Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
d77
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 10:14 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od d77 »

alleksa85 napisao:pegasys lambda se sledece godine uvodi u neke srecnije zemlje...kod nas ce da stigne tamo 2025...mozda.

a u maju stize tenofovir.
U maju, ce kod nas biti registovan tenefovir?
Soka1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 13, 2011 4:02 pm

Post od Soka1 »

Pozdrav svima. Vidim da nas je nazalost dosta ovde sa istim problemom.
Jedina olaksica je sto mozemo jedni druge medjusobno da posavetujemo, da podelimo iskustva.
Ja naime znam vec nekoliko godina da sam hroncini nosilac hep b.
Interesuje me nekoliko stvari pa ko je voljan i zna nesto neka mi napise, ako nije problem :)
Prvo da li postoji neko ko ga ja zapravo izbacio? Ovde medju nama, ili da zna nekoga ko jeste. Stalno slusam da je to nemoguce, to mi i sam doktor svaki put naglasava, ali eto ako ima neko neka kaze, i takodje kojim metodom.
Druga tema koja me jako zanima jesu iskustva po pitanju saopstavanja nekome sa kim zelite vezu da imate hep b i reagovanja.
Treca tema jesu deca i hep b. Dakle, sve vi koje ste trudne ili ste bile trudne... da li ste rodile zdravu decu, da li ste dojile, i sva iskustva po tom pitanju.
Unapred sam zahvalna svima koji odgovore. Sve ovo me jako muci, kao sto vidite.
hepdecko81
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 16, 2010 3:59 pm

Post od hepdecko81 »

Soka1 napisao:Pozdrav svima. Vidim da nas je nazalost dosta ovde sa istim problemom.
Jedina olaksica je sto mozemo jedni druge medjusobno da posavetujemo, da podelimo iskustva.
Interesuje me nekoliko stvari pa ko je voljan i zna nesto neka mi napise, ako nije problem :)
Prvo da li postoji neko ko ga ja zapravo izbacio? Ovde medju nama, ili da zna nekoga ko jeste. Stalno slusam da je to nemoguce, to mi i sam doktor svaki put naglasava, ali eto ako ima neko neka kaze, i takodje kojim metodom.
Druga tema koja me jako zanima jesu iskustva po pitanju saopstavanja nekome sa kim zelite vezu da imate hep b i reagovanja.
Treca tema jesu deca i hep b. Dakle, sve vi koje ste trudne ili ste bile trudne... da li ste rodile zdravu decu, da li ste dojile, i sva iskustva po tom pitanju.
Kada sam saznao da imam chr hep b pitao sam prof. Delica da li mogu da izbacim virus i rekao mi je da se to jako retko desava i da ne zeli da mi uliva nadu i da cu najverovatnije imati virus ceo zivot i da moram da ga drzim pod kontrolom.
Izbacio sam virus posle 48 nedelja na pegasysu i lamividinu, ali to se desava u 3% slucajeva, novije terapije su nesto uspesnije. Sada sam HbsAg negativan, a antiHbsAg pozitivan, titar>1000, a mora da bude veci od 10 da bi se reklo da si stvorio imunitet. Cak su mi i sinusi i alergija nestale posle ove terapije.
I na kraju sam ga pitao pa kako rekli ste da ne zelite da mi ulivate laznu nadu, pa kad moze da se izbaci virus, on mi je rekao pa nisam hteo da ti ulivam laznu nadu :)
Poslednji put su mi transeminaze bile 13 i 15, a jedem sve, pio sam i alkohol, sve ko i pre, samo ne preterujem, a inace pre terapije su mi varirale izmedju 200 i 300. Imao sam aktivni chr hep b.
MIRAK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2011 12:37 pm

Post od MIRAK »

Zdravo svima!
Meni je u avgustu, sasvim slučajno,ustanovljeno da imam hep.B (ALT 249;AST 132 tada, a za 7 dana ALT 420;AST 225).U bolnici sam bila jedno 15ak dana i do početka okt. krvna slika mi se stabilizovala i do sada je OK.Evo i poslednjih rezultata:

ALT 27
AST 25
HBsAg +
HBeAg -
Anti-HBe +
Anti HCV ukupni -
Anti HBcIgM -
neki tumorski marker S-AFP 2.0 (ref. 1.08-8.04)
i ono što me brine,a što ću sada pokušati sa ovih škrabotina da vam prepišem:
P-D-Dimer 201 mikrog/l
P-antitrombin III 28 mikrog/l
P-protrombinsko vreme(PT)* 11,1 sekundi
INR 1,18

Ovo mi je radjeno na Klinici za inf. i tropske BG, inače su me do početka 2011. vodili u KŠ, gde su u avg. slali serum na Torlak i poklapaju se rez.Dva puta sam bila u BG-1. put mi je jedna dok. rekla da snimam abdomen,uradim analize za tiroidu...da bismo uradili biopsiju.Moram da kažem da su svi ovi nalazi uredni, jetra je normalne veličine, homogena...Takodje mi je rekla da sa ovim parametrima OK je trudnoća,ali na carski( deca tek u planu). Prošle nedelje odem, stigli ovi rez. i pošto ona prethodna dok.tu više ne radi,primi me druga, koja me liferuje uz obrazloženje da oni mogu da mi urade biopsiju,ali sve i da nešto nije u redu sa mojom jetrom, oni ne mogu da mi pomognu...prema tome nema potrebe da je radim!!!??!!!Rečeno mi je da se u ovakvom slučaju ne pristupa lečenju i kontrole na 6 mes.

Stvar je u tome da posle 40ak dana od mog rodjenja, moja majka dobije simptome i preleži akutni oblik. Bebu(mene) nikom nije palo na pamet da testira! :o Zato sumnjaju da ga imam od rodjenja :(

Moze li neko da mi kaze, prema svim ovim rez. da li je ovo aktivni oblik, da li je moguće (pod pretpostavkom da ga imam od rodjenja) da ja ipak imam cirozu ili neko teško oštećenje? Kako ja njih da nateram da mi urade biopsiju, jer vidim da je to jako bitno...I ono što i dok. polemišu, da li treba raditi carski na porodjaju i da li se trudnoća uopšte preporučuje? :(
MIRAK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2011 12:37 pm

Post od MIRAK »

Soka1 napisao:Pozdrav svima. Vidim da nas je nazalost dosta ovde sa istim problemom.

Ja moram da kažem da je poražavajuća činjenica da ne možeš da nadješ doktora koji će te podržati-meni se dešavalo da kad pokušam da se raspitam o ovom tvom 1.om pitanju, doktori samo što mi ne kažu da sam ćaknuta- po principu idi kući i ne smaraj! Zato hvala hepdečku81 i ostalima!
Po pitanju veza i saopštavanja,to sam se i ja pitala. Stvarno me to zanima, jer ja nemam lepa iskustva sa ljudima inače. Kada sam saznala da sam zaražena a da postoji vakcina, ja sam počela svima o tome da pričam-testirajte i vakcinišite se.Ono što sam postigla je totalno nerazumevanje (još sam iz male sredine) uz uvek prisutan pogled:'hmmmm ko zna šta si ti radila...'. Ja razumem da je prirodno da se ljudi boje bolesti,ali u ovo vreme takva neobaveštenost i neznanje je UŽAS! Pa čak je i moja lek.opšte prakse htela da me ubedi da sam narkomanka hahahahaha Inače, ja sam već imala dečka i on je to čak mnogo bolje podneo od mene.Ja bolje i da ne pričam o mom psihičkom stanju! Hoću da kažem da čovek mora da bude spreman na idiotske reakcije,ali i da postoje ljudi koji sasvim uredno kapiraju sve to :)
alleksa85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 12:57 pm

Post od alleksa85 »

kad vec spominjete veze, brak, decu...ako ima ovde neka devojka od oko 25 g. :lol: 8)
dreambox
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 11:53 pm

Post od dreambox »

Prvi pcr test i 100 000 kopija ...alt 107,jel situacija alarmantna.
Imam hep B vec 9 meseca. Koja terapija je bolja ,Lamivudin ili Entecavir?
I koliko treba biti broj kopija da bih mogao poceti sa inekcijama Pegasysa???
alleksa85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 12:57 pm

Post od alleksa85 »

dreambox, odakle si? Gde si radio PCR?

Koliko je meni poznato, pegasys se ne daje za hepatitis b, mozes jedino sam da ga kupis i kombinujes sa jednim od dva pomenuta leka. A u junu treba da stigne tenofovir, pa bi mozda najbolja opcija bila da sacekas jun i da krenes sa njim. Uostalom, konsultuj se sa svojim infektologom, on svakako najbolje zna...
dreambox
Novi član
Novi član

Post od dreambox »

Koliko kosta Pegasys terapija u Srbiju?
Sta je sad najbolje od napomenutih tableta uklucujuci i tenofovira,koji su najefektivniji protiv replikacije virusa?
Inace infektolog koji sam nasao ne prica mnogo,samo pise papire i ne daje neke informacije..Ucim u vezu hepa iz neta i ove stranice,posebno od hepdecka81.On daje nadu svima koji imamo ovaj problem...Respect do njega i ostali na forumu...
dasevremevrati
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 31, 2011 10:26 am

Post od dasevremevrati »

Nazalost imate jos jednog clana :-?
dreambox
Novi član
Novi član

Post od dreambox »

Welcome 2 tha club....
dasevremevrati
Novi član
Novi član

Post od dasevremevrati »

Pa nisam bas zelela, ali ajdee...hvala
dasevremevrati
Novi član
Novi član

Post od dasevremevrati »

HBs ag - pozitivan
HBe Ag- negativan 0.21
HBc Igm-negativan 0.50 :-?
AST 19
ALT 16
TBIL 15
DBIL 2.6
Sasvim slucajno mi je otkriven po svemu sudeci hronicni hep B, bila sam zgranuta jer mi nije jasno odakle?! Pocetkom nedelje bi trebalo da idem na inf. pa cu videti sta ce mi reci. Dosta toga sam ovde procitala tako da nisam bas mnogo uplasena :)
dasevremevrati
Novi član
Novi član

Post od dasevremevrati »

dreambox
Novi član
Novi član

Post od dreambox »

dasevremevrati napisao:HBs ag - pozitivan
HBe Ag- negativan 0.21
HBc Igm-negativan 0.50 :-?
AST 19
ALT 16
TBIL 15
DBIL 2.6
Sasvim slucajno mi je otkriven po svemu sudeci hronicni hep B, bila sam zgranuta jer mi nije jasno odakle?! Pocetkom nedelje bi trebalo da idem na inf. pa cu videti sta ce mi reci. Dosta toga sam ovde procitala tako da nisam bas mnogo uplasena :)
Najverojatnije neaktivni hronicni hepatitis...
A kazi ti nama jel si prije pila alkohol ili ose4ala neke simptome itd...
Odgovori