Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
fibrinogen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 19, 2011 11:40 pm

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od fibrinogen »

koksaki jedina za sada, ali ne mogu objasniti sve simptome koksakijem.

po pocetku simptoma su mi radili testove na hep B i C, bio sam negativan, pa sam zato pitao ponasanje transaminaza u akutnoj fazi (AST je sve vreme u granicama, ALT je blago povisen). globulini su mi blago poviseni (37, na proslom testu su bili 31), a oni se uglavnom vezuju za jetru. u medjuvremenu su me ispitali na sve viruse koji bi dosli u obzir, po vise puta (na HIV sam testiran tri puta kako bi se on potpuno eliminisao kao mogucnost), ali hepatitis nisu vise. posto u sredu idem na kontrolu, pitacu ih da odrade hep ponovo.
alleksa85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 12:57 pm

Post od alleksa85 »

Moze li neko da mi protumaci moje nove rezultate?

HBs-Ag negativan
HBe-Ag negativan
anti-HBe pozitivan
anti HBc ukupni pozitivan

AST 27, ALT 52

Ne rekose mi bas nista posebno na klinici, samo mi uzedose krv za PCR. Sta se desava s mojom jetrom? :o
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 16, 2010 3:59 pm

Post od hepdecko81 »

alleksa85 napisao:Moze li neko da mi protumaci moje nove rezultate?

HBs-Ag negativan
HBe-Ag negativan
anti-HBe pozitivan

AST 27, ALT 52

Ne rekose mi bas nista posebno na klinici, samo mi uzedose krv za PCR. Sta se desava s mojom jetrom? :o
E ako si HbsAg negativan, to ti je super, jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, pcr su ti uzeli da vide da li si hbv dna negativan, ako si pozitivan to znaci da imas okultni hep b. Ako ne onda ces da cekas anti-hbs da budes pozitivan. Nekome trebe i vise od 6 meseci da razvije antitela od kada postane negativan.

Nisu ocekivali da budes HbsAg negativan pa ti nisu radili anti-Hbs, tako su i meni isto, samo sto ja nisam mogao da cekam pa sam otisao u privatnu laboratoriju pa sam tamo uradio taj test, 1000 dinara ti kosta, ja bih to odmah uradio da sam na tvom mestu.

A ovo 27/52 mi je malo cudno, ne znam to da ti protumacim, posto su ti markeri dobri, a ovo antHbc i ljudi koji su imali akutni hep b, imace ceo zivot, to ti je znak da si imao hep b.
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

alleksa85 napisao:Moze li neko da mi protumaci moje nove rezultate?

HBs-Ag negativan
HBe-Ag negativan
anti-HBe pozitivan

AST 27, ALT 52

E i 3/4 ljudi koji postanu hbsag negativni razviju antitela, ostala 1/4 postane opet pozitivna. Imas na netu puno o tome, na engleskom.
alleksa85
Stalni član
Stalni  član

Post od alleksa85 »

znaci li to da postoji sansa da izbacim virus iz organizma? :o

mada, transaminaze mi nisu u redu, a i holesterol mi je visok, sto znaci da nesto ipak nije u redu sa jetrom...

ajde sacekacu PCR pa javljam rezultate.
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

alleksa85 napisao:znaci li to da postoji sansa da izbacim virus iz organizma? :o

mada, transaminaze mi nisu u redu, a i holesterol mi je visok, sto znaci da nesto ipak nije u redu sa jetrom...

si siguran da ti pise hbsAg negativan?
Sanse da se na lamividinu izbaci virus je manja jedan postu, a jednaka je spontanoj reakciji.
Ali ti si vec hbsAg, tako da su ti sanse 75% ako ti je to tacno.
Sto ne ides u privatnu laborotoriju da uradis anti-hbs, dobijes rezultat za 24h, jos rade i kvantitativno testove, ne ko na infektivnoj, da bi bio anti-hbs pozitivan titar mora da ti bude veci od deset.
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

alleksa85 napisao:znaci li to da postoji sansa da izbacim virus iz organizma? :o

Ma moj neki drugar ima horesterol i povisene transeminaze , bio na infektivnoj, rekli mu da su mu povecane zbog horesterola, da nema nikakav virus, tako da ti je verovatno to od toga ako imas holesterol, mada ni to ne valja :)
alleksa85
Stalni član
Stalni  član

Post od alleksa85 »

pa siguran sam, evo pise HbsAg pa jedna ogromna nula precrtana kosom crtom :lol:

dobro ici cu negde da odradim i taj anti hbs.

e decko... hvala na brzim odg. :wink:
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

alleksa85 napisao:pa siguran sam, evo pise HbsAg pa jedna ogromna nula precrtana kosom crtom :lol:

e decko... hvala na brzim odg. :wink:

muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
bgdtanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 03, 2005 1:07 pm

Post od bgdtanja »

Moja majka je pre 10 dana hospitalizovana jer je imala 10-tak dana jaku mucninu i umor i analizama krvi je utvrdjeno veliko povecanje transaminaza i posle par dana je pozutela.Pre 2 dana su stigli rezultati i utvrdjeno ej da ima hepatitis B.Ja bih otisla da se testiram ali nisam sigurna da li mogu da idem odmah ili treba da prodje neko vreme?
Draganagr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 11:28 am

Post od Draganagr »

Evo i mene opet...
Malo sam se distancirala od citave teme - uzastopni dobri rezultati - bebica - posao- zivot tece normalno - do pre neki dan kad sam dobila najnovije rzultate pcr-a. 160000cop/ml, transaminaze normalne -znaci kandidat za terapiju. U kratkom telefonskom razgovoru sa doktorkom - preporucila mi je da krenem sa interferonom, ali posto jos uvek dojim i imam nameru da dojim i dalje, dogovor je da ponovim test za nekih 6 meseci pa da odlucimo tada. Iskreno, nisam ocekivala da se virus tako brzo aktivira. Pre malo vise od godinu dana kada sam radila poslednji test (pred porodjaj), imala sam samo 1500 kopija...
Pitanje za @hepdecko81:
sto se tice Pegasys - da li si sam sebi davao inekcije (kao sto to rade dijabeticari) ili si svake nedelje isao kod lekara? Takodje me jako muci pitanje nezeljenih efekata... Vidim da je kod tebe bilo ok, da li znas za iskustva drugih iz prve ruke? Cini mi se da sam negde cula da se Pegasys mnogo lakse podnosi u odnosu na onaj stari-klasicni interferon, a o efikasnosti da i ne govorim. To mi je mnogo bitno, jer sam u jako produktivnoj fazi zivota - posao 15 sati dnevno - malo dete - planiram i jos jedno ako Bog da, i zato se moram psihicki pripremiti unapred :P
I jos nesto, sto se tice tih tipova hepatitsa B, da li se to radi neki poseban test i ako da kako se zove? Jednom prilikom sam pitala doktorku o tome i rekla mi je nesto u stilu ma to se ne radi, to je prevazidjeno sada (inace, zivim i lecim se u grckoj, mozda ovde ne prate te metode).

Za devojke koje planiraju bebice - i moje iskustvo je isto kao i kod milice i mustbetough. Beba je vakcinisana odmah po rodjenju i kasnije, sve ukupno 4 doze. ja sam joj skoro radila HbsAg, negativan je, a za antitela radimo za koji mesec (po pravilu se radi 6 meseci nakon poslednje doze). Slobodno mozete da dojite, nije dokazano da se virus tako prenosi na bebu, i to je to! Opreznost samo ukoiko se treba krenuti sa terapijom (moj slucaj sada - ne smem da planiram drugo dete dok ne resim ovaj problem).

@bgdtanja - nema razloga da cekas, idi testiraj se odmah, da te prodje agonija!

Veliki podrav svima!!
darkooni
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 05, 2008 11:09 pm

Post od darkooni »

Ako nekog zanima u gradskom zavodu za zastitu zdravlja u 29.novembra vakcinacija protiv hepatita B kosta 1700din daje se u tri doze tj.3x1700din. Bolje spreciti nego leciti:)
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

Draganagr napisao:Evo i mene opet...
Malo sam se distancirala od citave teme - uzastopni dobri rezultati - bebica - posao- zivot tece normalno - do pre neki dan kad sam dobila najnovije rzultate pcr-a. 160000cop/ml, transaminaze normalne -znaci kandidat za terapiju. U kratkom telefonskom razgovoru sa doktorkom - preporucila mi je da krenem sa interferonom, ali posto jos uvek dojim i imam nameru da dojim i dalje, dogovor je da ponovim test za nekih 6 meseci pa da odlucimo tada. Iskreno, nisam ocekivala da se virus tako brzo aktivira. Pre malo vise od godinu dana kada sam radila poslednji test (pred porodjaj), imala sam samo 1500 kopija...
Pitanje za @hepdecko81:
sto se tice Pegasys - da li si sam sebi davao inekcije (kao sto to rade dijabeticari) ili si svake nedelje isao kod lekara? Takodje me jako muci pitanje nezeljenih efekata... Vidim da je kod tebe bilo ok, da li znas za iskustva drugih iz prve ruke? Cini mi se da sam negde cula da se Pegasys mnogo lakse podnosi u odnosu na onaj stari-klasicni interferon, a o efikasnosti da i ne govorim. To mi je mnogo bitno, jer sam u jako produktivnoj fazi zivota - posao 15 sati dnevno - malo dete - planiram i jos jedno ako Bog da, i zato se moram psihicki pripremiti unapred :P
I jos nesto, sto se tice tih tipova hepatitsa B, da li se to radi neki poseban test i ako da kako se zove? Jednom prilikom sam pitala doktorku o tome i rekla mi je nesto u stilu ma to se ne radi, to je prevazidjeno sada (inace, zivim i lecim se u grckoj, mozda ovde ne prate te metode).

Za devojke koje planiraju bebice - i moje iskustvo je isto kao i kod milice i mustbetough. Beba je vakcinisana odmah po rodjenju i kasnije, sve ukupno 4 doze. ja sam joj skoro radila HbsAg, negativan je, a za antitela radimo za koji mesec (po pravilu se radi 6 meseci nakon poslednje doze). Slobodno mozete da dojite, nije dokazano da se virus tako prenosi na bebu, i to je to! Opreznost samo ukoiko se treba krenuti sa terapijom (moj slucaj sada - ne smem da planiram drugo dete dok ne resim ovaj problem).

@bgdtanja - nema razloga da cekas, idi testiraj se odmah, da te prodje agonija!

Veliki podrav svima!!
Nisam sam sebi davaio, isao sam jednom nedeljno na kliniku, poneo sa sobom pegasys koji sam kupio i primao tamo, mogao sam i u domu zdravlja ali nisam hteo.

Pogledaj na netu, istrazivanja o efikasnosti lecenja pacijenata chr hep b pegasysom koji imaju genotip A i genotip D, pa razlika je ogromna, A:D=10:1 u rezultatima serokonversije HbsAg.

Ja sam isao svake nedelje na kliniku i tamo su pegasys primali sam pacijenti sa hep c, ja sam jedini bio sa hep b, ne finansira drzava pegasys za hep b u Beogradu, mada ce da ga uvedu kako sam cuo na tv. Uglavnom su svi nesto kukali, kako ne mogu da spavaju, kako ih boli glava, kosa im opada, kao ne pricaju ni sa kim iz kuce- mnogo nervozni, da se tresu, da ih gusi kada disu, da ih koci ruka......

Ja nisam imao nista od toga, jedino mi se mnogo spavalo, bio sam usporen, a trebalo bi po ovome da imam nesanicu, spavao sam po 15 sati i imao sam ujutru sukrvicu iz nosa, poslednjih nekoliko inekcija me je jednom nedeljno bolela glava ali nista strasno. Doktor mi je rekao da su nezeljena dejstva kod intraferona jaca, da je pegasys bolji.
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

[quote="alleksa85"]pa siguran sam, evo pise HbsAg pa jedna ogromna nula precrtana kosom crtom :lol:

e decko... hvala na brzim odg. :wink:[/quot

jel ti stigao taj Pcr?
si radio anti-Hbs?
kad idemo na pivo, ajde pozuri sa proizvodnjom tih antitela :)))))))))))))
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

Pozdrav Draganigr :D

Hepadecko, da li si lezao na klinici kad si krenuo sa terapijom? Nesto sam cula da za prvih par doza moras da budes hospitalizovan?

Ja sam proslog utorka bila na kontroli, kod mene za sada stanje nepromenjeno, dakle nista novo, sledeca kontrola za 6 meseci.
Odgovori