Znas kako, Miko, ja je jedem sirovu, al prvo namocenu, da omekne i kuvanu. Tako da ne znam, moguce da ti smeta zelucu tvrda, pecena. Meni je super. Za ova tri dana koliko je jedem, mogu ti reci da je izuzetno jaka, hocu reci sita. Nemas potrebe da jos nesto osim nje jedes...
I pise tako tamo u onoj tabeli za energiju koju daje. Drugo, holesterola nema, a i on podize secer, znaci mozes je jesti koliko hoces. Nema vitamina E, tako da po tome mogu reci iz svog skromnog iskustva, da je dobra za vene i krvne sudove. Sinoc sam naletela na guglu na neki americki preparat, nije lek nego neka dopuna hrani, koji regulise secer a njegov glavni sastojak je - cink, a leblebija ima zinka u sebi. Meni leblebija deluje kao kompletna hrana...
Covek moze bez problema ziveti samo o njoj. Vidis da se melje i od njenog brasna pravi izvrstan hleb, jedes je kuvanu kao varivo, uz dodatak drugog povrca. Peces je i od nje kuvas napitak, kafu bez kofeina. A przena ti dobro dodje kao grickalica kad osetis glad. Ipak, ne treba je jesti previse. Nema potrebe. Ja se sad trudim da izguram 100 gr. sirove dnevno, a samo jedan obrok, odnosno samo jedan tanjir kuvane, dnevno. Znaci, ukupno oko 150 gr. Ne osecam potrebu za mesom, sirom.... Proteina, kalcijuma ocigledno ima dovoljno...
A, Diabeta je pohvali za nivo secera.