Fiksna proteza
Pozdrav svima. Ovde sam procitala dosta o fiksnim aparatima posto me zanimaju jer imam problema sa desnima i doktorka mi je preporucila da stavim fiksnu protezu. Imam 25 god. Nekako bih se i odlucila al su mi problem cena i gde da odem. Da li je neko to ucinio u skorije vreme, gde da idem i naravno zanima me kako se krecu cene i kod privatnika i u domu zdravlja.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 11:39 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dobro se raspitaj kod koga ces da stavljas fikać. Nemoj da se zuris u odluci. Tacno se zna ko kod nas dobro radi, a takvih je malo, ali bas malo. Posto ti je cena problem moraces da pravis kompromis pa ti to znatno komplikuje stvar prilikom izbora.
Sto se tice ulozenog novca to ti je dobra investicija.
Srecno pri odluci.
Srecno pri odluci.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 11:39 pm
Fiksać,
spomenuti fakultet bi izbegao u sirokom luku, a i one koji imaju veze sa njim a rade po gradu. Zvuci cudno ali je tako. Sto se tice vadjenja zuba odluci se pre za onoga ko predlaze resenje tvog problema bez vadjenja. Tesko ces spojiti kvalitet i nisku cenu. Na zalost lako ces naici na naduvanu cenu za koju mozda neces dobiti koliko se ocekuje.
Puno srece prilikom izbora.
spomenuti fakultet bi izbegao u sirokom luku, a i one koji imaju veze sa njim a rade po gradu. Zvuci cudno ali je tako. Sto se tice vadjenja zuba odluci se pre za onoga ko predlaze resenje tvog problema bez vadjenja. Tesko ces spojiti kvalitet i nisku cenu. Na zalost lako ces naici na naduvanu cenu za koju mozda neces dobiti koliko se ocekuje.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 31, 2007 5:25 pm
Pre par dana roditelje sam zamolio da mi plate fiksnu "protezu" i oni su se slozili. Jedino su me zaduzili da sam nadjem gde cu to uraditi, i naravno da se raspitam o cenama.
Znam da se cene krecu oko 900-1000eura za obe vilice(metalne) + 100-200(za one bele). Mozda gresim, ali tako sam procitao na forumu:)
Ako iko moze da mi pomogne bio bih mu jako zahvalan. Novi Sad bi mi bila najbolja opcija, jer mi nije daleko, a verujem da ima i kvalitetnih doktora.
Samo mi treba gde da odem da pitam, ostalo bi se sam snasao i raspitao!
Unapred hvala
Znam da se cene krecu oko 900-1000eura za obe vilice(metalne) + 100-200(za one bele). Mozda gresim, ali tako sam procitao na forumu:)
Ako iko moze da mi pomogne bio bih mu jako zahvalan. Novi Sad bi mi bila najbolja opcija, jer mi nije daleko, a verujem da ima i kvalitetnih doktora.
Samo mi treba gde da odem da pitam, ostalo bi se sam snasao i raspitao!
Unapred hvala
Glorijan napisao:Fiksać,
@ GlorijanGlorijan napisao:Dobro se raspitaj kod koga ces da stavljas fikać. Nemoj da se zuris u odluci. Tacno se zna ko kod nas dobro radi, a takvih je malo, ali bas malo. Posto ti je cena problem moraces da pravis kompromis pa ti to znatno komplikuje stvar prilikom izbora.
Srecno pri odluci.
Dragi Glorijane, izvini ali moram da zanemarim pravila lepog ponasanja i da ti kazem da nevidjeno lupetas.
Tvoje izjave su notorna glupost i nemaju veze sa realnoscu. Cime mozes da podrzis svoje izjave, bio si pacijent kod jednog od tih naduvanih koji ti je napunio glavu glupostima, ili si cuo od drugarice ili njene tetke strine...
Pre svega, klinika za ortodonciju stomatoloskog fax ima strucnjake na kojima bi pozavidele i mnogo jace ustanove u svetu. Sta mislis odakle ortodonti dolaze? Nije kao da resis da se zoves ortodont samo, moras da prodjes par godina specijalizacije gde te uce isti ti strucnjaci.
70%ortodonata u Srbiji i Crnoj Gori je specijalizaciju zavrsilo upravo tamo. Sva fama oko sumnje u kvalitet rada na faxu polazi od likova koje je zabolo da im terapiju rade svezi specijalizanti.
Nije istina da dobrih specijalista ortodoncije ima malo. Ja ih u Beogradu znam bar 15-20, pola od tog broja imaju titulu profesora ili doktora nauka.
Znam to posto sam prirodom svoje struke svakodnevno u kontaktu njima (nisam ortodont)
Ukoliko nemas cime da "potkujes" svoje misljenje nemoj siriti dezinformacije.
Pozdrav
Moze li neko od strucnijih da mi kaze kako je ona Zvezda Granda Rada ispravila zube na gornjoj vilici za nepunih mesec dana? U pitanju je neka klinika na Bezaniji ali nigde ne mogu da nadjem koja...
Ako nista, dajte mi na private message nazive najboljih klinika i ordinacija u BG/u gde mogu da resim problem iskrivljenih zuba za sto krace vreme, pare nisu problem. I molim vas, bez saveta tipa cemu zurba. Hvala unapred.
Ako nista, dajte mi na private message nazive najboljih klinika i ordinacija u BG/u gde mogu da resim problem iskrivljenih zuba za sto krace vreme, pare nisu problem. I molim vas, bez saveta tipa cemu zurba. Hvala unapred.

evo javljam se posle mesec dana, prezadovoljan sam, trojka se spustila (fali jos milimetar ili pola milimetra da se jos malo spusti, po mojoj nekoj proceni) i da se pomeri pozadi, kako bi usla u supljinu, jedino imam problem, ne znam je li to normalno, na prstenu sam imao cement, ali taj cement je nestao, verovatno tokom pranja zuba, sada su mi ti prsteni labavi. Da li treba ponovo da mi skida luk i da stavlja cement na sestici ili moze i tako da ostane, mada mi do sada ni jednom nije ispala sa desne strane, ali sa leve je ispadala dok je nisam lepo pricvrstio da stoji, i jos jedna stvar, mene mnogo bole desni od tih prstena, je l' to normalno?
Caozocki napisao:Te@ mozes li mi reci kakva je procedura za pregled na stomatoloskom, da li se zakazuje, kako rade, i gde tacno da se javim...ili ako neko drugi zna, bila bih vam zahvalna.
Telefon klinike za ortodonciju je 011/244-31-50 Mozes zvati radnim danom do 18h i dobiti informacije o zakazivanju. Pregled se placa i potreban ti je snimak vilice koji mozes da uradis u zgradi pored ( i to se placa). Posto te doktor pogleda i kaze ti sta moze da uradi za tebe uzima ti otisak obe vilice po kojima se izradjuju studijski modeli na osnovu kojih ce on uraditi analizu i plan tvoje terapije. Tada ti se i zakazuje sledeca poseta kada ces dobiti aparat ili fiksnu "protezu" u zavisnosti od odluke doktora i tvojih zelja i mogucnosti. Proces traje malo duze nego u privatnoj praksi zbog velikog broja pacijenata.
Sto se tice kvaliteta rada uveravam te da je isti, ako ne i na visem nivou nego u privatnoj praksi. Preporucujem ti da odes sto pre posto je kasnije i oko nove godine HAOOOOOSSSS sa guzvama.
Pozdrav i srecno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 11:37 am