Hepatitis B (hronicni)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Hepatitis B (hronicni)
ja ne kapiram ljude koji kazu nemam hrabrosti da se testiram na hiv...a cuo sam to milion puta do sad. sa hivom moze da se zivi min 30 god., ali samo ako se otkrije na vreme i ako se prati... Prema tome ljudi testirajte se! Najgore je imati sumnje i strahove a ne preduzimati nista...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 19, 2011 11:40 pm
verujem da bi isto tako razmisljao kada bi ti bio u toj situaciji.
-
- Novi član
i sa hiv-om se sa danasnjim lekovima u proseku zivi jos 42 godine nakon infekcije. pre samo 5 godina ocekivani zivotni vek je bio u proseku dodatnih 29 godina.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mene su testirali na infektivnoj, prilikom prvog pregleda, i na C i na HIV.
Mene nisu testirali. Sama sam odradila hepatitis C, ali tada mi HIV nije padao na pamet. Nikada se nisam drogirala, imala sam samo ozbiljne veze.. ali opet onda mi samo dodju neke misli, kad ni za hep B nisam otkrila uzrok... Mislim da cu svakako radi sebe odraditi test, da ne umisljam... Gde je po vama najbolje uraditi ga?
-
- Novi član
studentska poliklinika u krunskoj ako je prosle vise od 2 meseca od poslednjeg odnosa (koriste test na antitela koji je preko 99% prakticno 100% pouzdan nakon 2 meseca).
ili gradski zavod za zastitiu zdravlja u 29. novembra ako je proslo vise od mesec dana od poslednjeg odnosa (koriste DUO test koji je 100% pouzdan nakon mesec dana).
nakon 2 meseca pouzdanost oba testa je prakticno jednaka, tako da je svejedno.
ili gradski zavod za zastitiu zdravlja u 29. novembra ako je proslo vise od mesec dana od poslednjeg odnosa (koriste DUO test koji je 100% pouzdan nakon mesec dana).
nakon 2 meseca pouzdanost oba testa je prakticno jednaka, tako da je svejedno.
Hvala. Otici cu ovih dana sigurno.
E ljudi samo da vam kazem da sam danas bila i testirala se, nereaktivna sam odnosno negativna.. A inace su mi i ALT i AST u normali. Eto. Hvala vam na podrsci i savetima.
-
- Novi član
woo-hoo 
gde si se testirala?

gde si se testirala?
Odradila sam privatno u labratoriji, kostalo me je 1250 dinara, ako nekoga zanima mozda ovde na diskusiji da zna!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Nov 16, 2010 3:59 pm
Ova stranica je super, ima sve lepo objasnjeno o hepatitisu b, sa sve grafikonima.
http://www.hronos.rs/biblioteka/terapij ... titisa.pdf
http://www.hronos.rs/biblioteka/terapij ... titisa.pdf
-
- Novi član
e, imam jedno pitanje. je li moguce da transaminaze u akutnoj fazi hepatitisa budu tek blago povisene ili normalne?
-
- Stalni član
Moze ali ne u pocetnoj fazi akutne faze ( i akutna faza imam faze, vezane su za poavljivanje antitela Igm i Igg), Igm ti je znak da si u akutoj fazi , mada ne mora da znaci, zato doktori prate pacijente 6 meseci, pa onda ti kazu da imas hronicni hep b), Kod 1% pacijenata akutna faza moze da traje i preko godinu dana ali ti je to retkost.fibrinogen napisao:e, imam jedno pitanje. je li moguce da transaminaze u akutnoj fazi hepatitisa budu tek blago povisene ili normalne?
U prvim fazama akutne faze, organizam prepoznaje zarazene hepatocite i krene da ih unistava, rezultat toga su povisene transeminaze.
Ja pre nego sto sam krenuo sa pegasysom imao sam izmedju 200-300 ast/alt, a kako sam krenuo sa pegasysom izmedju 4-12 nedelje, transeminaze su bile u hiljadama, imunitet mi se digao na visi nivo, prepoznao zarazene hepatocite i krenuo da ih unistava. Posle 12 nedelje bile su normalne sve do kraja terapije. To ti organizam pravi imitaciju akutne faze. To masovno odbacivanje hepatocita moze da bude jako opasno ako neko ima ozbiljno ostecenje jetre, pa se zato radi biopsija.
-
- Novi član
ok, hvala 

-
- Stalni član
a koja je tvoja dijagnoza?fibrinogen napisao:ok, hvala