Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
E, upravo to ! Bas to, Diabeta.Diabeta napisao:Gledam vaše komentare i potpuno razumem kako se osećate. .....
Ajde probajte malo da olabavite i javite je li bolje
Dobro, ja opet da pitam. Da li je iko razmisljao o onoj dijeti sa sirovom ishranom od tri meseca? Ja se boga mi spremam. Lakse je pregurati 3 meseca nego citav zivot meriti koliko jedinica cega si pojeo i koliko jedinica treba dodati ili oduzeti ! Da li ste procitali nesto o toj dijeti, kakva su vasa misljenja? Vredi li to uopste?Nikola11 napisao:Sto se tice gledanja u tanjir pa koliko pojesti,koliko ins.dati itd.vremenom covek i sam moze da uvidi koliko jedinica insulina da da kad ode u Mc i naruci nesto.Ja u Mc-u uvek narucujem isto i sad znam koliko jedinica treba da dam pod uslovom da je glikemija u granicama u tom trenutku.Kad odem u neki restoran gde se jede nesto sa rostilja,takodje znam u velikom broju slucajeva koliko jedinica insulina treba da pokrije taj obrok.Postoje situacije kad se to ne postigne ali nije smak Sveta ako se to desi,ali retko.Ne valja ako je to svakodnevna pojava.Tabela i nacin preracunavanja i izracunavanja na Diabetinom sajtu je korisna ali vremenom kada se nauci,vise nije neophodna.Ja kad sam dobio diabetes,merio sam svaki obrok u gram po nekoj tablici koja je imala sve namirnice i koliko cega treba da uzimam za koji obrok.Moram da kazem da sam na taj nacin vodio zivot oko 7-8 godina dok nisam postao samostalan tj.stariji pa a ne moraju bas sve da odluce umesto mene
Samo da napravim digresiju i podsetim da u situacijama kada ne znaš koliko neka namirnica nosi, za 10 din + pdv din dobiješ info preko SMS-a. Zato smo i radili na tom servisu, da olakšamo ljudima računicuNikola11 napisao:Postoje situacije kad se to ne postigne ali nije smak Sveta ako se to desi,ali retko.Ne valja ako je to svakodnevna pojava.Tabela i nacin preracunavanja i izracunavanja na Diabetinom sajtu je korisna ali vremenom kada se nauci,vise nije neophodna.
Ne, u čajeve ne verujem ni ja. Gubljenje vremena. Ali, uz ovu dijetu, neki čaj kao pomoćno sredstvo, e, to da. Kao na primer, zeleni čaj.Nikola11 napisao:'88.godinesam isao u Citluk,selo kod Mostara da bih uzeo dve kese caja od kojih je trebalo da se "otkloni" diabetes.
Ne zelim da kazem da sam skeptik jer stvarno ne znam nista o ovoj dijeti,ali mi je malo cudno,sta posle ta tri meseca?
Bilo bi dobro kad bi nam neko iz blizine,rekao svoja iskustva.