Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
ines 81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 31, 2011 3:48 pm

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od ines 81 »

Bila sam u Engleskoj gde sam sam primila 3 vakcine a moj suprug je primio jednu kada smo dosli na drugu engleskinja se izvinila i rekla da je imun na hepatitis b da je bio u konktatu i da njemu vakcina netreba. mij dever ima hepatitis b i hepatitis c (zivimo u istoj kuci ) pa se brinem za sebe !!! primila sam 3 vakcine dali sam sigurna !!!! dali se primaju tri ili cetri ?? :P :P :) :) :wink:
unapred hvala :P :P 8) :wink: :)
Lighter
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 07, 2011 6:38 pm

Post od Lighter »

da li neko zna koji su uslovi da bi pacijent sa aktivnim hronicnim hep B dobio terapiju pegilovanim interferonom?
darkooni
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 05, 2008 11:09 pm

Post od darkooni »

Lighter napisao:da li neko zna koji su uslovi da bi pacijent sa aktivnim hronicnim hep B dobio terapiju pegilovanim interferonom?
Postoji protokol kojih se pridrzavaju lekari na infektivnoj klinici u Bg i na onovu tog protokola se odredjuje ko je za terapiju a ko ne. Sve se gleda ali bas sve. Pocevsi od starosti pacijenta kao i opsteg zdravstvenog stanja istog, eventualno ako postoji rezistentnost na antivirusni lek- da li isti pomaze, kakve su navike pacijente-alkoholizam, narkomanija i sl i kao najbitnij faktor broj virusnih kopija u ml krvi. Nazalost ta terapija je uzasno skupa i nema za sve pa postoji taj protokol-daje se kada se je stanje bas pogorsano i ne deluje nista vise. Idi na inf kliniku i reci ce ti da li si kandidat za tu terapiju ili ne.
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

Lighter napisao:da li neko zna koji su uslovi da bi pacijent sa aktivnim hronicnim hep B dobio terapiju pegilovanim interferonom?
Mislim da je sansa da se dobije nikakva, ali da se samofinansiras mozes. Mislim da je hepadecko pisao da je terapija kosala 6.500 eura. Za hep.C moze da se dobije preko zdravstvenog ukoliko se prodje nekakva komisija,koja gleda sve zivo, kao sto rece darkooni, ali za B jos uvek nisam cula da je nekom prepisana na "recept" sto bi se reklo.
alleksa85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 12:57 pm

Post od alleksa85 »

PCR za HBV posle 8 meseci na lamivudinu - negativan :D
HbsAg - negativan.

Jos da uradim anti-Hbs :)
Soka1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 13, 2011 4:02 pm

Post od Soka1 »

Hoces reci da si izbacio virus??? :))))
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 16, 2010 3:59 pm

Post od hepdecko81 »

Soka1 napisao:Hoces reci da si izbacio virus??? :))))
Aleksa se uobrazio, izbacio virus i pobegao sa foruma....

Imas aleksa za hiljadu dinara, dobijes za manje od 24h rezultat za anti-Hbs, ja radio skoro, titar mi je bio 998, a pre 6 meseci >1000, pocelo da mi se smanjuje, tako mi je i doktor rekao.
Nemoj da se bedacis ako jos nisi anti-Hbs poz, nekome treba i do 72 nedelja posle negativnosti da mu organizam proizvede antitela ali retko tako dugo, obicno do 24 nedelje organizam proizvede antitela.
Eto ljudi vidite da moze da se izbaci virus kod chr pacijenata, a kada pitas doktore kazu ima ces ceo zivot. Evo nije cak ni retko, Aleksa i ja na ovom chatu. :)))))))))
alleksa85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 12:57 pm

Post od alleksa85 »

eee, pa ne znam da li sam izbacio virus, jedino sto su mi na klinici rekli je bilo - dobro je sto je PCR negativan, znaci da terapija deluje... dao sam krv i za anti-Hbs ali nisam isao skoro na kliniku posto sam trenutno van Beograda.

Ne bih se prerano mnogo radovao... ali za sada, rezultati su dobri :wink:

Hepdecko, nisam se uobrazio, nego uzivam na moru 8)
MIRAK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2011 12:37 pm

Post od MIRAK »

hepdecko81 napisao:Ova stranica je super, ima sve lepo objasnjeno o hepatitisu b, sa sve grafikonima.

http://www.hronos.rs/biblioteka/terapij ... titisa.pdf
Ovde jeste fino objašnjeno i tnx, ali mene sada zanima kako da znamo da li je prisutan i hep. D-pogotovu ako kod mene sumnjaju da je ovaj B drugar prisutan od rodjenja?!
Meni ništa nije jasno, svi ovde govore o PCR testu, a meni to i ne spominju :( Da li te analize rade u zavisnosti od kombinacije markera ili šta?
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 16, 2010 3:59 pm

Post od hepdecko81 »

MIRAK napisao:
hepdecko81 napisao:Ova stranica je super, ima sve lepo objasnjeno o hepatitisu b, sa sve grafikonima.

http://www.hronos.rs/biblioteka/terapij ... titisa.pdf
Ovde jeste fino objašnjeno i tnx, ali mene sada zanima kako da znamo da li je prisutan i hep. D-pogotovu ako kod mene sumnjaju da je ovaj B drugar prisutan od rodjenja?!
Meni ništa nije jasno, svi ovde govore o PCR testu, a meni to i ne spominju :( Da li te analize rade u zavisnosti od kombinacije markera ili šta?
Kombinacija hep b i hep d, zove se super infekcija, koje ubije coveka za 2-3 godine.
a sam hep d ako neko ima nista mu ne moze, radi samo uz prisustvo hep b. Da ga imas klinicko stanje bi ti bilo jako lose. Imas u privatnim klinikama za hiljadu dinara, pa uradi ako ce te to smiriti.
PCR se svuda u svetu radi svakih 6 meseci, ovo HbsAg ne znaci mnogo, sem da imas virus, nego kod nas nemaju para, pa rade samo tezim slucajevima ili pre ili posle neke terapije. jbg
dreambox
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 11:53 pm

Post od dreambox »

PCR test od 18.02.2011 - HBV DNA

7,6 x 10^5

PCR od 11.07.2011 HBV DNA

1,4 x 10^3

Terapija Entecavir od Mart ove godine...

Jel moze neko da convertira u kopije ....

Unaprijed zahvalan
neba81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 23, 2011 9:32 am

Post od neba81 »

pozz svima
nov sam ovde, i ... tek juce sam saznao da sam HBsAg +., prilikom rutinske kontrole zbog posla. testirao sam se i pre 6 meseci kada je rezultat bio negativan.
prema ostalim nalazima, HNsAt nema (<2,0)kao i HBc IgMAt nereaktivan.
zanima me , ako se ko bavio time, sta to znaci, i koja je faza virusa. da li ako nema antitela je pocetna faza, pre akutne, da telo jos nije odgovorilo, ili je vec hronicna.
i sta se i u jednom i drugom slucaju moze uraditi, tj nacin na koji se neko od vas lecio. i da li je moguce virus izbaciti..
molim vas na brzom odgovoru,
posto cekam i rezultate na infektivnoj, a ovo je nesto sto nisam ocekivao i jako sam ocajan , jer shvatam da moze dosta da promeni zivot...
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

dreambox napisao:PCR test od 18.02.2011 - HBV DNA

7,6 x 10^5

PCR od 11.07.2011 HBV DNA

1,4 x 10^3

Terapija Entecavir od Mart ove godine...

Jel moze neko da convertira u kopije ....
1. rezultat iznosi 760.000 kopija
2. rezultat iznosi 1.400 kopija

sto ce reci da terapija radi svoj posao :D

Neba81, ne bih znala sta ti znace ti rezultati koje si napisao, recice ti pravo stanje na infektivnoj po dobijanju ostalih analiza, ali ukoliko si se testirao pre 6.meseci i nisi bio pozitivan na hep.B a sada jesi, znaci da je infekcija u akutnoj fazi, sto ce reci da su ogromne sanse za izlecenje. Svega 5% predje iz akutne u hronicnu fazu. Ne znam kakvu ces terapiju dobiti, ali svakako sto uredniji zivot, bez ikakvih poroka, stroga dijeta, odmaranje, vitamina sto vise..Sve najbolje.
neba81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 23, 2011 9:32 am

Post od neba81 »

Milice M
hvala ti puno na brzom odgovoru..naravno cekam rezultate sa infektivne. inace sam malopre razgovarao sa doktorom, i pojasnio sta znace rezultati koje sam napisao. tj, da se antitela na samo jezgro virusa nisu stvorili vec sada samo antitela na omotac virusa.
ne znam da li to znaci da li je akutna faza ili hronicna, ali bih voleo da si u pravu. svakako do petka kad ce uraditi i tzv. PCR test...sam jako zabrinut.
inace nikakve tegobe nemam, znam da obicno u akutnoj fazi budu transaminaze povisene ,ali nisu.

ako imas jos neki savet..konkretno vezan za dijetu, ili koje vitamine, pisi...
Hvala jos jednom zaista
dreambox
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 11:53 pm

Post od dreambox »

Zaboravio sam da napisem da su ove vrednosti Hbv Dna, napisane u IU/ml...
Odgovori