azoospermija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: azoospermija

Post od aa_aca »

Таман посла да одустане. Треба мало проанализирати узрок. Можда превише тесне гаће које ометају циркулацију крви. Можда превише лабаве гаће због којих долази до истезања канала. Можда претерано коришћење лаптопа у крилу због чега се повећава температура тестиса те пропадају. Ко зна шта још?
sandrahuber
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 18, 2012 8:37 pm

Post od sandrahuber »

hvala rimela

Hormoni i svi ostali nalazi su mu ok,prosle godine je radio spermiogram i bio je 1 pokretan,nakon toga je radena bioopsija u Mostaru i rekli su da ima raznih oblika spermica i da neki tek sazrijevaju.Prije tjedan dana samo radili spermiogram i 0 Biopsija 0,malo mi je to sve cudno prosle godine ih je bilo a sad nikakvih u testisima .nikavih oblika ni nista :( .Radili smo u Sestre milosrdnice .Vrazdinska ZG.
rodicdragan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 28, 2013 10:12 pm

Post od rodicdragan »

Kao i svi ovde i ja imam problem sa azoospermijom i naravno poceo sam da guglam po forumima za resenje ja jos ceka drugi pregled kod urologa da vidi rezultate hormona i tog ostalog ali vidim i ja sam da mi je FSH povise granice kod mene u listi su od 0,4-15 a moj je 18 i tostesteron mi je malo iznad donje granice.

E sad pitanje za sve dok neodem kod urologa nasao sam ovo na jednom forumu pa me interesuje da li je neko proba i kakvi su rezultat

Prirodni recepti za snižavanje FSH

Suve smokve u maslinovom ulju

Uzeti suve smokve staviti ih u dobro opranu staklenu teglu i preliti sa maslinovim uljem.
Maslinovo ulje mora da prekrije svaku smokvu. Dobro zatvoriti teglu. Ostaviti da odstoji četrdeset dana.
Nakon toga svaki dan ujutru na prazan stomak pojesti po dve smokve.
Predlažemo da pripremite dve ture tako da kada ste jednu potrošili odmah možete nastaviti sa drugom a pripremiti treću i četvrtu.
Nus pojave nisu poznate. Mogu ga upotrebljavati muškarci i žene.

Sobzirom da se mora čekati 40 dana, obično zbog hitnosti žene odmah počinju da koriste ovaj recept ali modifikovan.
Stave dve smokve u maslinovo ulje, ujutru ih odma pojedu i stave nove dve smokve do sledećeg jutra.Maslinovo ulje dolivaju po potrebi.
I ovaj način je pokazao pozitivne rezultate.
Preporučujemo da krenete odmah sa ovom uprošćenijom metodom a za to vreme da spremite gornji recept od 40 dana,koji će sigurno dati bolje rezultate.

Molim sve koji su imali iskustva sa ovim receptom, kao i sa bilo kojim drugim koji pomaže u snižavanju FSH da to iskustvo podelite sa nama i tako nam pomognete. Unapred hvala!
Titi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 15, 2013 10:56 pm

Post od Titi »

Pozdrav svima!
Ukratko-
Mom muzu je dijagnostikovana oligospermija pre par meseci ( a inace pokusavamo da dobijemo bebu skoro 2 godine) .
Pio je orthomol tri meseca pa smo uradili u junu IUI i nista... Tada mu je rezultat bio bolji, ali se sledeceg meseca vratio na staro a sada je rezultat jos losiji..
Danas smo bili kod dr. Vinke Vukotic i rekla nam je da uradimo bakterioloski test i da joj se javimo...pa sam htela da vas pitam, kada rezultati tih testova i testova za klamidiju, mikroplazmu i ureaplazmu budu gotovi..? Posto u ponedeljak idemo na more, pa ne znam da li da idemo sutra, u subotu, da odradimo te testove ili kad se vratimo...
Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Pomozite
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2015 8:14 pm

Post od Pomozite »

Pozdrav svima. I moj muž ima problem azoospermije. On ima 30 a ja 28 godina.
Pet ipo godina smo zajedno od toga 10 mjeseci u braku, više od dvije godine smo radili na bebi ali uzalud. Onda smo se zabrinuli i suprug je u februaru mjesecu uradio spermogram i rezultati su bili veoma loši, tj. koncentracija spermatozoida je 0, tj. nema ih osim što piše da se mikroskposkim pregledom uočava 7 spermatozoida i da si svi nepokretni.
Otišli smo urologu odmah i on je pregledom ustanovio da ima varikočelu trećeg stepena i preporučio operaciju iste jer drugi način ne postoji. U martu je operisao varikočelu i urolog mu je uključio terapiju koja se sastoji od PROVIRONA, OLIGOGALA I TOKOFEROLA pio je to 3 mjeseca i danas smo dobili nalaz novog spermograma i rezultati su opet isti tj. 0 ali ovaj put je uočeno mikroskopskim pregledom do 5 nepokretnih spermatozoida. Vrlo nam je to teško palo. Sutra će kod urologa pa ćemo vidjeti, mada posle operacije mu je rekao ako ne bude dobar ovaj nalaz posle terapije da će morati na biopsiju. Nikakve hormone nije radio, samo urino i spermokulturu u kojoj je imao prvi put stafilokoku a drugi put streptokoku, napominjem prije operacije su mu i jedan i drugi nalaz bili dobri. Eto malo sam odužila ali ne zamjerite. Zanima me da li je neko imao slično iskustvo i šta dalje. Nisam sigurna ni da ispunjavamo uslove za vantjelesnu čak :( .... Pozdrav svima i srećno!
Odgovori