Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
rasko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2012 11:06 am

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od rasko »

Zao mi je ja ne znam da protumacim ove rezultate, valjda ce neko ko bolje poznaje procitati i pomoci vam!
hepatitisB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 02, 2012 2:14 am

Post od hepatitisB »

pa i ja se nadam ali Vama mnogo hvala u svakom slucaju.
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

Hep.B nisam sigurna, ali po ovim rezultatima bih rekla da tvoja mama ima 760 kopija, a pcr bi bilo negativan da ih je manje od 250, valjda im aparat detektuje tek vise od 250. Ovo za transeminaze ne znam, kod nas se te jedinice drugacije iskazuju. Inace, taj podatak od 100.000 kopija je zastareo, sad se terapije primenjuje ukoliko je vise od 20.000 (ovo je podatak za Srbiju, za Nemacku ne znam zavisi od njihovog zdravstvenog sistema).

Soko, vakcina se prima iz tri puta, ne mogu da se setim kako ide, ali sigurno ce vam reci tamo gde prima prvu dozu kad je sledeca. Isto je i sa bebom, meni su na otpusnoj listi deteta ispisali kad da primi drugu i trecu vakcinu, i bebe se vakcinisu po nekoj ubrzanoj proceduri. Inace, zasticeni su odmah po primanju prve.
hepatitisB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 02, 2012 2:14 am

Post od hepatitisB »

milice hvala mnogo mene i zbunjuju ti rezultati jer je na nasim prostorima drugacije nego u nemackoj.
a za te vakcine ja sam to primala i moji ukucani i mi smo primali jednu pa nakon mesec dana drugu i onda treca ide tek za 5 godina. valjda je to svugde isto ne znam.
Vladica_KV
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 14, 2012 7:10 pm

Post od Vladica_KV »

Dobar dan svima.
Imam hronicni Hepatitis B vec 3 godine.
Doktori odbijaju da mi rade biopsiju jetre, na poslednjem ultrazvuku uoceni su mi deformitet jetre i slezine (ne neki veliki ali ih ima).
Interesuje me da li postoji neka sansa lecenja, i izbacivanja virusa, kakav je proces za sve to.
Sto se tice ishrane postujem u potpunosti.
Takodje javljaju mi se otekline na desnoj strani u predelu jetre, skoro svaki dan mi je nateceno, i imam neprijatan osecaj u tom predelu, u poslednje vreme i povracanje, sve cesce osecaj umora i malaksalosti.
Da li su se nekome javljale takve tegobe?
Infektolozi u Kraljevu, i Kragujevcu ne preduzimaju nista, i tvrde da Hepatitis B nije opasan, i da je to jedan veoma miran virus koji ne utice na zivot.
Takodje devojka mi je primila 2 vakcine protiv virusa, oko 2 meseca od primanja druge doze ostala je u drugom stanju ( u 2 mesecu trudnoce spontani pobacaj) posle toga radili smo test na HBV i pokazalo je da nema virus.
Kako je to moguce?
Hvala u napred na odgovoru.
Stvarno je super forum, mnoge korisne stvari mogu da se pronadju.
Pozdrav.
MIRAK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2011 12:37 pm

Post od MIRAK »

Vladica_KV napisao:Dobar dan svima.
Imam hronicni Hepatitis B vec 3 godine.
Doktori odbijaju da mi rade biopsiju jetre, na poslednjem ultrazvuku uoceni su mi deformitet jetre i slezine (ne neki veliki ali ih ima).
Interesuje me da li postoji neka sansa lecenja, i izbacivanja virusa, kakav je proces za sve to.
Sto se tice ishrane postujem u potpunosti.
Takodje javljaju mi se otekline na desnoj strani u predelu jetre, skoro svaki dan mi je nateceno, i imam neprijatan osecaj u tom predelu, u poslednje vreme i povracanje, sve cesce osecaj umora i malaksalosti.
Da li su se nekome javljale takve tegobe?
Infektolozi u Kraljevu, i Kragujevcu ne preduzimaju nista, i tvrde da Hepatitis B nije opasan, i da je to jedan veoma miran virus koji ne utice na zivot.
Takodje devojka mi je primila 2 vakcine protiv virusa, oko 2 meseca od primanja druge doze ostala je u drugom stanju ( u 2 mesecu trudnoce spontani pobacaj) posle toga radili smo test na HBV i pokazalo je da nema virus.
Kako je to moguce?
Hvala u napred na odgovoru.
Stvarno je super forum, mnoge korisne stvari mogu da se pronadju.
Pozdrav.
Hjuh, na ovoj temi je neko zatišje?! I ti,Vladice, si prilično davno postavio ovo...ipak mene zanima šta si uradio i kakav je ishod, jer i ja muke mučim sa tim lekarima!
mustbetough
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 11:05 pm

Post od mustbetough »

Trenutno je nestasica imunoglobulina za hepatitis b. Meni je potreban sto pre, u 7. mesecu sam trudnoce. Ima li neko ideju kako da ga nadjem:(? Sledece ned. cu dobiti odgovore na mestima gde sam trazila. Javite plz.
PItala sam infektologa i epidemiologa u svom gradu, ali jos nista:((. TO je doza za bebe koja se daja na rodjenju bebama HBsAg pozitivnim majkama.
dasevremevrati
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 31, 2011 10:26 am

Post od dasevremevrati »

Radi se VTO o trosku fonda zenama koje imaju hronicni hbv, eto ako nekome zatreba da zna. zanimam me sta se desava kada neko posle 3 god koriscenja lamivudina postane rezistentan, (pri koriscenju terapije uvecane su transeminaze do 4x) a osoba je mlada ima 25 god. Koliko je to opasno?
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

dasevremevrati, promenice mu terapiju. Bas kad sam bila na poslednjoj kontroli to je bio slucaj sa jednom devojkom sa kojom sam malko pricala, kad je izasla iz ordinacije rekla je da je dobila novu terapiju jer je postala rezistentna na Zeffix, sta je tacno dobila ne znam. Nevolja je jedino ukoliko nisi iz Beograda, jer se terapija podize iskljucivo u apoteci pri Klinickom centru, pa mora jednom mesecno da dolazi u Bg po lekove.

mustbetough, ako sam dobro sracunala trebala bi da si se porodila :lol: ?
cocacolans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 26, 2013 9:21 am

Post od cocacolans »

Poydrav svima
imam hep b vec godinu ipo dana u junu 2012 mi je uvedena terapija zefixom i tad su mi radili taj psr i imao sam 65mil kopija (tako pise u izvestaju) :(
za tri meseca sam skinuo transaminaze na normalu, a u maju treba opet da radimm taj psr

Moze li mi neko reci koliki otprilike treba da mi bude psr da bi se nazvalo izlecenje da bi mogao sve normalno da radim

hvala svima
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Hronicni hepatitis b ostaje zauvek, sto bi deca rekla. Meni je pcr negativan, nemam nikakvo ostecenje jetre, ali redovno idem na kontrole i proveravam transeminaze. Nisam sigurna da li pcr treba da bude veci od 2000 ili 20.000 kopija da bi se krenulo sa terapijom, ali i ukoliko je neko bez terapije, kao ja npr., ne znaci da ce tako i ostati, svakako treba voditi jedan uredan zivot.
Nisi mi bas jasan sta mislis pod tim da li mozes sve normalno da radis? Osobe obolele od hepatitisa trajno ne bi smele da unose u organizam gazirano, alkohol, masno, zacinjeno, bez obzira na broj kopija.
cocacolans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 26, 2013 9:21 am

Post od cocacolans »

Milice pod tim da mogu sve da radim mislim na poslove posto sam kuvar a u jednom izvestaju mi je napisao da su mi dozvoljeni umereni poslovi, a mislim da lonac od 30l ne spada u umeren teret ili posao :)
sanjajd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 13, 2013 5:19 pm

Post od sanjajd »

Želim da kažem svima koji boluju od hroničnog hepatitisa da postoji rešenje problema. Moj muž je pre nekoliko godina imao hronični hepatitis. Imao je jake bolove u stmaku, transaminaze AST i ALT su mu bile preko 300, a gama GT preko 600, sedimentacija 70. Promenio je 14 vrsta različitih lekova koje mu je dao lekar i nije bilo rešenja. Nabavila sam mu jedan preparat od meda koji je pojeo za 20ak dana. Sve vrednosti iz krvi su bile u normali i stvar je bila rešena. Lekari nisu imali objašnjenje i kao i uvek nisu smatrali da je taj med rešio problem.

Svi zainteresovani mi se mogu javiti na 013 618 919, a ja im mogu poslati med putem pošte. Cena jedne tegle je 600 dinara + ptt.

* Slobodno se radujte, jer ovo stvarno funkcioniše, a mi ćemo za 20ak dana čekati od vas na jednu "milku" :)

Snežana
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Да ли може да се добије рецепт или је то "пословна тајна"?
sanjajd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 13, 2013 5:19 pm

Post od sanjajd »

Ja nisam proizvođač i u to ne zalazim. Ja sam samo neko ko je to pronašao i probao i smatram da je moja dužnost da pomognem i drugima ako mogu.
Odgovori