Pa zato sto kontam da nije dozvoljeno reklamiranje ovako javno...tilulilu napisao:Zašto na PM? Pa ne interesuje samo tebe...
Dobio sam samo jednu PM, zar niko nema jos neku preporuku??
Pa zato sto kontam da nije dozvoljeno reklamiranje ovako javno...tilulilu napisao:Zašto na PM? Pa ne interesuje samo tebe...
Bol je potpuno normalna stvar, s tim sto nekog jako boli dok nekog nista ne boli.. isti slucaj kao tvoj sam imala i ja prva 3-4dana pored zuba isto me bolelo nepce, probaj prstima da prelazis preko desni i sa unutrasnje strane ono kao masiranje nepce isto, ili polako cetkicom prelazi, meni je to bar pomoglo mozda ce i tebi. Zubi uglavnom bole posle svakog zatezanja,menjanja zice..naravno kako koga, npr ja sam nekoliko puta istog trenutka kad bi mi uradio nesto na zadnjoj bravici osetila pritisak, a nakon toga i bolsole123 napisao:Mnogo me boli cela vilica, ne mogu da grizem em zbog bola, em zato sto mi gornji zubi udaraju o donje bravice-da li je to normalno?????
3.Zanima me je l' se bol zaista smanji posle nedelju dana, i koliko obicno treba da prodje da se zubi naviknu na metal, a posle koliko vremena cu moci normalno da grizem?????
Na duze pranje zuba od obicnog ces se vremenom naviknuti, mene je totalno smorilo posle godinu i 8meseci nosenja, pogotovo kad ti stavi cejn pa je teze.. i naravno pranje posle svakog jela, pored one ''posebne'' cetkice za pranje preporucuje se i koriscenje koncasole123 napisao: a takodje mi i treba jedno 10 minuta da ih operem, samo sto nikada zapravo nisam sigurna da li to dobro radim jer ne mogu uopste da stisnem cetkicu, posto me mnogo boli dok perem oko bravica i ispod zice. Da li je to normalno, i koliko puta bi trebalo da se dnevno peru zubi????
I JA BIH POSTAVILA IDENTICNO PITANJE.Da li neko ima iskustva sa aparatom iz drzavne ustanove ili je cuo nesto??fluor napisao:Moze li i meni neko da posalje na pp imena doktora i ordinacija u Beogradu koje su za preporuku ili nepreporuku. Naime imam 31 godinu i resio sam da stavim fixnu. Bio sam kod nekoliko ortodonata i uglavnom se cene krecu za obe vilice: metalna 1400-1600e, kod jednog ortodonta u Gospodara Vucica keramicke 1900e i safir staklo 2000e, moze i kombinacija metalne i keramicke/safir staklo. Cena u domu zdravlja je 31500 din po vilici za metalnu.
Interesuje me vredi li dati mnogo vise para doktoru koji radi privatno a takodje i u drzavnoj ustanovi, da li koristi bolje materijale nego sto ih imaju u drzavnim ustanovama i da li period nosenja krace traje ako radis privatno (navodno ukoliko se radi na stomatoloskom duze se nosi jer studenti moraju da prodju sve faze rada a privatno ortodont ubrzava proces)?