azoospermija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Aleksat,
nije mi bila namera da bilo koga branim, ja ni ne mogu da imam neki ozbiljniji stav na osnovu jedne posete lekaru.
Pitanje janjih celija ne mozes da vezujes samo za prof Tulica, vec za sve lekare kako u drzavnim tako i u privatnim klinikama.
Ljudi svesno pristaju na donaciju tudjeg reproduktivnog materijala iako znaju da je to nelegalno, pa kad im ne uspe i kad se finansijski iscrpe onda pricaju o tome, a do tada su cutali. U stvari su saucesnici.
Vi ste trebali da pitate sta sa jajnim celijama onda kada ste radili VTO, a ne sada? Na svu srecu nije veliki broj zena kojima je donirana jc jedina resenje, pa da svima trebaju tolike jc koje nastanu tokom stimulacije.
Onima kojima je to jedina solucija najcesce to rade u inostranstvu. Ne bih ja o tome mnogo brinula.
Moras takodje da priznas da azospermija ne daje velike nade. Postoje ljudi koji imaju sve uredne nalaze pa im VTO ne uspeva po nekoliko puta.
Zasto niste isli u Jevremovu kod Vlaisavljevica i Boruta, iskustva govore da su najbolji za vas problem?
Bilo je ovde onih koji su takav problem pokusavali da lece raznim vodicama, cajevima... I sam si napisao da si pokusavao sve i svasta.
Najteze je suociti se sa problemom i biti iskren prema sebi.
sto pre to ljudi shvate blizi su resenju
zato ponavljam da je pozitivna vasa odluka da idete na donaciju i ja vam od sveg srca zelim uspeh
veliki pozdrav
nije mi bila namera da bilo koga branim, ja ni ne mogu da imam neki ozbiljniji stav na osnovu jedne posete lekaru.
Pitanje janjih celija ne mozes da vezujes samo za prof Tulica, vec za sve lekare kako u drzavnim tako i u privatnim klinikama.
Ljudi svesno pristaju na donaciju tudjeg reproduktivnog materijala iako znaju da je to nelegalno, pa kad im ne uspe i kad se finansijski iscrpe onda pricaju o tome, a do tada su cutali. U stvari su saucesnici.
Vi ste trebali da pitate sta sa jajnim celijama onda kada ste radili VTO, a ne sada? Na svu srecu nije veliki broj zena kojima je donirana jc jedina resenje, pa da svima trebaju tolike jc koje nastanu tokom stimulacije.
Onima kojima je to jedina solucija najcesce to rade u inostranstvu. Ne bih ja o tome mnogo brinula.
Moras takodje da priznas da azospermija ne daje velike nade. Postoje ljudi koji imaju sve uredne nalaze pa im VTO ne uspeva po nekoliko puta.
Zasto niste isli u Jevremovu kod Vlaisavljevica i Boruta, iskustva govore da su najbolji za vas problem?
Bilo je ovde onih koji su takav problem pokusavali da lece raznim vodicama, cajevima... I sam si napisao da si pokusavao sve i svasta.
Najteze je suociti se sa problemom i biti iskren prema sebi.
sto pre to ljudi shvate blizi su resenju
zato ponavljam da je pozitivna vasa odluka da idete na donaciju i ja vam od sveg srca zelim uspeh
veliki pozdrav
Ana 78 i Slavojka
Draga Ana 78 i Slavojka,
nadam se da se kod vas nesto promjenilo do sada. I ja rijetko provjerim ovu stranu ali vidim da mnogi citaju i imaju probleme. Ana odluci se za biopsiju i to u MAriboru kod doktora Milana Reljica. Ma oni su vam tamo jako jako profesionalni. Neka suprug uzima makar mjesec dva, maticnu mlijec propolis i neke cajeve za imunitet ili stabilizaciju hormona i probajte se tamo najaviti. Vrijedi pokusati. Meni je opet termin uskoro pa vam javim sta je bilo. Nadam se dobro. Slavojka pozdrav, nadam se da se nesto desava.
Sretno
Rimela
nadam se da se kod vas nesto promjenilo do sada. I ja rijetko provjerim ovu stranu ali vidim da mnogi citaju i imaju probleme. Ana odluci se za biopsiju i to u MAriboru kod doktora Milana Reljica. Ma oni su vam tamo jako jako profesionalni. Neka suprug uzima makar mjesec dva, maticnu mlijec propolis i neke cajeve za imunitet ili stabilizaciju hormona i probajte se tamo najaviti. Vrijedi pokusati. Meni je opet termin uskoro pa vam javim sta je bilo. Nadam se dobro. Slavojka pozdrav, nadam se da se nesto desava.
Sretno
Rimela

cao rimela ana 78 i svima ostalima
kod nas se do sada nista ne desava
MM eto pije skoro god dana maticnu mlec propolis med
takodjer uzima vitamine 8,9 mjeseci
kontrolni spermiogram nije radio niti ga nesto forsiram mislim u sebi neka jos malo
medjutim bas neki dan smo gledali na tv(mi zivimo u nemackoj)
kako nemacki doktor profesor bavi se sa bioenergijom i izneseni su svakakvi slucajevi gde su ljudi bili na tv potpuno izleceni
mi nazovemo tamo kada tek prvi sloboan termin je u decembru
medjutim poslao nas je kod svga kolege pa cemo da vidimo sta ce biti
u sustini bio je barem iskren i rekao da probamo do 3 terapije ako to ne uspije ima jos neka metoda pa ce probati sa tim
to mi se svidjelo iskrenost a ne navlaenje samo da ti uzmu novac
eto toliko devojke moje toliko od mene za sada
ali nadam se da cu do kraja godine nesto postici pa barem za vto
zelim vam mnogo srece i isite nemojete da nam se ugasi ova tema
cao
kontrolni spermiogram nije radio niti ga nesto forsiram mislim u sebi neka jos malo
kako nemacki doktor profesor bavi se sa bioenergijom i izneseni su svakakvi slucajevi gde su ljudi bili na tv potpuno izleceni
u sustini bio je barem iskren i rekao da probamo do 3 terapije ako to ne uspije ima jos neka metoda pa ce probati sa tim
cao
cao rimela ana 78 i svima ostalima
kod nas se do sada nista ne desava
cao
cao
Slavojka, ana78 i ostali
Ko nas jos uvijek nista. Bili smo na pokusaju VTO ali ovog puta je do mene nisam dobro odreagovala na inekcije tako da nije ni bilo postupka pa se to sve odgadja nekada na jesen pa ce valjda tada biti ok.
Uglavnom, Slavojak ja ti zaista vjerujem u bioenergiju i da bogdom MM isto vjeruje ali... sta ces.
Super da tvoj M uzima maticnu mljec i vitamine plus kad bude bioenergicar to ce biti uredu ili barem dovoljno za VTO a to je super.
I ja se nadam da se nece ova tema ugasiti. Bas bih voljela da znam dokle ste dosle jer definitivno ima nade i kad drugi misle da nema.
Pozdrav
Rimela
Uglavnom, Slavojak ja ti zaista vjerujem u bioenergiju i da bogdom MM isto vjeruje ali... sta ces.
Super da tvoj M uzima maticnu mljec i vitamine plus kad bude bioenergicar to ce biti uredu ili barem dovoljno za VTO a to je super.
I ja se nadam da se nece ova tema ugasiti. Bas bih voljela da znam dokle ste dosle jer definitivno ima nade i kad drugi misle da nema.
Pozdrav
Rimela
Puno pozdrava za Slavojku i Rimelu i ja ne bi volela da se ugasi ova tema, a prva ja ne proveravam odgovore mesecima. Valjda me to hvata povremeno da budem na internetu skupljam informacije, ali se onda toliko umorim od tih podataka i moram da pravim pauzu. Kod nas je pomak to, sto smo nasli novog doktora, ali vec juce nam je saopsteno da su nam sanse veoma male, jer po knjigama, kako kaze doticni dr. kada je FSH duplo veci, a dijagnoza azoospermija, to znaci da je ostecenje veliko, tj. da ne dolazi do proizvodnje spermica. Mi cak po njemu nismo dobri ni za biopsiju, jer biopsija se radi kada je FSH normalan. Iskrena da budem, to sam ja vec nasla tako po knjigama, da je bas sve to tako, ali sam mislila da ce dr. eksperimentisati nesto, sa hormonima, cisto da ispitamo sve mogucnosti, da se isproba bilo sta, da kazemo i to smo probali. Videcemo se sa njim jos koji put. Caos svima
Draga Ana78, Slavojka
Draga Ana, ne mogu da vjerujem da su ti rekli da niste podobni za biopsiju. Svi su podobni za biopsiju ali kod nekih ima rezultata a kod nekih ne. BAs se u slucajevima kad je FSH duplo i vise povecan (kod MM je bio 65 neceg sto je 4 puta vise) tada se radi biopsija kao jedina opcija. I nama su rekli da su male sanse jer je i smanjen obim testisa ali ipak smo nasli dovoljno tih malenih za 4-5 IVF. Cak kad pokusaju jednom biopsiju i nema treba opet probati jer mozda nisu uzeli dobar dio. Nema terapije kojom se smanjuju hormoni to samo moze kod povecanja kad su niski. ZAto NE GUBITE vrijeme i prijavite se negdje (moj savjet MARIBOR) na biopsiju. Prije toga puno vitamina, maticna mljec ....vec sam pisala Slavojki.
Sretno i ne odustaj, kod muskaraca sa toliko povecanim FSH u 70-80% slucajeva nadju spermatozoide. (U Americi istrazivanje)
Pisi
I ja ovo provjeravam jednom mjesecno ili rjedje ali bih voljela da znam sta vam se desava.
Rimela
Sretno i ne odustaj, kod muskaraca sa toliko povecanim FSH u 70-80% slucajeva nadju spermatozoide. (U Americi istrazivanje)
Pisi
I ja ovo provjeravam jednom mjesecno ili rjedje ali bih voljela da znam sta vam se desava.
Rimela
cao drage moje
evo sam da vam se javim
kod nas se uvek jos nista posebno ne desava
rekl sam vec da MM ide kod tog bioenergeticara pa nam onda dolazi odmor u augustu
pricam to jer sam rekla sama sebi vise ne mogu i necu nista da cekam
nakon odmora a se radi biopsija pa sta bog da
barem cu znati gde sam dali da se nadam ili ne
eto toliko od mene ja vam svima drzim palceve pa se cujemo
a to sta se desava kod nas u jugi sto se tice doktora u to sam se odavno uverila i sta da vam kaze nego JAD UZAS I VELIKA SRAMOTA
kod nas se uvek jos nista posebno ne desava
rekl sam vec da MM ide kod tog bioenergeticara pa nam onda dolazi odmor u augustu
pricam to jer sam rekla sama sebi vise ne mogu i necu nista da cekam
nakon odmora a se radi biopsija pa sta bog da
barem cu znati gde sam dali da se nadam ili ne
eto toliko od mene ja vam svima drzim palceve pa se cujemo
a to sta se desava kod nas u jugi sto se tice doktora u to sam se odavno uverila i sta da vam kaze nego JAD UZAS I VELIKA SRAMOTA
Pozdrav svima, Mm je dao sada FSH, LH i testosteron ali po nalogu dr. da uradi na nuklearnoj medicini pa ce dr. uporediti rezultate sa predhodnim analizama hormona, ako je testosteron i dalje ispod donje granice da putem lekova pokusa da ga normalizuje. Slavojka zbunjuje me to da kad se odradi ta biopsija svi urolozi kod kojih smo bili kazu to je krajnja analiza i da ona govori sve i posle toga nema dalje ako se ne nadju spermici. A ti kazes posle toga treba opet pokusati na drugom mestu uzeti uzorak tkiva, pa nama odlazu i tu prvu biopsiju zbog FSH i smanjenih testisa a kamoli opet da ponavljaju. Nemam pojma sta i kako, valjda ce nesto krenuti na bolje, malo se izgubi nada pa se opet vrati i tako ...
ja sam se vec javljala na ovu temu i sad citam,pa bih htjela nekoliko svojih komentara da dam.
dakle,mm ima azoospermiju dijagnosticiranu,radio biopsiju u mariboru ,nadene spermatogonije i spermatocite i dr.Vlaisavljevic rekao da je to to.medicina sad za sad,nema nikakvu preporuku sta dalje.
ja sam aktivna na forumu Roda,sve sto znam,tamo sam saznala.sad ,kad malo bolje razmislim,sve clanice foruma,ciji muzevi imaju azoospermiju,a koji su se nakon prve nauspjesne biopsije odlucili i na drugu,nisu pogrijesili(ako se ne varam,bio je slucaj Klinefelterovog sindroma,gdje nije bilo sprmija nakon druge biopsije). eh,sad,ne znam da li ste cule,ali sad postoji u nekim evropskim zemljama ,kao sto je belgija ili austrija,recimo,gdje se radi micro tese.to je postupak kad se mikroskopom radi biopsija i bukvalno se u sjemenim kanalicima traze spermiji,jer s emoze desiti da prilikom klasicne biopsije bude uzet dio tkiva u kojem nema spermija. mm ima potpuno normalne vrijednosti hormona i nikom nije jasno zasto nema spermija.ja licno se spremam da idemo tamo.
bas prije neki dan je bila jedna forumasica,ciji muz ima povisen FSH,uradili su biopsiju(mislim u MB) i nije bilo uopce spermija(koliko se sjecam,dijagnoza je sertoly cell only) ,otisli su u belgiju,zena se pripremila ovdje za postupak,tamo otisla na punkciju,imala 12-13(ako se ne varam) js i uradena je njenom muzu micro tese,trajao postupak sat vremena(samo ta vrsta biopsije),nadeno spermija,malo i loseg kvaliteta(ali,nadeni su) ,uradena oplodnja,oplodile se gotovo sve js,uraden ET i ona je sad kuci.
jednu blasticu joj vratili,ostale zamrznuli.
htjela sam takvo iskustvi podijeliti sa vama,ipak ne treba gubit nadu.
ja cekam da mi ona napise gdje su odsjeli,kako su otisli,ko joj je dao protokol za stimulaciju,koliko kosta postupak...dakle,detaljnije informacije,pa da se i nas dvoje spremamo i psihicki i finansijski za Belgiju.
e,i da,dr. im je rekao da tu biopsiju nema vise smisla raditi,ako ne uspije da idu na oplodnju spermom donora.
pozdrav,cure i sretno
dakle,mm ima azoospermiju dijagnosticiranu,radio biopsiju u mariboru ,nadene spermatogonije i spermatocite i dr.Vlaisavljevic rekao da je to to.medicina sad za sad,nema nikakvu preporuku sta dalje.
ja sam aktivna na forumu Roda,sve sto znam,tamo sam saznala.sad ,kad malo bolje razmislim,sve clanice foruma,ciji muzevi imaju azoospermiju,a koji su se nakon prve nauspjesne biopsije odlucili i na drugu,nisu pogrijesili(ako se ne varam,bio je slucaj Klinefelterovog sindroma,gdje nije bilo sprmija nakon druge biopsije). eh,sad,ne znam da li ste cule,ali sad postoji u nekim evropskim zemljama ,kao sto je belgija ili austrija,recimo,gdje se radi micro tese.to je postupak kad se mikroskopom radi biopsija i bukvalno se u sjemenim kanalicima traze spermiji,jer s emoze desiti da prilikom klasicne biopsije bude uzet dio tkiva u kojem nema spermija. mm ima potpuno normalne vrijednosti hormona i nikom nije jasno zasto nema spermija.ja licno se spremam da idemo tamo.
bas prije neki dan je bila jedna forumasica,ciji muz ima povisen FSH,uradili su biopsiju(mislim u MB) i nije bilo uopce spermija(koliko se sjecam,dijagnoza je sertoly cell only) ,otisli su u belgiju,zena se pripremila ovdje za postupak,tamo otisla na punkciju,imala 12-13(ako se ne varam) js i uradena je njenom muzu micro tese,trajao postupak sat vremena(samo ta vrsta biopsije),nadeno spermija,malo i loseg kvaliteta(ali,nadeni su) ,uradena oplodnja,oplodile se gotovo sve js,uraden ET i ona je sad kuci.
jednu blasticu joj vratili,ostale zamrznuli.
htjela sam takvo iskustvi podijeliti sa vama,ipak ne treba gubit nadu.
ja cekam da mi ona napise gdje su odsjeli,kako su otisli,ko joj je dao protokol za stimulaciju,koliko kosta postupak...dakle,detaljnije informacije,pa da se i nas dvoje spremamo i psihicki i finansijski za Belgiju.
e,i da,dr. im je rekao da tu biopsiju nema vise smisla raditi,ako ne uspije da idu na oplodnju spermom donora.
pozdrav,cure i sretno
Drage Ana 78, Slavojka Kika
Ja sam rekla ako pri prvom nalazu ne nadju spermije da mogu traziti na drugom mjestu. NEkada jednstavno ne potrefe pravo mjesto sa kojeg ce uzimati uzorak. Kod MM je bio ok testosteron (u normali ali nizi) ali je FSH strasno visok i LH isto. Smanjen volumen testisa i doktorica mi je , nakon stoje urolog rekao da ne preporucuje biopsiju testisa, rekla da je to ludos i da treba pokusati. Objasnila mi je proceduru. Prvo uzmu dio tkiva sa jedne strane i pogledaju pod mikroskopom ako nema uzimaju sa druge strane ako nema pod mikroskopom ni sa druge strane onda to salju na patologiju gdje oni traze dublje i tek tad nakon dva-tri dana smiju reci da nema. Biopsija se moze ponoviti nakon nekog vremena na drugom mjestu, Nije vazno sto su testisi umanjeni. JA mislim pri ponovljenoj biopsiji moze se definitivno reci da nema spermica i preporucuju neke druge opcije.
Uglavnom vitamine, cajeve, maticnu mlijec, propolis pa na biopsiju. Mora da bude makar koji.
Sretno
Javite se
Rimela
Uglavnom vitamine, cajeve, maticnu mlijec, propolis pa na biopsiju. Mora da bude makar koji.
Sretno
Javite se
Rimela
cao drage moje
da vam se i ja javim
ovako
nama je receno ovde u nemackoj da bez obzira koliki je FSH biopsija se moze raditi
medjutim npr MM ima smanjene testise pa su nam zboga toga rekli da je kod nas to moguce najvise do dva puta a takodjer su napomenuli da nakon odradjene biopsije su jos manje sanse da se spermici nekada mozda i sami pojave
eto pa sada covek neka bude pametan
kao sto sam rekla MM IDEAJOS KOD BIOENERGETICARA nemca i zadnja terapijaje u julu
onda treba da cekamo oko 72 dan jer toliko trajereprodukcija spermica sto znaci negdje do kraja god
ako do tada ne bude nista ondaako bog da idemo na biopsiju
eh da skoro da zaboravim
taj nas bioenergeticar nas salje kod nekoga coveka isto nemca koji se bavi neplodnoscu i ostlim bolestima ali mozete da zamislitemi kada smo zvali u martu prvi slobodan termin bio je tek u dec
pa sad vidite covek tako dodje u situaciju d ne zna vise ni sam kako i sta
ljubim ja vas sve i borite se jer kao sto kazu danas je i nemoguce mogce pa prema tome samo napred
hajde zelim vam mnogo srece pa se cujemo
ovako
nama je receno ovde u nemackoj da bez obzira koliki je FSH biopsija se moze raditi
medjutim npr MM ima smanjene testise pa su nam zboga toga rekli da je kod nas to moguce najvise do dva puta a takodjer su napomenuli da nakon odradjene biopsije su jos manje sanse da se spermici nekada mozda i sami pojave
kao sto sam rekla MM IDEAJOS KOD BIOENERGETICARA nemca i zadnja terapijaje u julu
onda treba da cekamo oko 72 dan jer toliko trajereprodukcija spermica sto znaci negdje do kraja god
eh da skoro da zaboravim
taj nas bioenergeticar nas salje kod nekoga coveka isto nemca koji se bavi neplodnoscu i ostlim bolestima ali mozete da zamislitemi kada smo zvali u martu prvi slobodan termin bio je tek u dec
ljubim ja vas sve i borite se jer kao sto kazu danas je i nemoguce mogce pa prema tome samo napred
cao drage moje
da vam se i ja javim
ovako
eh da skoro da zaboravim
ovako
eh da skoro da zaboravim