Fiksna proteza
Re: Fiksna proteza
@sole123 koliko ja znam, nije normalno da zubima udaraš u bravice. Ja sam stavila fiksnu pre mesec dana, i moj problem je bio dubok zagrižaj. (Stavila sam fiksnu protezu samo na donju). Elem, zubarka je morala da mi radi izdizanje zagrižaja, da ne bih udarala u bravice, tako što mi je stavljala nešto nalik plombama na zube. Super sam zadovoljna, žena je jako ljubazna i profi. Inače stavila sam oni Ice providnu protezu. Žena ima sve moje preporuke, ko hoće mogu da mu dam kontakt telefon.
Hvala Makice..ako mozes pusti mi ime doktora u pp..ostavila sam ti porukicu!Makica08 napisao:Dr kod kojeg ja idem privatno inace radi i na stomatoloskom fakultetu, ali ne znam da li ima razlike.. dr kako god ne moze da pozuri da ti se pomere zubi to sve zavisi od zuba i slucaja ali naravno da utice to kad se dolazi na kontrole i sta i kad radi tj da li menja zicu,zateze i ostalo, ja npr idem svaki mesec na kontrolu dok sam cula da neko ide na kotrolu na 2-3meseca sto je po meni gubljenje vremena u smislu da se produzava vreme nosenja. a to da li koristi iste elemente pa verovatno da da, zice,bravice,gumice sve je to isto, kad se radi o metalnoj za ostale ne znam
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 02, 2011 10:15 pm
Meni je ortodont rekao da moram da vadim donju jedinicu da bih stavila donju protezu
. To nisam ocekivala, ima li neko slicno iskustvo?

meni je rekao da moram da vadim obe cetvorke i na gornjoj i na donjoj vilici jer stavlja protezu na obe, nekako mi se to ne svidja i ne vade mi se zdravi zubi...
ovo je problem skoro kod svakog, meni je isto receno na gornjoj da vadim obe 4ke (jer se one po prici najbrze pomeraju i na sredini su vilice) skoro svima dr govore da se 4ke vade tako da nisi usamljeni slucaj, e sad npr moj slucaj, meni je dr predlozio s jedne da izvadim 4ku a s druge s obzirom da mi je 5ca bila plombirana rekao je bolje nju da izvadimo nego zdravu 4ku., sto sam i uradilafluor napisao:meni je rekao da moram da vadim obe cetvorke i na gornjoj i na donjoj vilici
tako da ako imas neku plombiranu ili za popravljanje 5cu predlozi da nju izvadis umesto ZDRAVE 4ke

pozdrav svima. pre 2 dana sam stavila gornji fiksni aparatic Damon clear. zanima me da li neko ima iskustvo sa konkretnim aparatom?
moram da primetim da mnogi pišu o vađenju zuba (jednog ili više). damon sistem to ne zahteva, uopšte.
eto, čisto ideje da razmislite i o toj mogućnosti.
To ti je cist idiotizam i marketing.san2011 napisao:moram da primetim da mnogi pišu o vađenju zuba (jednog ili više). damon sistem to ne zahteva, uopšte.
Pre stavljanja fiksne proteze sam obisao nekoliko doktora u NS i plan je bio da mi se vade iz gornje vilice obe cetvorke i osmice, a u donjoj nista jer mi je zagrizaj jako dubok.
Odem kod jos jedne "doktorice" gde mi je napricala bajke o novim tehnikama sa demon i samoligirajucim bravicama kako ne moraju da se vade zubi i kako te proteze skracuju vreme nosenja fiksne upola, pa onda kontrole samo na 2-3 meseca (umesto dve nedelje kod obicne), sve bajno i sjajno... i evo sada posle godinu ipo dana nosenja gvozdjurije u ustima meni dubok zagrizaj ostao, ni milimetar se nije ispravio. Zakazano mi skidanje proteze i dalji plan je da nosim onu mobilnu deciju sto ne mozes da pricas dok je nosis...
Ne znam samo sta ce mobilna da ispravi sto fiksna nije mogla....
A STA JE DAMON SISTEM???konkretno
pitanje za mtopic
jel si nosio damon???
jel si nosio damon???
I dalje nosim, jos nisam skinuo...

ja sam stavila damon na gornju pre 3 dana u nadi da ce sve ici brze. inace, odavno mi je proslo vreme za proteze ali eto neki to rade i pod stare dane. ovo sto si rekao me totalno obeshrabrilo....
Nista ne mora da znaci. Ja sam "tezak" slucaj, a i naleteo sam na pogresnog "doktora"...
jel moze neko od vas da mi napise u cemu je razlika damon cl i fiksne proteze ??prvi put cujem za damon a treba da nosim fiksnu pa me zanima!
Damon ti je isto fiksna proteza ali su u pitanju "nabudzene" bravice u koje se smestaju kao malo jaci lukovi nego inace. Ovde mozes pogledati kako izgledaju http://www.ormcoteam.com/s-24-Damon-system.html