Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 16, 2010 3:59 pm

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od hepdecko81 »

d77 napisao:Da, da...hvala ti...
PCR se radi samo u Bg, ako uspemo da sredimo sa Zavodom...prosto mi je muka od KC, Zavoda i dr...ali, stvarno...
ja sam sad bio u januraru, doktor mi je rekao da nemaju markere za PCR, da mogu privatno da uradim, kosta ti 8000 dinara, a inace bio sam na infektivnoj u Beogradu
mustbetough
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 11:05 pm

Post od mustbetough »

@MILICA
@DRaganagr
Jeste li isle skoro na kontrolu? Kako stoje stvari?
Kako su vam decica?
Meni je vreme da idem na kontrolu, a ne ide mi se :( ...
Javite se, nema vas na forumu dugo. VAshi postovi su mi puno znacili u trudnoci i posle porodjaja :) .
Pozdrav svima :)
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

Pozdrav svima :D
Ja sam u novembru imala kontrolu, tada sam radila i PCR bio je 17.000, ali kako su mi transeminaze ok, nisam i dalje dobila nikakvu terapiju. U maju idem opet na kontrollu, tad radim i ultra zvuk, ks.
I ja se iskreno unervozim pred svaku kontrolu :(
Mustbetough, kako si ti, kad ides na kontrolu i sta uopste radis od analiza za kontrolu?
alleksa85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 12:57 pm

Post od alleksa85 »

Evo i ja da se oglasim.
3. mesec mi je kako sam na terapiji lamivudinom; terapiju sam poceo sa 35900 kopija/ml, transaminaze u granicama normale, na ultrazvuku sve super, biopsiju nisam radio :)
Sledeci PCR test bi trebao da bude u aprilu-maju, nadam se da cu imati dobre vesti :wink:
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Alleksa,a kakve su ti transeminaze bile kad si krenuo terapiju? Zanima me kakvi su im uslovi za terapiju tim Zeffixom?
d77
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 10:14 am

Post od d77 »

Samo da se ubacim...u Evropi su odavno izbacili Zefiks, zbog rezistentnosti. Primenjuju Hepseru, Baraklude...mada, cena ovih lekova je od 500-1000 EUR-a...
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

d77 napisao:Samo da se ubacim...u Evropi su odavno izbacili Zefiks, zbog rezistentnosti. Primenjuju Hepseru, Baraklude...mada, cena ovih lekova je od 500-1000 EUR-a...
Jeste i zbog rezistentnosti i mutacija, a i zefix(lamividin) je jako slab lek.

Cak se i Hepsera i Baraklude polako potiskuju , Trenutno najvise uspeha su pokazali (nemam pojma koliko kostaju) entecavir 5% uspesan i tenofovir 6% uspesan, pegasys plus lamivudin 3% uspesnosti sa pacijentima koji su HBsAg + i 4% uspesnosti sa pacijentima koji su HbsAg -. a monoterapija lamividinom tj. zefixom manje od 1% posto uspesnosti posle vise od godinu dana uzimanja. Ovo uspesan misli da se bude HbsAg -, antiHbs +.
Trenutno najuspesnija terapija koja postoji je pegasys + entecavir + nitazoxanide, gde je istrazivanje pokazalo da se od virusa ocisti oko 25% posle 3 godine. A trenutno se ceka 2012 godina da se izgbaci pegasys lambda, u kombinaciji sa entecavir + nitazoxanide istrazivanja su pokazala da se vise od 30 posto ocisti od virusa posle dve godine.
Tako da verovatno za par godina ce stvari biti mnogo drugacije sa hronicnim hepatitisom b.
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Jos mi u Srbiji sve to da sacekamo :roll:

Ali svakako jako korisne informacije od hepdecka :D
Lighter
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 07, 2011 6:38 pm

Post od Lighter »

tuzno gde mi zivimo, u Evropi izbacuju nesto sto kod nas jos nije stiglo...

elem, zna li neko kakva je mogucnost bavljenja sportom (tenis, plivanje) kod osoba sa hronicnim hep B? :)
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

da ispravim sam sebe
pegasys plus lamivudin 3% uspesnosti sa pacijentima koji su HBeAg + i 4% uspesnosti sa pacijentima koji su HbeAg -.

Mozes i plivanje i tenis, samo da ne preterujes.
alleksa85
Stalni član
Stalni  član

Post od alleksa85 »

milica m napisao:Alleksa,a kakve su ti transeminaze bile kad si krenuo terapiju? Zanima me kakvi su im uslovi za terapiju tim Zeffixom?
Transaminaze - AST 56, ALT 63. To je na pocetku terapije.
Sada, posle nekih 3 meseca terapije AST 23, ALT 33. To sam privatno uradio.

A kakvi su im ostali uslovi ne znam, meni su dali lamivudin.
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

hepdecko81 napisao:
d77 napisao:Samo da se ubacim...u Evropi su odavno izbacili Zefiks, zbog rezistentnosti. Primenjuju Hepseru, Baraklude...mada, cena ovih lekova je od 500-1000 EUR-a...
Jeste i zbog rezistentnosti i mutacija, a i zefix(lamividin) je jako slab lek.

Cak se i Hepsera i Baraklude polako potiskuju , Trenutno najvise uspeha su pokazali (nemam pojma koliko kostaju) entecavir 5% uspesan i tenofovir 6% uspesan, pegasys plus lamivudin 3% uspesnosti sa pacijentima koji su HBsAg + i 4% uspesnosti sa pacijentima koji su HbsAg -. a monoterapija lamividinom tj. zefixom manje od 1% posto uspesnosti posle vise od godinu dana uzimanja. Ovo uspesan misli da se bude HbsAg -, antiHbs +.
Trenutno najuspesnija terapija koja postoji je pegasys + entecavir + nitazoxanide, gde je istrazivanje pokazalo da se od virusa ocisti oko 25% posle 3 godine. A trenutno se ceka 2012 godina da se izgbaci pegasys lambda, u kombinaciji sa entecavir + nitazoxanide istrazivanja su pokazala da se vise od 30 posto ocisti od virusa posle dve godine.
Tako da verovatno za par godina ce stvari biti mnogo drugacije sa hronicnim hepatitisom b.
Baraclude je ustvari entecavir, sorry za zabunu
d77
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 10:14 am

Post od d77 »

E da...upravo sam htela da ti napisem da je Hepsera ili adefovir, a Baraklude ili entecavir...
A da li imas informaciju da li rade PCR, sada u Bg?
alleksa85
Stalni član
Stalni  član

Post od alleksa85 »

d77, ako mislis na infektivnu kliniku, trenutno nemaju markere za PCR, ja sam u cetvrtak isao.
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

d77 napisao:E da...upravo sam htela da ti napisem da je Hepsera ili adefovir, a Baraklude ili entecavir...
A da li imas informaciju da li rade PCR, sada u Bg?
meni su 15-16 jan rekli isto da nemaju i da dodjem za 6 meseci
Odgovori