Hepatitis B (hronicni)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Nov 16, 2010 3:59 pm
Re: Hepatitis B (hronicni)
za sve koji treba da rade biopsiju, nista ne boli, traje 10 sekundi, mozda i krace, mnogo je gore kod zubra 

hm...
pricam danas sa koleginicom i ona mi kaze da je njen suprug imao hronicni hepatitis b i da je svakodnevno, po necijoj preporuci, koristio prepelicja jaja... posle 40 dana, kaze, bio je HbsAg -
Mislim ja sam ogroman skeptik kada je alternativna medicina u pitanju, ali jel ima mozda neko iskustva sa prepelicjim jajima?
pricam danas sa koleginicom i ona mi kaze da je njen suprug imao hronicni hepatitis b i da je svakodnevno, po necijoj preporuci, koristio prepelicja jaja... posle 40 dana, kaze, bio je HbsAg -

Mislim ja sam ogroman skeptik kada je alternativna medicina u pitanju, ali jel ima mozda neko iskustva sa prepelicjim jajima?

-
- Stalni član
si siguran da je imao chr hep b, zvuci smesno, da li je bio na nekoj terapiji dok je uzimao prepelicija jaja? Pa probaj, ne moze da ti skodialleksa85 napisao:hm...
pricam danas sa koleginicom i ona mi kaze da je njen suprug imao hronicni hepatitis b i da je svakodnevno, po necijoj preporuci, koristio prepelicja jaja... posle 40 dana, kaze, bio je HbsAg -![]()

Ja sam pio srebrnu vodu, aloja veru, pravio sok od sargarepe, cvekle, jabuke i limuna ali meni to nije pomoglo, bilo mi je sve gore.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
hepdecko81 napisao:za sve koji treba da rade biopsiju, nista ne boli, traje 10 sekundi, mozda i krace, mnogo je gore kod zubra
Evo i ja da potvrdim ovo, zaista nista nije nista strasno, recimo kao kad vade krv, ali znatno krace, cini mi se.
Jedino ne znam koliko se sada dugo lezi u bolnici, meni je radjena biopsija pre 3 godine i tada sam bila 4 dana u bolnici.
Za ova jaja nisam cula da mogu da pomognu.
ja kapiram da prepelicja jaja podizu imunitet, tako da je u stvari jak imunitet taj koji jedino moze da se izbori sa hepatitisom...
jedino mi to deluje donekle logicno
jedino mi to deluje donekle logicno

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 10:44 pm
Pozdrav Narode 
Meni je radjena biopsija na klini u NS....To jutro se ne jede...dobije se lokalna...i samo jedan ubod iglom i izvadi se mali isecak. Lezi se posle 2-3 sata za svaki slucaj ( potencijalno krvarenje)...ali zaista nista strasno...tako da sto se toga tice nemojte brigati

Meni je radjena biopsija na klini u NS....To jutro se ne jede...dobije se lokalna...i samo jedan ubod iglom i izvadi se mali isecak. Lezi se posle 2-3 sata za svaki slucaj ( potencijalno krvarenje)...ali zaista nista strasno...tako da sto se toga tice nemojte brigati

-
- Novi član
Pozdrav svima!
Ja sam Hepatitis B hronican....fibroza jetre treci stepen...i vec 7 meseci sam na Zeffixu i Roferon-u 2 alfa...Posle skoro godinu dana od kada znam za ovo sada su mi transaminaze nesto vise od granice. Ovde nam mesta panici. Pribranost, izbegavanje ekscesa..i sve moguce sto podrzava i obnavlja jetru treba uzimati. da li je neko cuo za MMS? Ja sam to koristio i ponovo sam sada krenuo...I JA OSECAM RAZLIKU. bilo sta mogu da pomognem ...tu sam...Da moj PCR u junu je bio >110.000.000 kopija...tako da sam super zadovoljan kakav sam danas.....
Ja sam Hepatitis B hronican....fibroza jetre treci stepen...i vec 7 meseci sam na Zeffixu i Roferon-u 2 alfa...Posle skoro godinu dana od kada znam za ovo sada su mi transaminaze nesto vise od granice. Ovde nam mesta panici. Pribranost, izbegavanje ekscesa..i sve moguce sto podrzava i obnavlja jetru treba uzimati. da li je neko cuo za MMS? Ja sam to koristio i ponovo sam sada krenuo...I JA OSECAM RAZLIKU. bilo sta mogu da pomognem ...tu sam...Da moj PCR u junu je bio >110.000.000 kopija...tako da sam super zadovoljan kakav sam danas.....
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Angelioforos, broj kopija ti je da padnes u nesvest
Sta ti je taj MMS?

Sta ti je taj MMS?
Nakon konsultacije sa infektologom ,prijedlozeno mi da biram na4in terapije...Neke tablete koje treba da pijem svaki dan ceo zivot ili inekcija Pegasysa 48 nedelje...Prihvatio inekcije ali hteo bih da znam koje su strani4ne efekte pegasusa?
-
- Stalni član
mucnina, temperatura, glavobolja, depresija, opadanje kose, nesanica......dreambox napisao:Nakon konsultacije sa infektologom ,prijedlozeno mi da biram na4in terapije...Neke tablete koje treba da pijem svaki dan ceo zivot ili inekcija Pegasysa 48 nedelje...Prihvatio inekcije ali hteo bih da znam koje su strani4ne efekte pegasusa?
Tako su meni rekli pre terapije, ja nisam imao nista od toga, jedino sto mi se prvih 12 inekcija nenormalno spavalo (a trebalo bi suprotno) i isla mi je ujutru krv iz nosa.
Posle te 12 nista, jedino pred kraj mi se gadila piletina da jedem.
Uglavnom ljudi kukaju na nezeljene efekte na pegasys, i svi razlicito.
Meni ovaj snimak deluje ohrabrujuce, nadam se da nije samo jos jedna prazna prica
http://www.b92.net/video/video.php?nav_ ... _id=494097

http://www.b92.net/video/video.php?nav_ ... _id=494097
-
- Novi član
Naroede!!!

Nakon 7-8 meseci uzimanja interferona....Zeffix-a ...MMS-a
Na pocetku terapije PCR je pokazao da u jedmnom militru krvi imam vise od 110.000.000 kopija virusa.
Danas mi je javljeno da u jednom mililitru imam samo 130 kopija!!! Sti je fantasticno....
Jeste fibroza III stepena prisutna ali se i ona tu zaustavlja sto je velika stvar. Voljan sam da svakome ko bude zeleo da kazem sta sam sve radio
Zelim vam svima dobro i da izdrzite u istrajnosti:)
A

Nakon 7-8 meseci uzimanja interferona....Zeffix-a ...MMS-a
Na pocetku terapije PCR je pokazao da u jedmnom militru krvi imam vise od 110.000.000 kopija virusa.
Danas mi je javljeno da u jednom mililitru imam samo 130 kopija!!! Sti je fantasticno....
Jeste fibroza III stepena prisutna ali se i ona tu zaustavlja sto je velika stvar. Voljan sam da svakome ko bude zeleo da kazem sta sam sve radio

Zelim vam svima dobro i da izdrzite u istrajnosti:)
A
pa hajde napisi nam ovde, neces valjda svakom ponaosob
kako to da si dobio i interferon i zeffix?
i sta je MMS?

i sta je MMS?
-
- Stalni član
pa bas su o tome pricali na b92, da se u svetu koristi kombinovana terapija zbog rezistencije, intreferon( imuno modulator) +zefix tj. lamividin (antivirusni lek).alleksa85 napisao:pa hajde napisi nam ovde, neces valjda svakom ponaosob![]()
i sta je MMS?
pegasys tj. pegilovani intraferon je noviji i daje bolje rezultate, mada se ceka da se pojavi lambda pegasys jos bolji, treba sledece godine.
Kako sam ja razumeo, treba da se registruje novi antivirusni lek kod nas, pogotovo zbog osoba koje su postale rezistentne na zefix, a kao i za hep c da se ljudi lece sa pegasysom. tj. pegasys+lamividin ili taj novi antivirusni lek.
pegasys lambda se sledece godine uvodi u neke srecnije zemlje...kod nas ce da stigne tamo 2025...mozda.
a u maju stize tenofovir.
a u maju stize tenofovir.