Fiksna proteza

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jerina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 12:33 am

Post od jerina »

ja sam za nedelju dana izvadila dve cetvorke i dva umnjaka.. jedan umnjak i jedna cetvorka odose ko od sale.. jedan umnjak je rastao krivo pa je vadjen iz dva dela.. a jedna cetvorka se slomi pa koren ostane.. al je i to sredjeno..

uglavnom.. zavisi koliki ti je prag bola.. al tu je anestezija..
mene sve boli.. ne znam kako je kad umrtve zub.. ali znam kako je kad popravljaju..
i mnogo mi je gore kad struze po zubima pogotovo onom debljom busilicom..
kao da struze po mozgu..
danas sam izvadila poslednji.. i super mi je.. nista ne boli.. samo imam cudan osecaj, prosto osecam da mi fali zub..
a ako se plasis igle ti zatvori oci i nemoj gledati..

ne smes da jedes vruce posle vadjenja i da ispiras..

aj pa sve najbolje i javi kako je proslo..
Colask8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 7:32 pm

Post od Colask8 »

Hvala, pa videcemo, mada se ne plasim igle jer mi je davao anesteziju u zlezde ali nikad nisam okusio kako je sa prednje strane :| pa me zato strah.
Colask8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 7:32 pm

Post od Colask8 »

Da pitam da li je potrebno staviti na obe vilice aparat ili ne, zbog zagrizaja?Moja sestra je nosila prvo gore, pa su joj sad stavili i dole, i kaze da bi to trebalo kod mene tako da stave,ja imam problem jer nemam dovoljno mesta za dvojku i trojku pa su izrasli jedan preko drugog.

I moja sestra bih vas zamolila da odg. na jedno pitanje...

Njoj su ispravili zube, ali ih sada setaju, umesto da ih vrate na mesto i ostave.Da li je to ispravno?
tanjaml
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 12:56 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tanjaml »

Ja nosam fix aparat od 1.XII '07. Vidljive su promene :D . Samo da kazem da je jednostavna navika, malo vise higijene, posete stomatoloskim ordinacijama(zbog karijesa & zatezanje gumica).
Imam 31 god, i preporucujem svima neodlucnima. 1000 eura je dupli aparat (gornja i donja vilica)..

Pozz.. svima ...
jerina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 12:33 am

Post od jerina »

Colask8 napisao:Da pitam da li je potrebno staviti na obe vilice aparat ili ne, zbog zagrizaja?Moja sestra je nosila prvo gore, pa su joj sad stavili i dole, i kaze da bi to trebalo kod mene tako da stave,ja imam problem jer nemam dovoljno mesta za dvojku i trojku pa su izrasli jedan preko drugog.

I moja sestra bih vas zamolila da odg. na jedno pitanje...

Njoj su ispravili zube, ali ih sada setaju, umesto da ih vrate na mesto i ostave.Da li je to ispravno?
prvo odgovor tebi:
niko ti na forumu ne moze reci da li treba da nosis oba aparata jer su slucajevi razliciti od osobe do osobe.. zato valjda imas ortodonta za konsultacije.. moze se nositi samo gornja, samo donja, obe ili nijedna.. gle cuda..

a odgovor sestri:
ne vidim u cemu je problem ako je verovala svom ortodontu onoliko dugo koliko nosi aparat.. gde ih setaju? jel ona ima 4 zuba u vilici pa se oni mogu setati na sve strane?
ako uopste ima mesta za setnju onda je ili vadila neke zube pa je potrebno da se rupe popune ili je pre stavljanja aparata imala razmak izmedju zuba..

nisam bas najbolje razumela sta hoces da pitas...
MBS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 14, 2008 8:45 am

pravi zubi

Post od MBS »

Dobar dan,
Zanima me stavljanje fiksne proteze. Posto su u pitanju moji zubi jako sam izbirljiv i zelim da nadjem pravog doktora/ortodenta. Da li neko moze da mi preporuci dobrog doktora za tu priliku?
Hvala unapred.
mena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 09, 2008 9:53 am

Post od mena »

Pozdrav svima! Ja sam nova u svemu ovome, zaista mi se cini da je ovaj forum dobar i da ljudi mogu da nadju neke odgovore od osoba koje imaju slicne probleme. Zelela bih samo da znam da li ima neko ko je skinuo fiksnu protezu i da ima glavobolje koje su usledile posle skidanja aparata. Ja imam 25 godina, skinula sam fiksnu pre pola godine, ali imam svakodnevne glovobolje, tj neko kocenje ili zatezanje glave ako tako moze da se kaze, tablete ne pomazu. Samo me zanima da li ima slicnih iskustava? Hvala, unapred pozdrav svima.. :)
sarita23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 7:54 pm

Post od sarita23 »

ja imam 24 godine i treba da nosim protezu za ispravljanje,ali jako se bojim zubara a i treba dugo da se nosi.
citala sam u novinama kako su one zvezde granda nekim novim metodama za jako kratko vreme ispravili zube...i sad ja trazim na internetu da li pise nesto o tome,ali nista nisam pronasla...
da li zna neko nesto o tome..nadam se da ste razumeli na sta mislim
hvala
Bami
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 30, 2008 8:07 pm

Post od Bami »

Zanimalo bi me kako izgledaju te keramicke providne bravice,da li su uočljive,i koliko se od prilike kreću cjene!
Unapreijed hvala
Korisnikov avatar
Chokito
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 20, 2008 11:10 am

Post od Chokito »

pozdrav,
ja sam iz kraljeva i predlozeno mi je na pregledu danas da 20sep. stavim 2fixne za 1300e i da ih nosim 2 dine kako bi sve bilo u fullu.. imam frku sa trojkom i cetvorkom a ostala mi je i petica mlecna a vec imam 18. leta..

da je mnogo kesha, mnogo je.. rekoshe mi da odlucim do 20og a do tad treba da popravim par zubica...
znaci puko sam :( ne znam.. dajte neki predlog jbg 2 godine zatvora :-?
Korisnikov avatar
TE@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 11:31 pm
Kontakt:

Post od TE@ »

Invisalign, Ortoclear, RedWhite Blue ...Googlaj pa vdi o cemu se radi
emagnr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 24, 2008 8:43 pm

Post od emagnr »

Stavila sam fiksnu protezu pre 2 meseca i promene su vec vidljive....I'm so happy.....i sa samopouzdanjem nemam nikakvih problema-stalno se smejem.....
Korisnikov avatar
Chokito
Novi član
Novi član

Post od Chokito »

pa ljudi jel mnogo bre 1300e za obe vilice ?!? jel radio neko obe, pa dal je bolje u bG da dolazim? :(
Lena_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 12:37 pm

Post od Lena_ »

Chokito napisao:pa ljudi jel mnogo bre 1300e za obe vilice ?!? jel radio neko obe, pa dal je bolje u bG da dolazim? :(
PA da je mnogo, mnogo je...
Ali zavisi kakve bravice stavljas, ako su akrilatne ili keramicke, to je otprilike ta cena, ako su obicne, metalne, mnogo je.
U NS se cene krecu oko 900-1000 e za obe vilice. RAcunaj + 100-200e za keramicke bravice, a aparat sa lingvalne strane [unutrasnje] je otprilike 1000e za jednu vilicu...
Korisnikov avatar
Chokito
Novi član
Novi član

Post od Chokito »

Hvala puno na odgovoru Leno..
Odgovori