Fiksna proteza

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Cod3r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 14, 2010 2:58 am

Re: Fiksna proteza

Post od Cod3r »

To je cena za obe. :)

A jel' ima neko iskustva sa tim safirnim? Onako, pitam cisto iz intrige. Znam da se sa keramickim cesto zna da bude problema, da se odlepe, da postanu zute, to mi je i on rekao, kao i da su te safirne mnogo bolje i izdrzljivije.
Brindavani
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 22, 2010 10:47 pm

Post od Brindavani »

^Iskreno, ja mislim da samo hoce da te odere pa ti je to rekao, ali svakako neka napise neko ko ima iskustva sa tim :wink:
Makica08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 09, 2010 6:34 pm

Post od Makica08 »

Moja je bila 700e po vilici znaci 1400e ali koliko sam citala ljudi su placali i po 500e mislim da manje od toga nema. jeste skupo al u odnosu na posle nosenja ceo zivot lepog osmeha ne moze da se poredi..
e sad ja sam platila 700 i to je bilo, a neko plati 500/600e i plus placa svaku kontrolu po 10/15e pa sad preracunajte placanje po 10e oko 20meseci nosenja ako ne i vise koliko ispadne..
Brindavani
Novi član
Novi član

Post od Brindavani »

^Sa tim se slazem, i zato kazem da je 900e za obe povoljno (pod uslovom da ne naplacuje kontrole i gumice). Nego kad sam rekla da ortodont hoce da ga odere mislila sam na ovo:
Cod3r napisao:Znam da se sa keramickim cesto zna da bude problema, da se odlepe, da postanu zute, to mi je i on rekao, kao i da su te safirne mnogo bolje i izdrzljivije.
Svaki ortodont prvo preporucuje metalnu, pa tek onda belu, a safirna je bas za otimanje para.
Makica08
Novi član
Novi član

Post od Makica08 »

Da li ima u apoteci ili negde drugde da se kupi onaj vosak i koliko kosta zna li neko??
Brindavani
Novi član
Novi član

Post od Brindavani »

^To svaki ortodont daje besplatno, sto mu ne trazis? Ja nisam kod nas trazila po apotekama, ali kada sam bila u inostranstvu a nazuljala me zica (a zaboravila da ponesem vosak) u apoteci sam nasla ovo, ali ne znam ima li kod nas:

Slika

Mnogo je dobro, jer ti ne treba vrela voda, kidas prstom i oblikujes. Samo je dosta skupo, ova mala kutijica je kostala oko 10e
bokezica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 01, 2011 6:38 pm

Post od bokezica »

Moze li neko da mi preporuci dobrog ortodonta u Novom Sadu, jako mi je vazno, pogotovo kad vidim kakve su probleme neki imali..? zahvaljujem :wink:
Makica08
Novi član
Novi član

Post od Makica08 »

Upravo mi se odlepio 1 briket ili kako se to vec zove drzi se naravno na zici, ali ja nisam u gradu pa ne mogu otici kod dr a imam kontrolu za 2nedelje sta mogu da uradim?
Ancika021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2011 11:21 pm

Post od Ancika021 »

bokezica napisao:Moze li neko da mi preporuci dobrog ortodonta u Novom Sadu, jako mi je vazno, pogotovo kad vidim kakve su probleme neki imali..? zahvaljujem :wink:
I mene bi ovo zanimalo... Unapred hvala :)
plavetnilo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 18, 2011 6:04 pm

Post od plavetnilo »

Moze li neko da mi preporuci dobrog stomatologa u Beogradu,posto zelim da stavim fiksni aparat?
Sholim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 04, 2011 6:48 pm

Post od Sholim »

plavetnilo napisao:Moze li neko da mi preporuci dobrog stomatologa u Beogradu,posto zelim da stavim fiksni aparat?
I mene ovo interesuje. Ako moze neko da mi na PM preporuci nekog stomatologa sa kim ima dobro iskustvo i gde je dobar odnos cene i kvaliteta pa da odem na pregled. Hvala.
tilulilu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2011 11:41 am

Post od tilulilu »

Zašto na PM? Pa ne interesuje samo tebe... :)
lanmibg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 30, 2011 11:39 am

Post od lanmibg »

Cuo sam dosta dobrih stvari o stomatoloskom fakultetu, a i sam stavljam fixnu za mesec dana kod njih tako da eto, probajte kod njih...
bokezica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 01, 2011 6:38 pm

Post od bokezica »

bila sam kod ortodonta i kontatovan mi je pored manjih estetskih nepravilnosti i dubok zagrizaj,odnosno,gornji zubi mi u potpunosti preklapaju donje kad zagrizem. na istom forumu sam nasla temu o ovom problemu i uglavnom su komentari protiv ispravljanja zagrizaja?! takodje me interesuje ukliko bi se odlucila na postavljanje fiksnog aparata, ako bi ispravila zagrizaj, da li se to vidi "izvana",sa zatvorenim ustima,da mi je npr vilica malo naprijed u odnosu na ranije??
velouria
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 11, 2011 11:35 am

Post od velouria »

dragi svi, do sad sam bila samo pasivni posmatrac, ali sam se uclanila na ovaj bas koristan forum jer sam, u svojoj skoro 36. godini, odlucila da stavim tzv. fiksnu protezu. celog zivota sam bezala od toga, posebno jer problem nije estetske prirode, i to mi se nimalo ne radi (2 godine!), a jos manje mi se vade zubi. po celu noc sanjam ovo. isla sam na konsultacije kod nekoliko ortodontista ovde u beogradu, i manje ili vise svi se slazu da treba da je nosim, ali imaju dosta razlicite pristupe: neki kazu da treba sve da povadim sto se povaditi mora (impaktiran umnjak izrastao 1milimetar koji mi nikada nije pravio probleme), jednu rotiranu peticu i ekvivalentni zub iz donje vilice (nazalost, taj zub je zdrav, ali kao mora zbog simetrije - mada se ne slazu svi sa tim). jedan smatra da samo treba da izvadim tu gornju peticu i stavim protezu, a jedan da stavim protezu odmah pa u toku terapije izvadimo sta se mora.
malo mi je sve to konfuzno.
da li je istina da ako se vadi zub iz recimo gornje vilice, UVEK mora da se vadi odgovarajuci zub iz donje vilice, zbog simetricnog broja zuba?
jos uvek ne znam za koji metod i kog lekara da se odlucim, ako neko ima neku preporuku (mogu na napisem kod koga sam bila, ali ne znam da li to sme), neka mi napise ovde ili na PP.
znam da sam milionita sa tom molbom, ali muka me je naterala.
bicu mu/joj beskrajno zahvalna.
Odgovori