azoospermija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
kika_m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 05, 2007 12:15 pm

Post od kika_m »

"MM je pio ove tablete i sad mu je spermiogram takav da možemo na insjeminaciju .
Biolog nije mogao vjerovati koliko mu se popravio spermiogram.
Od prijašnjih jednog ili nijednog spermića, desio se mirikul, bilo ih je jako puno progresivnih .
Pio je Tribestan u kombinaciji sa E vitaminom."

ovo je iskustvo sa jednog foruma o neplodnosti.
samo sam htjela da procitate iskustvo nekog ko je koristio tribestan. :wink:
slavojka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 11:19 pm

cao

Post od slavojka »

kika HVALA TI MNOGO
eto i mi cemo dole na godisnji pa cu i to da potrazim pa da probamo
a koliko se to mora piti da bi doslo do nekoga rezultata
kika_m
Novi član
Novi član

Post od kika_m »

obzirom da spermatogeneza traje 72 dana, trebalo bi piti bar tri mjeseca. medutim,na uputstvu pise da oni koji imaju preko 80 kg,piju 3x2 dnevno,sto bi znacilo da kutijica koja kosta 40e moze biti 10 dana. to je vrlo tesko izdurati finansijski,jos pogotovo sto ga se ,kod nas u BiH,i ne moze kupiti,nego mi salju iz ZG.
ako se tako pije(3x2) onda se pije 2 mjeseca,pa pauza sedmicu,jer organizam postaje otporan n adjelovanje tribestana.
medutim,mnogi pribjegavaju varijanti da ga sse pije 3x1,naravno jer je iole lakse finansijski izdurati,pa onda se pije 3 mjeseca,pa sedmica pauze. tako su pralticirale zene sa foruma cijim muzevima je dolazilo do drasticnog poboljsanja spermiograma.jedna od takvih sretnica,cijem muzu je bas od tribestana poboljsan spermiogram,ga je meni slala busom iz zagreba. :D
eto,cure,ja sam sve najbolje o njemu citala,ja ne ocekujem da mm ima spermije u ejakulatu,ali smatram da nam moze pomoci da ih lakse nademo kad ,ako bog da,odemo na micro tese najvjerojatnije u prag!
ljubim vas i tu sam.
e,evo vam link http://www.heliks.hr/katalog.php?kateg=18 neke apoteke u hrvatskoj gdje ima tribestan,jer je jako bitno da to bude bas ovaj koji proizvodi bugarska sopharma,a ne neki drugi proizvodac,tako su bar meni rekli.

evo jos jedno iskustvo sa tog foruma:
"Bokić, nadam se da će vam pomoći naša prića,mom mužu je dijagnosticirana oligoastenozoosparmija,samo icsi moguć,pa smo tako i pošli na prvi naš postupak ali nije upalilo ,dok smo čekali drugi,muž počeo piti tribestan i uspjeli nakon 2 mjeseca što ga je pio 3x1 dobiti bebaća,tako smo sretni,beba sad ima 4 mj,sretan,velik i jak ma pravi dečko tako da mislim da se isplati,pa preporučijem probati,možda upali sretno svima "

ljubim! :D
kika_m
Novi član
Novi član

Post od kika_m »

obzirom da spermatogeneza traje 72 dana, trebalo bi piti bar tri mjeseca. medutim,na uputstvu pise da oni koji imaju preko 80 kg,piju 3x2 dnevno,sto bi znacilo da kutijica koja kosta 40e moze biti 10 dana. to je vrlo tesko izdurati finansijski,jos pogotovo sto ga se ,kod nas u BiH,i ne moze kupiti,nego mi salju iz ZG.
ako se tako pije(3x2) onda se pije 2 mjeseca,pa pauza sedmicu,jer organizam postaje otporan n adjelovanje tribestana.
medutim,mnogi pribjegavaju varijanti da ga sse pije 3x1,naravno jer je iole lakse finansijski izdurati,pa onda se pije 3 mjeseca,pa sedmica pauze. tako su pralticirale zene sa foruma cijim muzevima je dolazilo do drasticnog poboljsanja spermiograma.jedna od takvih sretnica,cijem muzu je bas od tribestana poboljsan spermiogram,ga je meni slala busom iz zagreba. :D
eto,cure,ja sam sve najbolje o njemu citala,ja ne ocekujem da mm ima spermije u ejakulatu,ali smatram da nam moze pomoci da ih lakse nademo kad ,ako bog da,odemo na micro tese najvjerojatnije u prag!
ljubim vas i tu sam.
e,evo vam link http://www.heliks.hr/katalog.php?kateg=18 neke apoteke u hrvatskoj gdje ima tribestan,jer je jako bitno da to bude bas ovaj koji proizvodi bugarska sopharma,a ne neki drugi proizvodac,tako su bar meni rekli.

evo jos jedno iskustvo sa tog foruma:
"Bokić, nadam se da će vam pomoći naša prića,mom mužu je dijagnosticirana oligoastenozoosparmija,samo icsi moguć,pa smo tako i pošli na prvi naš postupak ali nije upalilo ,dok smo čekali drugi,muž počeo piti tribestan i uspjeli nakon 2 mjeseca što ga je pio 3x1 dobiti bebaća,tako smo sretni,beba sad ima 4 mj,sretan,velik i jak ma pravi dečko tako da mislim da se isplati,pa preporučijem probati,možda upali sretno svima "

ljubim! :D
kika_m
Novi član
Novi član

Post od kika_m »

ups! :oops:
:D
ESP
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 6:03 pm

Post od ESP »

Pozdrav svima. Vidim da je ovde aktivna priča o azospermiji pa bih da pitam par stvari.

Ukratko: imam 41 god, nisam oženjen i nemam dece. Azospermia konstatovana prošle godine. Tome su prethodile dve jake upale oba pasemnika (epididimitis), izazvane hlamidijom, koju evo lečim još uvek. Pouzdano znam da sam pre desetak godina bio plodan (jer je moja tadašnja devojka čak 4 puta ostala u drugom stanju sa mnom). Iz svega ovoga zaključujem da je kod mene azospermia opstruktivna, to jest verujem da moji testisi stvaraju spermatozoide ali da oni iz nekog razloga ne stižu u ejakulat. Ovo naravno zasad nije medicinski potvrđeno.

Osim što lečim hlamidiju, savet mog urologa je da punktiranje ili biopsiju radim tek kada budem imao partnerku sa kojom želim decu. To je verovatno pragmatičan savet, ali ja bih ipak više voleo da saznam istinu već sada, pa da u narednu vezu stupim iskreno i sa jasnom perspektivom o eventualnom porodu. Zato vas sve pitam, šta mi savetujete - da li da poslušam svog urologa i pasivno sačekam narednu vezu pa tek tada krenem u ispitivanja, ili da to uradim odmah? Da li su punktiranje i biospija skupe intervencije? Gde, kod koga to raditi? Postoji li još nešto osim ove dve intervencije što bih mogao da preduzmem?

Unapred zahvalan!
ESP
Novi član
Novi član

Post od ESP »

Još samo jedna napomena, radio sam naravno brojne analize pa napominjem da mi je FSH 2.06 (to je u okviru ref. vrednosti), takođe i LH, estradiol i testosteron su u okviru ref.vr, jedino je prolaktin povišen (458.4). Virusologija sve negativno, a od mikrobiologije - samo hlamidija, koju kao što rekoh lečim već par godina.
kika_m
Novi član
Novi član

Post od kika_m »

ESP, ja cu ti reci da mm ima potpuno normalne hormone,sve nalaze,kariogram(genetska pretraga),antispermicidna antitijela-sve moguce ok.
dakle,moze se desiti da je i mm nekad imao potpuno normalnu spermatogemezu,pa je usljed necega,sto se vjerojatno nikad nece otkriti,doslo do toga da se spermatogeneza potpuno zaustavi. isto tako,citala sam iskustva ljudi da su prije godinu dobili dijete, a danas ima muz dijagnozu neopstruktivna azoospermija.
obzirom da je to jako teska dijagnoza,moje je misljenje da je i zbog sebe i buduce partnerke najkorektnije znat na cemu ste.
samom punkcijom se(malom iglicom se ubode u testise i uzeti uzorak pretrazuje za eventualnim spermijima)moze utvrditi je li neopstruktivna ili ne.
ukoliko spermiji ne izalaze vani,a tu su,onda se moraju naci u testisima.
ako ih ne bude,biopsija je tu da se utvrdi stanje testisa i sjemenih kanalaica,jer se tad uzima dio tkiva testisa i pretrazuje za spermijima,a moze se vrlo jasno vidjeti i cjelokupno stanje tsetisa.
danas postoji metoda i micro tese, koja je jos detaljnija,gdje se posebnim mikroskopom pretrazuju sjemeni kanalici ne bi li se nasli spermiji za oplodnju. vrlo djelotvorna metoda.
et,nadam se da sam koliko god pomogla :wink:
ESP
Novi član
Novi član

Post od ESP »

Hvala najlepse kika_m, naravno da je svaki komentar od pomoci!
Ja bih ipak jos malo zapitkivao :roll: Imas li bilo kakvu preporuku gde da radim punkciju ili biopsiju? Takodje, ta nova metoda me zanima - postoji li to u Beogradu, i gde?

Hvala unapred!
kika_m
Novi član
Novi član

Post od kika_m »

evo,opet cu ti reci ja ono sto znam
ja sam iz BiH,kod nas ne rade ni obicnu biosiju(osim u dijagnosticke svrhe,dakle samo da se utvrdi stanje testisa,a nadeni materijal se ne moze zamrzavati).
obzirom da tebi sad i ne trebaju nadeni spermiji,mozda i obicna biopsija dolazi u obzir.
obicnu,ali sa zamrzavanjem nadenog materijala,radi slovenija ,a mislim da ima to i u Beogradu.
micro rade malo veci klinicki centri,mo konkretno idemo u prag,jer tamo rade oplodnju spermom donora,sto nam je back up opcija ukoliko ni micro tese metodom ne nadu spermije kod mm.
znam da rade i u belgiji i u austriji(od nama blizih drzava)
i,da, cula sam da ima neki iscjeljitelj iz Osijek akoji je covjeku(koji je meni na jednom forumu poslao pp)preko stopala pomogao da dode do spermatogeneze.
eh,sad,ako ko ima blizum,a vjeruje u te stvari,tu sam da dam sve info koje imam.
:wink:
Odri Hepbern
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 24, 2009 11:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: azoospermija

Post od Odri Hepbern »

MM je i po treci put uradio spermogram i rezultat je isti- nema ni jednog spermatozoida , a i volumen mu je malo snizen . FSH mu je normalan ; testosterom blago snizen ali nista znacajno ; fruktoza 2.9 ( snizena ) ; kisela fosfataza , cink , cink\fruktoza normalni ; alfa glukozidaza 9.45 (snizena ) ; karnitin 387 ( snizen ) ... Doktor je kao bio optimistican , ali im ja bas i ne verujem. :-? MM ide u subotu na uretrocitoskopiju da se vidi da li ima neko zapusenje . Imate li vi iskustva sa ovom procedurom ? Koliko traje , da li je bolna ?
kika_m
Novi član
Novi član

Post od kika_m »

draga, zasto tm ne bi probao sa tim tribestanom? naime,on upravo utice na povecanje testosterona,koji je jako bitan za spermatogenezu. obzirom da je to biljni preparat,a ne hormon ,onda tijelo ga ne prepozaje i i dalje proizvodi vlastiti testosteron,nesto u tom fazonu.ako se neko odluci za tribestan,neka se javi,moze se naruciti preko jedne internet stranice ,a kosta 27 dolara.isto sopharmin,samo malo kutijica drugacija(valjda za neko drugo trziste),a onaj iz zagreb aje bio duplo skuplji.
:wink:
ESP
Novi član
Novi član

Post od ESP »

Odri Hepbern napisao:MM ide u subotu na uretrocitoskopiju da se vidi da li ima neko zapusenje
Meni moj urolog nije predlozio niti pominjao uretrocitoskopiju iako ja bas sumnjam na zapusenje! Bio bih zahvalan da napisete ovde sve sto mozete o toj intervenciji. (naravno tamo iza subote, kad zavrsite s tim)
ana78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 10:30 pm

Post od ana78 »

Pozdrav svim starim i novim clanovima. Samo da se javim, kod nas stanje bez promene, tapkamo u istom mestu, nikako da zakazemo kod novog dr, s tim sto je mm danas dao krv da se uradi kariotip (valjda je i to neki pomak), pa videcemo za mesec dana kada bude gotova analiza dal ce biti novih briga ili ne. Znaci taj tribestan je na biljnoj bazi? To bi moglo da se proba, ali da li bi smelo na svoju ruku, bez odobrenja dr-a da se uzima?
kika_m
Novi član
Novi član

Post od kika_m »

da,mislim da se bez problema moze uzimati na vlastitu ruku,vecina nas ga i uzima tako,ipak je to biljni preparat,a njegova osnovna namjena je za bodybildere,nije za popravljanje spermiograma,ali posto utice na povecavanje testosterona,a onda je to vezano za povecanje broja i kvalitete spermija...tako nekako
Odgovori