Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 16, 2010 3:59 pm

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od hepdecko81 »

kako ja vidim imao si hep A nekada, a sada imas hep B, mada trebas da uradis jos puno testova da bi ti rekli u kom si stanju
dreambox
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 11:53 pm

Post od dreambox »

Hepatit B - Ac.HBc - Reactiven

Hepatit B - VHB,AcHBc -IgM
A ovo sta znaci....da sam inficiran i na C ili...
d77
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 10:14 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od d77 »

Bijelo dugme,
i ja sam prosla kroz sve ovo, sem sto je mom suprugu otkiven virus hepatitisa B u akutnoj fazi. Hvala Bogu, sada je negativan, a stvorena su i antitela. Sto se tice mene, ja sam bila negativna u startu i misljenja su bila podeljena oko vakcinacije-da li treba odmah primiti ili sacekati mesec-2. Na kraju je direktor infektivne klinike prelomio i rekao da odmah krenem sa prvom dozom...tako sam i uradila...u martu primam zadnju dozu...mada, receno mi je da februara ponovim testiranje...a ne ide mi se...
bijelo dugme
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 12:12 pm

Post od bijelo dugme »

d77 napisao:Bijelo dugme,
i ja sam prosla kroz sve ovo, sem sto je mom suprugu otkiven virus hepatitisa B u akutnoj fazi. Hvala Bogu, sada je negativan, a stvorena su i antitela. Sto se tice mene, ja sam bila negativna u startu i misljenja su bila podeljena oko vakcinacije-da li treba odmah primiti ili sacekati mesec-2. Na kraju je direktor infektivne klinike prelomio i rekao da odmah krenem sa prvom dozom...tako sam i uradila...u martu primam zadnju dozu...mada, receno mi je da februara ponovim testiranje...a ne ide mi se...

NI govora.Moraš to završiti. Beskrajno ti hvala što si mi ovo rekla. Ja sam u velikom strahu znaš i sama , uf brinem se do bola .Danas idem jer sam našla vezu na infektivnoj klinici da vidim definitivno šta mi je činiti. Šta on sada uzima od lijekova tj. da li mora ići na one redovne kontrole .Da li imate djecu ,kako funkcionira život dvoje ljudi u ovakvoj situaciji? Molim te na pp ako nečeš javno.
bijelo dugme
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 12:12 pm

Post od bijelo dugme »

d77 da li je tvoj suprug ,obzirom da kažeš da je bio akutan uzimao neku terapiju ili ne?
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

dreambox napisao:Hepatit B - Ac.HBc - Reactiven

ja ne znam odakle vama ove oznake, odakle si ti?

AB-Hbc-reactiven, ti znaci anti bodies hbc.

Si ti iz Francuske, posto sam guglao i video da te oznake upotrebljavaju u Francuskoj.
Ma nemas hep c, rado si test, pise ti HCV negativan.
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

dreambox napisao:Hepatit B - Ac.HBc - Reactiven

e na francuskom antitela se kaze anticorps, a na engleskom antibodies, tako da ti je na francuskom skracenica Ac, na engleskom Ab, a na srpskom At.

tako da bi ovo da si AcHBc reactiven znacilo da si pozitivan na antitela, ja sam poz na antitela i ako sam se izlecio, a ova Igm antitela imaju ljudi u akutnoj fazi, pa se vremenom pojavljuju i Igg antitla, pa se obicno na testovima prikazuju kao total (igm+igg), obicno ko ima igg antitela ili ga napusta akutna infekcija ili ima hronicni hep b.
A ovo VHB, ne mogu da provalim sta bi to znacilo na francuskom.
dreambox
Novi član
Novi član

Post od dreambox »

VHB najverojatnije znaci vurus das hepatitis b i mislim ali ne znam dali oznacava hronicnu infekciju na B?...ali cudno je odakle u meni sada anti corps na C.. jer to automatski znaci da sam inficiran i na C..ako je to tako ..nisam siguran i sam veoma zbunjen oko toga...nekak sam prihvatio Club B, a ne svidja mi se cinjenica da se pridruzim i Cluba C:)
Ali ako mi je horoskop da sam usao i u club C e ondak mislim da sam kompletno sjeban :(
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

dreambox napisao:VHB najverojatnije znaci vurus das hepatitis b i mislim ali ne znam dali oznacava hronicnu infekciju na B?...ali cudno je odakle u meni sada anti corps na C.. jer to automatski znaci da sam inficiran i na C..ako je to tako ..nisam siguran i sam veoma zbunjen oko toga...nekak sam prihvatio Club B, a ne svidja mi se cinjenica da se pridruzim i Cluba C:)
Ali ako mi je horoskop da sam usao i u club C e ondak mislim da sam kompletno sjeban :
(
Jel moguce da ti doktor nije objasnio
AcHbc ili AbHbc ili AtHbc ti znaci antibodies hepatitis b core ili na srpskom antitela hepetitis b jezgra.

core kao jezgro, virus se nalazi u jezgru.
a inace lepo ti pise hcv negativen, ne znam sta se tripujes.
a izguglao sam VHB na franc. znaci virus hep b
koliko dugo znas da imas hep b?
dreambox
Novi član
Novi član

Post od dreambox »

Iskreno niko nista ne kaze...skrti su na re4ima:) U Maju sam bio cist, tako da sam to cudo zakacio Juni ili Juli.Jer test iz 21.Jula 2010 kaze da sam positivan na B a problem je da su me informirali na kraju decembra..
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

dreambox napisao:Ovo je naod od 27.12 2010

Hepatit A - HVA (IgG+IgM)

IgG za HVA Total Reactive
Hepatit A - HVa IgM - Non Reactive

Hepatit B - Ac.HBs - Negativ

Hepatit B - Ag.HBs Reactiven

Indeks na isklucenost 7520 < 1,00

Hepatit C - HVC Negativ

TGO 43 od 15 - 46

TGP 91 od 13 - 69

e sad test od 07.01 2010

Hepatit B - Ag.HBs - Reactivan

Indeks na Isklucenost 7330 < 1,00

Hepatit B - Ac.Hbe - Reactiven

Hepatit B - Ag.HBe - Negativen

Hepatit B - Ac.HBc - Reactiven

TGO - 52 od 15 - 46
TGP -111 od 13 - 69
Gama - Glutamiltransferaza GGt 32 od 12 - 43
Fosfatase Alcaline 72 od 39 - 126
Desidrogenase Lactica - LDH 527 od 313 - 618

Proteini 7,6 od 6,6 - 8,7
Albumini 54,3 % od 52,0 - 68,0 %
Billirubinas
Total 0,70 mg/dL 0,20 - 1.30
Directa 0,10 mg/dL < 0.40
Indirecta 0,60 mg/dL < 0.40

Hemoglobine
17.8 g/dL 11.5 - 16.5
Hematocriti 53,2 % 37.0 - 47.0%
Eritrociti 5,48 od 3.80 - 5.80

i najstariji test od 21.jula 2010 a predan na 18 decembra 2010

HBs.Ag Positiv
HCV Ac - Negativan
PRP - Negativan
Hiv test - Negativan
Pa ovde si poslao da imas hep b jos od
07.01 2010

Hepatit B - Ag.HBs - Reactivan

U svakom trenutku mozes da odes u privatnu laborotoriju da uradis test na hep b i antitela, kosta ti ovde u srbiji jedan test oko 10 eura, ne znam odakle si ali verovatno je i kod tebe slicna cena.
d77
Stalni član
Stalni  član

Post od d77 »

A ja sam nesto :-?
Juce se moj suprug javio dr u Bg i on mu je saopstio da je potrebno 2x godisnje raditi markere na hepatits b i 1x godisnje PCR, bez obzira sto je sada negativan na ovaj virus i sto ima antitela. U stvari, njemu je pozitivan IGM, a IGG niko nije pominjao...
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

d77 napisao:A ja sam nesto :-?
Juce se moj suprug javio dr u Bg i on mu je saopstio da je potrebno 2x godisnje raditi markere na hepatits b i 1x godisnje PCR, bez obzira sto je sada negativan na ovaj virus i sto ima antitela. U stvari, njemu je pozitivan IGM, a IGG niko nije pominjao...
Da, anti-Hbc ce biti poz ceo zivot.
postoji mogucnost da se bude HbsAg neg, a na PCR poz, to se zove okultni hep, retko se javlja, obicno kod osoba koje su HbsAg neg, anti-Hbs neg, a anti-Hbc poz, a manje kod onih koji su anti-Hbs poz, zato ti je i vazan titar koji sam ti pricao.
U beogradu nemaju para da reade sve to, uglavnom te otkace, nikom i ne rade PCR posle akutnog hep b, ja sam gomilu testova radio privatno zbog toga.
A inace ove nedelje u beogradu je obustavljena terapija PEGASYSA za lecenje hep b, ludilo, tako da ti doktori tako na finjaka neinformisu ljude i otkace da je to nehumano, tako je mene moja prva doktorka kod koje sam bio zavlacila, dok nisam promenio doktora i poceo sve da placam sam, zalosno ali istina, kapiram da nista nije bolje ni u bgu.
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član

Post od hepdecko81 »

da ispravim sam sebe
Pegasysa za lecenje hep c
Mislio sam da nije bolja situacija ni u Sarajevu
d77
Stalni član
Stalni  član

Post od d77 »

Da, da...hvala ti...
PCR se radi samo u Bg, ako uspemo da sredimo sa Zavodom...prosto mi je muka od KC, Zavoda i dr...ali, stvarno...
Odgovori