju infekcija.
Poprilicno sam se istrosio kod privatnih lekara,medjutim nema nikakvih konkretnih rezultata.Jetra,zuc,pankreas,pluca,stitna zlezda,sve u najboljem redu.Testiranje kod alergologa takodjer donelo dobre rezultate.Tokom ovog visemesecnog ispitivanja,jedino je otkriven pojacan otkucaj srca i holesterol u krvi(6,32).Sad sam se testirao i na hepatitis,mada jos ne znam rezultate.Svaki savet je dobrodosao,stoga ne stedite tastaure
Nazalost moja agonija se produbila.Simptomi koje imam su sledeci: zutilo koze,pojacan otkucaj srca,povremen svrab po telu,a ponekad i sitne ospi,nemiran san,gubitak apetita i telesne mase.Sve to prati i pojacana masnoca na kozi(pogotovo dlanovi,celo ,nos).Takodjer zanimljiva cinjenica da imam osecaj kao da sav gorim iznutra ,mada temperatura ne prelazi 36,6(uglavnom se manifestuje u vecernjim satima ) .Mislim da su i moji ukucani poprimili iste simtome,sto bi trebalo da znaci da je u pitanju infekcija.
Poprilicno sam se istrosio kod privatnih lekara,medjutim nema nikakvih konkretnih rezultata.Jetra,zuc,pankreas,pluca,stitna zlezda,sve u najboljem redu.Testiranje kod alergologa takodjer donelo dobre rezultate.Tokom ovog visemesecnog ispitivanja,jedino je otkriven pojacan otkucaj srca i holesterol u krvi(6,32).Sad sam se testirao i na hepatitis,mada jos ne znam rezultate.Svaki savet je dobrodosao,stoga ne stedite tastaure

Najnovija vest,pozitivan sam na helicobakter.3x vece vrednosti od "dozvoljenih".Jel moze sve ove simptome da izazove ova bakterija?
Mene ste zainteresovali a ne znam nista o tome, zanima me rezultat. Sta je bilo>
Pa nista,popio sam terapiju od 20-ak dana protiv helikobakterije,stanje se malo popravilo ,tj helikobakter je izbacen,al i dalje imam zutu kozu.Pogotovo ona postaje vidljiva na rukama,kad se stegne saka.Svako jutro peckanje i suzne oci,povremeni osrti bolovi na desnom plucnom krilu ,kao i ubrzano lupanje srca su i dalje konstantni.Sve sam pregledao nekoliko x ,nista lose nalazi ne pokazuju.Moje misljenje je da je ovo latentni oblik TBC,mozda neko zna adekvatnu ishranu?ake napisao:Mene ste zainteresovali a ne znam nista o tome, zanima me rezultat. Sta je bilo>
idite na pregled reumatologa, ovo bi mogao da bude sam pocetak neke sistemske bolesti.
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
Poštovani,ne mogu da tvrdim šta je tačan uzrok vaših simptoma ali gotovo sigurno mogu da tvrdim šta nije..Tu mislim na TBC..Verujte,teško da bi TBC za sve ovo vreme imao taj,kako Vi nazivate "latentni" oblik...(a sve vreme BEZ terapije za TBC)..Ukratko,simptomi TBC-a su:
- gubitak telesne težine
- noćno preznojavanje
- povišena temperatura
- konstantan umor
- iskašljavanje krvi
Čini mi se da Vi nemate ništa od navedenog...U slučaju da se bilo kojih od ovih simptoma ipak javio u medjuvremenu,davanjem sputuma (ispljuvka) na odredjenu analizu (Bk i Levenštajn) rešićete tu dilemu-da li je ili nije u pitanju TBC..
Veliki pozdrav.Sve najbolje.
- gubitak telesne težine
- noćno preznojavanje
- povišena temperatura
- konstantan umor
- iskašljavanje krvi
Čini mi se da Vi nemate ništa od navedenog...U slučaju da se bilo kojih od ovih simptoma ipak javio u medjuvremenu,davanjem sputuma (ispljuvka) na odredjenu analizu (Bk i Levenštajn) rešićete tu dilemu-da li je ili nije u pitanju TBC..
Veliki pozdrav.Sve najbolje.
Pregledao sam ponovo kompletnu krvnu sliku,sve je u najboljem redu.Takodjer na snimku pluca nema nista sto bi ukazivalno na tbc oboljenje.Znaci TBC 99 % nije.Mozda bi sve ovo moglo da bude HEPATITIS,mada sam se testirao prosle godine,dok sam imao ove simptome,i nalazi su bili u redu.Osecam dosta puta negodnost sa desne strane,gde bi trebala da bude jetra.Najveca misterija su mi vene,koje su jednostavno nestale!Takodjer primecujem da mi prsti oticu,kao i da se povremeno javi sitan(jedva primetan) osim oko kolena,kao i to da je stolicapovremeno zuta.
Mozda bi temu trebalo premestiti na neki drugi podforum.Ja cu postaviti link teme na temu o Hepatistisu.
Mozda bi temu trebalo premestiti na neki drugi podforum.Ja cu postaviti link teme na temu o Hepatistisu.