Hepatitis B (hronicni)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Hepatitis B (hronicni)
Pozz
pisao sam pre par dana, i trazio pomoc oko rezultata mojih nalaza. Juce sam bio i kod lekara na infektivnoj, koji mi je na osnovu rezultata, koje mi nije dao, (ne znam zasto), rekao da sam inficiran pre vise od 2 godine i da mi stanje jako stabilno na osnovu rezultata sto se tice enzima jetre i krvne slike. medjutim da mi za terapiju kojom bi "zabetonirao" virus i ako sam ga trazumeo, ne bi nasao u krvi nakon terapije, potreban lek tenofovir. njega jos uvek nema kod nas u prodaji i nije registrovan, al je rekao da se ocekuje za koji mesec. da li neko ima iskustva s ovim lekom i kako mogu da ga nabavim.
Takodje me zanima to sto je rekao da imam aktivni hepatitis, i da sam inficiran pre vise od 2 god iako sam pre 6 meseci bio negativan na testu. Zbunjen sam jako. Kad uzmem rezultate u ponedeljak napisacu tacno sta je u njima, mozda je nesto video sto ja ne znam, ali svakako sam bio zatecen dijagnozom
Pozdrav i pisite ...
pisao sam pre par dana, i trazio pomoc oko rezultata mojih nalaza. Juce sam bio i kod lekara na infektivnoj, koji mi je na osnovu rezultata, koje mi nije dao, (ne znam zasto), rekao da sam inficiran pre vise od 2 godine i da mi stanje jako stabilno na osnovu rezultata sto se tice enzima jetre i krvne slike. medjutim da mi za terapiju kojom bi "zabetonirao" virus i ako sam ga trazumeo, ne bi nasao u krvi nakon terapije, potreban lek tenofovir. njega jos uvek nema kod nas u prodaji i nije registrovan, al je rekao da se ocekuje za koji mesec. da li neko ima iskustva s ovim lekom i kako mogu da ga nabavim.
Takodje me zanima to sto je rekao da imam aktivni hepatitis, i da sam inficiran pre vise od 2 god iako sam pre 6 meseci bio negativan na testu. Zbunjen sam jako. Kad uzmem rezultate u ponedeljak napisacu tacno sta je u njima, mozda je nesto video sto ja ne znam, ali svakako sam bio zatecen dijagnozom
Pozdrav i pisite ...
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 31, 2011 10:26 am
da li je moguce da nema nikakvog ostecenja jetre ako su transeminaze sve vreme u granici normale, a pritom virus je neaktivan od pocetka infekcije, i ne koristim nikakvu terapiju? unapred hvala
Kdje se može kupiti MMS u Srbiji?angelioforos napisao:Pozdrav svima!
Ja sam Hepatitis B hronican....fibroza jetre treci stepen...i vec 7 meseci sam na Zeffixu i Roferon-u 2 alfa...Posle skoro godinu dana od kada znam za ovo sada su mi transaminaze nesto vise od granice. Ovde nam mesta panici. Pribranost, izbegavanje ekscesa..i sve moguce sto podrzava i obnavlja jetru treba uzimati. da li je neko cuo za MMS? Ja sam to koristio i ponovo sam sada krenuo...I JA OSECAM RAZLIKU. bilo sta mogu da pomognem ...tu sam...Da moj PCR u junu je bio >110.000.000 kopija...tako da sam super zadovoljan kakav sam danas.....
Brza i laka narudžba ovdje: MMS KAPIAnaFlis napisao:Kdje se može kupiti MMS u Srbiji?angelioforos napisao:Pozdrav svima!
Ja sam Hepatitis B hronican....fibroza jetre treci stepen...i vec 7 meseci sam na Zeffixu i Roferon-u 2 alfa...Posle skoro godinu dana od kada znam za ovo sada su mi transaminaze nesto vise od granice. Ovde nam mesta panici. Pribranost, izbegavanje ekscesa..i sve moguce sto podrzava i obnavlja jetru treba uzimati. da li je neko cuo za MMS? Ja sam to koristio i ponovo sam sada krenuo...I JA OSECAM RAZLIKU. bilo sta mogu da pomognem ...tu sam...Da moj PCR u junu je bio >110.000.000 kopija...tako da sam super zadovoljan kakav sam danas.....
Zdravo svima na ovom forumu ,Inace ja sam iz makedonije i posle dogo citanja vasih postova odlucio sam da napisem nesto o mom hepatitisu zapravo za zatrazim odgovor od vas .
Prije 5 godina pri slucajnom analizom krvi otkriveni su mi visoki AST 98 i ALT 140 ,pod hitno sam otisao na infektivnoj klinici gde su mi napravleni markeri koji su pokazali sledece rezultate.
HBsAG - negativan
HBsAB ( ili anti HBs)- negativan
HBcAB (ili anti HBc)- pozitivan
HBeAG- negativan
HBeAB (ili anti HBe) pozitivan
Znaci ove analize sam dobio prvi put kad sam bio na klinici .i posle pet godina analize su potpuno iste a za ove pet godine napravio sam ih jos 4 puta .Znaci anti tela jos uvek nema ?
Problem je u tome sto i dan danas AST i ALT variraju u slucaju ako malo vise pojedem ili popijem neko gazarina pice ,inace alkohol ne pijem ,ako malo pripazim na hranu i pocnem da pijem caj koji mi sprema jedan travar transeminaze padaju na normalu.
Odgovor na ovo od lekara na klinici je sledeci ,Da sam nekad imao hep.b ali da ga je moj organizam sam odbacio bez ikakavih lekova ,ali da je napravio malu leziju na jetri i zato AST i ALT variraju .
Moram da napomenem da sam radio i HBV DNA test i to dva puta u roku od dve godina i u oba dva rezultata pise da nema tragova hepatita b.
Uradio sam markere za hep.c,sidu,brucelozu i svi su negativni .
Molio bih neko da mi neko odgovori kakvo je moje stanje i kako su oni ustanovili da imam leziju na jetri samo preko krvi jer biopsija nije mi radzena jer specijalista je rekao da nema potrebe jer na ultrazvuk jetre pokazuje samo malo grubiju strukturu i umereno zamascenje ,drugo je sve ok .
Postojili sansa da se ta lezija oporavi (izleci )i da li je moguce da se antitela nikad i ne stvore .Pozdrav cekam vas odgovor.
Prije 5 godina pri slucajnom analizom krvi otkriveni su mi visoki AST 98 i ALT 140 ,pod hitno sam otisao na infektivnoj klinici gde su mi napravleni markeri koji su pokazali sledece rezultate.
HBsAG - negativan
HBsAB ( ili anti HBs)- negativan
HBcAB (ili anti HBc)- pozitivan
HBeAG- negativan
HBeAB (ili anti HBe) pozitivan
Znaci ove analize sam dobio prvi put kad sam bio na klinici .i posle pet godina analize su potpuno iste a za ove pet godine napravio sam ih jos 4 puta .Znaci anti tela jos uvek nema ?
Problem je u tome sto i dan danas AST i ALT variraju u slucaju ako malo vise pojedem ili popijem neko gazarina pice ,inace alkohol ne pijem ,ako malo pripazim na hranu i pocnem da pijem caj koji mi sprema jedan travar transeminaze padaju na normalu.
Odgovor na ovo od lekara na klinici je sledeci ,Da sam nekad imao hep.b ali da ga je moj organizam sam odbacio bez ikakavih lekova ,ali da je napravio malu leziju na jetri i zato AST i ALT variraju .
Moram da napomenem da sam radio i HBV DNA test i to dva puta u roku od dve godina i u oba dva rezultata pise da nema tragova hepatita b.
Uradio sam markere za hep.c,sidu,brucelozu i svi su negativni .
Molio bih neko da mi neko odgovori kakvo je moje stanje i kako su oni ustanovili da imam leziju na jetri samo preko krvi jer biopsija nije mi radzena jer specijalista je rekao da nema potrebe jer na ultrazvuk jetre pokazuje samo malo grubiju strukturu i umereno zamascenje ,drugo je sve ok .
Postojili sansa da se ta lezija oporavi (izleci )i da li je moguce da se antitela nikad i ne stvore .Pozdrav cekam vas odgovor.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 09, 2011 3:38 am
pozdrav svima..pa ovako mene zanima par stvari,pa ako je neko voljan da mi odgovori-
imam 20godina iz beograda sam i trenutno se lecim na vma-a od hronicnog hepatitisa B
nisam nikada imao nikakve simptome,sasvim slucajno preko analize krvi sam saznao da sam zarazen.. prvix 5 meseci sam dolazio mesecno na vma jer se sumnjalo da je mozda akutni,transiminaze su mi varirale od 230 do 250 i tako 5 meseci,onda sam lezo na vma-a radi biopsije jetre i tu ima nekix promena ali su jako male,znaci nije veliko ostecenje i strasno ali ima nekix promena..potom sam odmah poceo sa terapijom pegasys 180mililitara.. primam svake srede znaci nedeljno.. posle 8,9 su mi pale transiminaze i sve je ok u normali,sutra idem 14. terapiju da primi.pegasys podnosim odlicno leokociti su mi 7,8 i tu nemam problema jer sam uvek vodio zdrav zivot i organizam mi je prejak..tako da pegasys odlicno podnosim ko da ga i ne primam...sad sta mene zanima(izvinite ako odgovori vec postoje predhodno ali nisam mogao bas sve da procitam)
inace nemam problema sa nabavkom jer sam vojni osiguranik pa imam srece sto se toga tice..
rekli su mu da ne moze da se izleci virus vec da moze da se uspava...sad to je ono sto me zanima, sta posle,ako se daj boze uspava virus,sta onda?
jer ja sam sportista, ceo zivot sam fudbal trenirao, zdrav zivot prvi put se susrecem sa ovako necim koje me je skroz srozalo,sad me zanima kad bi uspavao taj virus dali bi opet smeo da trci,treniram,idem u teretenu fudbal i to..sta znaci to kad se uspava virus,dali je idalje prenosiv? dali smem da pijem povremeno,cigare? znaci kako se odvija moj zivot kada se zavrsi terapija i virus bude uspavan..
inace jos da kazem,da mi je bilo zaista tesko na pocetku,jer nije lako saznati sa 20 godina da imas tako nesto u sebi i da moras sve da prekines,bio sam depresivan i sve ostalo...sad trenuto je sve to proslost,pomirio sam se i ono bukvalno me boli uvo,ponasam se normalno izlazim sa ortacima,odem na neku tekmu ali se ipak pazim,hrana sve kako treba,ni slucajno alkohol ,cigare gazirano,ne trcim,ne umaram se...ali ipak me ubija nedostatak informacija za koje se nadam da cu ovde saznati
hvala unapred <3
imam 20godina iz beograda sam i trenutno se lecim na vma-a od hronicnog hepatitisa B
nisam nikada imao nikakve simptome,sasvim slucajno preko analize krvi sam saznao da sam zarazen.. prvix 5 meseci sam dolazio mesecno na vma jer se sumnjalo da je mozda akutni,transiminaze su mi varirale od 230 do 250 i tako 5 meseci,onda sam lezo na vma-a radi biopsije jetre i tu ima nekix promena ali su jako male,znaci nije veliko ostecenje i strasno ali ima nekix promena..potom sam odmah poceo sa terapijom pegasys 180mililitara.. primam svake srede znaci nedeljno.. posle 8,9 su mi pale transiminaze i sve je ok u normali,sutra idem 14. terapiju da primi.pegasys podnosim odlicno leokociti su mi 7,8 i tu nemam problema jer sam uvek vodio zdrav zivot i organizam mi je prejak..tako da pegasys odlicno podnosim ko da ga i ne primam...sad sta mene zanima(izvinite ako odgovori vec postoje predhodno ali nisam mogao bas sve da procitam)
inace nemam problema sa nabavkom jer sam vojni osiguranik pa imam srece sto se toga tice..
rekli su mu da ne moze da se izleci virus vec da moze da se uspava...sad to je ono sto me zanima, sta posle,ako se daj boze uspava virus,sta onda?
jer ja sam sportista, ceo zivot sam fudbal trenirao, zdrav zivot prvi put se susrecem sa ovako necim koje me je skroz srozalo,sad me zanima kad bi uspavao taj virus dali bi opet smeo da trci,treniram,idem u teretenu fudbal i to..sta znaci to kad se uspava virus,dali je idalje prenosiv? dali smem da pijem povremeno,cigare? znaci kako se odvija moj zivot kada se zavrsi terapija i virus bude uspavan..
inace jos da kazem,da mi je bilo zaista tesko na pocetku,jer nije lako saznati sa 20 godina da imas tako nesto u sebi i da moras sve da prekines,bio sam depresivan i sve ostalo...sad trenuto je sve to proslost,pomirio sam se i ono bukvalno me boli uvo,ponasam se normalno izlazim sa ortacima,odem na neku tekmu ali se ipak pazim,hrana sve kako treba,ni slucajno alkohol ,cigare gazirano,ne trcim,ne umaram se...ali ipak me ubija nedostatak informacija za koje se nadam da cu ovde saznati

Poslednja izmena od BelgradeStyle u Sre Nov 09, 2011 4:02 am, izmenjeno 2 puta ukupno.
-
- Novi član
slucajno sam duplirao post pa nek moderator obrise ovaj
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Nov 16, 2010 3:59 pm
Imao sam slicno iskustvo kao ti, transeminaze izmedju 200-300, nikako da se spuste, radili mi biopsiju, minimalno ostecenje, 6 970 000 kopija virusa krenuo sa pegasysom, pa su mi od 8 nedelje ukljucili i lamividin. Samo moja je razlika sto su mi od 4-10 pegasysa transeminaze skocile preko hiljadu, doktor mi je rekao da je to zbog toga sto je moj organizam prepoznao zarazene hepatocite i krenuo da ih odbacuje. Posle 12 pegasisay transeminaze su mi se unormalile do kraja terapije, bile su sve vreme izmedju 20 i 30.BelgradeStyle napisao:slucajno sam duplirao post pa nek moderator obrise ovaj
Kako sam se ja informisao preko stranih sajtova i citao razna istrazivanja, a lepo sam se informisao

Isto mi je i doktor rekao da ne mogu da izbacim virus nego da ga blokiram, da moze da se desi da ga chr pacijent izbaci virus ali retko se desava. Ja sam kacio neke linkove gde postoji statistika ljudi koji se lece pegasysom 48 nedelja i da 3% pacijenata izbaci taj virus, tj. dodje do serokonverzije postanu anti-Hbs pozitivni, HbsAg negativni PCR negativan.
Zelim ti svu srecu, znam kako ti je k

Pozdrav drugari!
Meni je posle godinu dana na lamivudinu PCR negativan, HbsAg negativan, anti-Hbs pozitivan

Meni je posle godinu dana na lamivudinu PCR negativan, HbsAg negativan, anti-Hbs pozitivan

-
- Novi član
dada svestan sam svega toga...ja sam sad u sredu primio 14 i sl nedelje idem na kontrolu,tj tek one tamo jer cu sl da vadim krv .pa cemo videti trenutno stanje...mada znam da mi je to ok jer normalno osecam,inace kad su mi visoke transiminaze ja osecam neko tistenje u doljnjem delu trbuha,a to vec duze vreme mi je ok.ne zelim da razmisljam o tix 3% da nebi doslo do razocarenja,zelim da se usresredim na uspavljivanje virusa,sad mi tu samo fale informacije sta posle,ako se to uspava kako onda dalje da funkcionisem,objasnio sam to u proslom postu,nego sto se tice tog lamividin-to mi do sad niko nije ni spominjao,al verovatno moj doktor misli da nisam kandidat za to,a lece me bas strucni ljudi sa vma pa se nadam da su upravu
hvala unapred brate

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Alleksa tri put ura za tebe
Ja u utorak idem na kontrolu pcr mi negativan (nemam pojma kako, prosle godine je bio 17.000) , a hbsag i dalje pozitivan
BelgradeStyle, placas li ti terapiju....koliko? Jasmo mi je da si vojni osiguranik, ali nisam cula da je neko za hep.B dobio besplatnu terapiju, koliki ti bio pcr?

Ja u utorak idem na kontrolu pcr mi negativan (nemam pojma kako, prosle godine je bio 17.000) , a hbsag i dalje pozitivan

BelgradeStyle, placas li ti terapiju....koliko? Jasmo mi je da si vojni osiguranik, ali nisam cula da je neko za hep.B dobio besplatnu terapiju, koliki ti bio pcr?
-
- Novi član
pa kada si vojni osiguranik tvoja bolnica je vma i sve troskove snosi vojska...prosto...(zato ceo zivot moj otac daje deo svoje plate za to osiguranje)tako da imam srece sto se toga tice
BelgradeStyle napisao:dada svestan sam svega toga...ja sam sad u sredu primio 14 i sl nedelje idem na kontrolu,tj tek one tamo jer cu sl da vadim krv .pa cemo videti trenutno stanje...mada znam da mi je to ok jer normalno osecam,inace kad su mi visoke transiminaze ja osecam neko tistenje u doljnjem delu trbuha,a to vec duze vreme mi je ok.ne zelim da razmisljam o tix 3% da nebi doslo do razocarenja,zelim da se usresredim na uspavljivanje virusa,sad mi tu samo fale informacije sta posle,ako se to uspava kako onda dalje da funkcionisem,objasnio sam to u proslom postu,nego sto se tice tog lamividin-to mi do sad niko nije ni spominjao,al verovatno moj doktor misli da nisam kandidat za to,a lece me bas strucni ljudi sa vma pa se nadam da su upravuhvala unapred brate
Hi!

Što se ishrane tiče rečeno mi je da mogu sve da jedem, ali da ipak izbegavam najštetnije namirnice, kao što je konzervisana hrana...U principu skontaš da ti je jetra već napaćena prisustvom virusa,i trudiš se da joj olakšaš. Kada su aktivnosti u pitanju ( ja recimo obožavam da vozim bajs) kažu da je to OK, ali bez preterivanja. Ovo otprilike znači da kad osetiš da se zamaraš, iskuliraš.
Mislim da će ti sve ovo blagovremeno doktor reći. Gde si požurio, možda uspeš i da ga izbaciš?!

Imam pitanje za tebe:pošto se lečiš na VMA, a ja bih htela da zakažem privatno pregled tamo, možeš li da mi preporučiš lekara?
-
- Novi član
znaci ako sam te dobro skapirao tebi je uspavan hep B? inace naravno to sve znam,jer taj rezim zivota i sad vodim,nadao sam se da to uspavljivanja virusa donosi sa sobom neke druge povlastice u smislu da mogu malo ozbiljnije da se bavim sportom,da ne mogu da prenesem itd... sto se tice privatnog pregleda naravno mogu da ti preporucim,inace poznajem bukvalno sve lekare na infektivnom odeljenju..ostavicu ti br na pm,pa se javi. pozz
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Nov 16, 2010 3:59 pm
Ne znaci nista ako si HbeAg negativan i antiHbeAg pozitivan, ako ti je PCR u milijardama, znaci da ti se virus replicira ko lud, ok je varijanta HbeAg neg i PCR nizak nivo.BelgradeStyle napisao:znaci ako sam te dobro skapirao tebi je uspavan hep B? inace naravno to sve znam,jer taj rezim zivota i sad vodim,nadao sam se da to uspavljivanja virusa donosi sa sobom neke druge povlastice u smislu da mogu malo ozbiljnije da se bavim sportom,da ne mogu da prenesem itd... sto se tice privatnog pregleda naravno mogu da ti preporucim,inace poznajem bukvalno sve lekare na infektivnom odeljenju..ostavicu ti br na pm,pa se javi. pozz
A reci mi si ti HBeAg neg ili poz? I da li su ti na pocetku terapije pegasysom transeminaze skocile ili su padale? I koliki ti je broj kopija virusa?