Hepatitis B (hronicni)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Nov 16, 2010 3:59 pm
Re: Hepatitis B (hronicni)
e ove oznake sto si napisao nisi ih lepo prepisao, aj pogledaj ponovo
-
- Stalni član
anti-HBc (IgM) + ti je akutna infekcijadreambox napisao:http://www.doktor.rs/forum/pitanja-odgo ... 37486.html
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 12:12 pm
Pozdrav svima.Evo dva dana čitam vaše postove pa reko da se i ja javnem. Naime , moj muž je stomatolog i na redovom pregledu koji je dužan obavljati jednom godišnje kada radi nalaze krvi i markere na hiv i hepatitis , potvrđeno je da ima hepatitis b.Ja sam naravno isto odmah uradila te markere i svi su bili nonreactive. U čudu smo se našli i čini mi se da mi se zivot promjenio za samo jedan dan.Strah,tuga,neizvjesnost i panika su nas obuzeli .Da ne duzim jer vidim da ste i vi to sve prosli ili prolazite ja imam njegove nalaze koji kazu sljedeće:
Anti HBcll Reactive -High
Anti HBe reactive -Low
Anti-HBsnonreactive
Anti HCV nonreactive
HBsAg Qual Reactive - Result 2978.32
Uradio UZ jetre.Sve super
KKS super
čekamo PSR DNA za 10 dana ce biti gotov
transaminaze jetre u granicama
Može li mi neko protumačiti ove markere.
Unaprijed hvala i beskrajno sam sretna sto sam vas pronasla jer dajete veliku nadu,ohrabrenje da covjek nije sam ....
Molim Vas za odgovor
Anti HBcll Reactive -High
Anti HBe reactive -Low
Anti-HBsnonreactive
Anti HCV nonreactive
HBsAg Qual Reactive - Result 2978.32
Uradio UZ jetre.Sve super
KKS super
čekamo PSR DNA za 10 dana ce biti gotov
transaminaze jetre u granicama
Može li mi neko protumačiti ove markere.
Unaprijed hvala i beskrajno sam sretna sto sam vas pronasla jer dajete veliku nadu,ohrabrenje da covjek nije sam ....
Molim Vas za odgovor
-
- Stalni član
kada se pre ovoga testirao na hep b?
ova oznaka Anti-Hbcll ne postoji.
Za otkrivanje akutne infekcije hepatitisom B: hepatitisa B površinski antigen (HBsAg), hepatitisa B Core antitela (Anti-HBC), IgM i ponekad hepatitisa B E antigena (HBeAg)
Za dijagnozu hroničnog hepatitisa B hepatitisa: HBsAg, virus hepatitisa B (HBV) DNK, a ponekad i HBeAg.
Hronični hepatitis B infekcije i njeno lečenje: HBsAg, hepatitisa B E antigena (HBeAg), hepatitisa B površina antitela (Anti-HBs) IgG, hepatitisa B E antitela (Anti-HBV) IgG i HBV DNK.
Ali posto tvoj muz radi HBV DNK, tj. PCR onda ima hronicnu infekciju, morace da radi i biopsiju posto ne daju doktori terapiju bez toga.
Za otkrivanje akutne infekcije hepatitisom B: hepatitisa B površinski antigen (HBsAg), hepatitisa B Core antitela (Anti-HBC), IgM i ponekad hepatitisa B E antigena (HBeAg)
Za dijagnozu hroničnog hepatitisa B hepatitisa: HBsAg, virus hepatitisa B (HBV) DNK, a ponekad i HBeAg.
Hronični hepatitis B infekcije i njeno lečenje: HBsAg, hepatitisa B E antigena (HBeAg), hepatitisa B površina antitela (Anti-HBs) IgG, hepatitisa B E antitela (Anti-HBV) IgG i HBV DNK.
Ali posto tvoj muz radi HBV DNK, tj. PCR onda ima hronicnu infekciju, morace da radi i biopsiju posto ne daju doktori terapiju bez toga.
-
- Novi član
Prije godinu dana je radio iste testove jer je on obavezan da radi svake godine hepatits B i HIV. Sad sam provjerila nalaz i dobro sam prepisala. Ti kažeš da ova oznaka ne postoji. Ne kontamhepdecko81 napisao:kada se pre ovoga testirao na hep b?

-
- Stalni član
anti-HBc (IgM) + ti je akutna infekcija
anti-Hbc (IgG) + ti je hronicna infekcija, mada moze da bude i akutna, tako da te prate jedno vreme pre terapije, da budu sigurni da je hronicni hep b.
IGM se u krvi nalazi u pocetku dok su transeminaze jako velike, u hiljadama, a onda kako one krenu da se smiruju, tako se pojavljuje IGG.
jesu li oni njemu rekli da ima hronicni hep b? Evo bas sam guglao da vidim sta znaci anti-Hbcll ali nisam nigde nasao nista slicno, jedino ako se odnosi na total IGM+IGG, pa prva dva slova, pa da je poz i na jedna i na druga antitela.
anti-Hbc (IgG) + ti je hronicna infekcija, mada moze da bude i akutna, tako da te prate jedno vreme pre terapije, da budu sigurni da je hronicni hep b.
IGM se u krvi nalazi u pocetku dok su transeminaze jako velike, u hiljadama, a onda kako one krenu da se smiruju, tako se pojavljuje IGG.
jesu li oni njemu rekli da ima hronicni hep b? Evo bas sam guglao da vidim sta znaci anti-Hbcll ali nisam nigde nasao nista slicno, jedino ako se odnosi na total IGM+IGG, pa prva dva slova, pa da je poz i na jedna i na druga antitela.
-
- Stalni član
a gde ste radili te testove, odakle ste?
-
- Novi član
Iz Sarajeva. To je radio na infektivnoj klinici kliničkog centra u Sarajevu.Dr. je doduše njemu u startu rekla da je u pitanju hronični hep.b. (vjerovatno na osnovu markera da zaključiti)hepdecko81 napisao:a gde ste radili te testove, odakle ste?
A znaš li mi reći šta znači ova cifra od skoro tri hiljade (zadnji red)?
Sva sam zbunjena i ja sam guglala i naše i strane stranice na netu i nisam uspjela naći značenje ovog Anti-Hbcll .
Inače kako tvoja jetra? Jeli kod tebe hronični hep. B . Jesi li radio HVB DNA i da li on označava broj kopija virusa u smislu zaraznosti ili u smislu oštenjenja jetre. Učim, učim ali brzo učimmmm...uf

-
- Stalni član
Mislim da su po anti-Hbcll rekli da je hronicni hep b.bijelo dugme napisao:Iz Sarajeva. To je radio na infektivnoj klinici kliničkog centra u Sarajevu.Dr. je doduše njemu u startu rekla da je u pitanju hronični hep.b. (vjerovatno na osnovu markera da zaključiti)hepdecko81 napisao:a gde ste radili te testove, odakle ste?
Sva sam zbunjena i ja sam guglala i naše i strane stranice na netu i nisam uspjela naći značenje ovog Anti-Hbcll .
Inače kako tvoja jetra? Jeli kod tebe hronični hep. B . Jesi li radio HVB DNA i da li on označava broj kopija virusa u smislu zaraznosti ili u smislu oštenjenja jetre. Učim, učim ali brzo učimmmm...uf
Jeste hronicni, PCR 6 970 000 kopija virusa u mom slucaju . Oznacava u smislu zaraznosti. Mada sam se ja izlecio od hronicnog hep b ali se to retko desava, uzimao sam pegasys +lamividin 48 nedelja.
Meni je doktor na infektivnoj u Beogradu rekao, da cu imati hep b ceo zivot i da je najvaznije da se drzi pod kontrolom, a na moje pitanje da li moze da se izbaci chr hep b, rekao mi je da moze i da je to video par puta u svom dugogodisnjem radu i da ne zeli da mi uliva laznu nadu i ja sam se pomirio sa tim da cu imati ceo zivot ali sam se ipak izlecio.
Pitaj sve sto te interesuje ja sam kroz svasta prosao dok se nisam izlecio, mozda ti dam neki savet.
-
- Novi član
Spominješ lijekove koje si koristio.Ako sam dobro skužila terapija lijekovima ide tek nakon biopcije jetre koja je ujedno i jedini test koji ti zapravo tačno kaže u kakvom je stanju tvoja jetra.I nakon toga se dr.odlučuju za terapiju lijekovima.hepdecko81 napisao:bijelo dugme napisao:Iz Sarajeva. To je radio na infektivnoj klinici kliničkog centra u Sarajevu.Dr. je doduše njemu u startu rekla da je u pitanju hronični hep.b. (vjerovatno na osnovu markera da zaključiti)hepdecko81 napisao:a gde ste radili te testove, odakle ste?
Mislim da su po anti-Hbcll rekli da je hronicni hep b.
Jeste hronicni, PCR 6 970 000 kopija virusa u mom slucaju . Oznacava u smislu zaraznosti. Mada sam se ja izlecio od hronicnog hep b ali se to retko desava, uzimao sam pegasys +lamividin 48 nedelja.
Meni je doktor na infektivnoj u Beogradu rekao, da cu imati hep b ceo zivot i da je najvaznije da se drzi pod kontrolom, a na moje pitanje da li moze da se izbaci chr hep b, rekao mi je da moze i da je to video par puta u svom dugogodisnjem radu i da ne zeli da mi uliva laznu nadu i ja sam se pomirio sa tim da cu imati ceo zivot ali sam se ipak izlecio.
Pitaj sve sto te interesuje ja sam kroz svasta prosao dok se nisam izlecio, mozda ti dam neki savet.
Depdecko81 htjela sam te pitati kako izgleda tvoj privatni život. Pazi , mi smo porodica dvoje je djece tu ,sreća oni su vakcinisani kroz skolu . MOja dilema je slijedeća :
MOji hep.markeri su na sve nonreactive. Međutim svi ovdje znamo da je period inkubacije 180 dana .
Pitanje:1. Kako je moguće da obzirom da suprug po prepostavci da ima hronični hep.b najmanje 6 mjeseci ja nisam obolila
2.Da li ja sada ako sam u periodu inkubacije smijem primiti vakcinu -koliko u međuvremenu i moji markeri ne budu ne daj bože reactive, ili moram čekati najmanje 6 mjeseci od zadnjeg puta kada sam radila hep.markere i tada se vakcinisati , kako bih se mogla zaštiti jer ovako ne znam kako uopšte nastaviti život dalje.) ne mogu to niti zamisliti. Pretpostavljam da imaš vezu kako uopšte funkcionira život između nekoga ko je obolio i nekoga ko to nije. Ne mogu da spavam zbog ovoga.Oprosti možda sam malo direktna ali sve me ovo muči jer volim svoga muža i stalo mi je do nas.
-
- Stalni član
Mislim da treba pod hitno da primis vakcinu, ne znam kako ti to neko nije rekao, i to po ubrzanoj proceduri, ne onu sad, pa na mesec, pa na 6 meseci. To se daje kada je neko bio izlozen hep b, moze da ti pomogne ta vakcina ako si bila izlozena. To je morao neko da ti kaze.
A sto se tice biopsije, daje ti pravu sliku u kom se stanju nalazi tvoja jetra, a posto je tvoj muz HbeAg poz, to znaci da ima aktivni hronicni hep b, pa je moguce da mu daju zefix.
Obicno ko ima normalne transeminaze i HbeAg neg, ostaje bez ikakve terapije i dolazi na kontrolu svakih 6 meseci.
Ima jedna fora sa hep b, postoje nekoliko genotipa hep b. I jako je bitno da znas koji genotip imas, neki genotip je ok za lecenje, neki nije, kod nas u Evropi vlada genotip A i D, i ovom mojom terapijom pegasys+lamividin se ocisti od virusa 11% ljudi sa genotipom A i 2% sa genotipom D. Sto znaci da terapija nije efikasna ali nekom uspe, kao meni. U beogradu pegasys ne finansira drzava za lecenje hep b, nego sam sam morao da placam, dok lamividin sam dobijao na recept. Terapija me je izasla 6250 eura.
Sta mu je doktor rekao da li moze da se izleci, bas me zanima?
A sto se tice biopsije, daje ti pravu sliku u kom se stanju nalazi tvoja jetra, a posto je tvoj muz HbeAg poz, to znaci da ima aktivni hronicni hep b, pa je moguce da mu daju zefix.
Obicno ko ima normalne transeminaze i HbeAg neg, ostaje bez ikakve terapije i dolazi na kontrolu svakih 6 meseci.
Ima jedna fora sa hep b, postoje nekoliko genotipa hep b. I jako je bitno da znas koji genotip imas, neki genotip je ok za lecenje, neki nije, kod nas u Evropi vlada genotip A i D, i ovom mojom terapijom pegasys+lamividin se ocisti od virusa 11% ljudi sa genotipom A i 2% sa genotipom D. Sto znaci da terapija nije efikasna ali nekom uspe, kao meni. U beogradu pegasys ne finansira drzava za lecenje hep b, nego sam sam morao da placam, dok lamividin sam dobijao na recept. Terapija me je izasla 6250 eura.
Sta mu je doktor rekao da li moze da se izleci, bas me zanima?
-
- Novi član
Ne. Ma čuj na infektološkoj klinici doktorica mi nije ništa rekla samo je konstatovala da je sve nonreactive. Moja doktorica opšte prakse je rekla da je ovo sve sada u redu i da poslije mogu uraditi jetrene probe itd... ma gluposti...kao ja ču sad sjediti i lekati da i mene lupi . Idem već u četvrtak na infektivnu kliniku da vidim za mene
Njemu nije ništa rekla nego mu je dala sve nalaze koje mora uraditi ,pa smo neke radi brzine radili privatno da bi bili prije gotovi ali ovaj PCR se radi samo na klinici pa se i pored intervencije navodno ne može uraditi prije . Gastrohepatolog također čeka PCR. NIko ništa nam ne govori . Sve što sam naučila i saznala o ovome je internet .... mislim koja glupost.
Za koliko vremena u BG bude gotov ovaj HVB DNA PCR
Njemu nije ništa rekla nego mu je dala sve nalaze koje mora uraditi ,pa smo neke radi brzine radili privatno da bi bili prije gotovi ali ovaj PCR se radi samo na klinici pa se i pored intervencije navodno ne može uraditi prije . Gastrohepatolog također čeka PCR. NIko ništa nam ne govori . Sve što sam naučila i saznala o ovome je internet .... mislim koja glupost.
Za koliko vremena u BG bude gotov ovaj HVB DNA PCR
-
- Stalni član
za 3 nedelje je gotov PCR.
Moj ti je savet da zakaze biopsiju sto pre moze, nista to ne boli, posto se sve nesto ceka sto godina.
Moj ti je savet da zakaze biopsiju sto pre moze, nista to ne boli, posto se sve nesto ceka sto godina.
Ovo je naod od 27.12 2010
Hepatit A - HVA (IgG+IgM)
IgG za HVA Total Reactive
Hepatit A - HVa IgM - Non Reactive
Hepatit B - Ac.HBs - Negativ
Hepatit B - Ag.HBs Reactiven
Indeks na isklucenost 7520 < 1,00
Hepatit C - HVC Negativ
TGO 43 od 15 - 46
TGP 91 od 13 - 69
e sad test od 07.01 2010