jasbi cmoka tebi chujemo se mi tamo na pp
Molim sve za komentarisanje ovog pitanja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
- mikalja
- Stalni član

- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
AHA SAD VIDEH Diabeta,pa jasbi je stalni chlan a ja novi chlan .A da ona je od 16 jula a ja od 18 jula uuuuuujeeeee pa razlika je oogromna
Moram ti chestitati unapredjenje :PPPP
.A da uvek te zaboravim upitati kako si kao "bela udovica" nadam se da razumesh i da si chula za izraz i da se ne najutish
.Ali netjesh znash ti da ja tebe jojim puno 
-
jasbi
- Aktivan član

- Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
- Kontakt:
Miko, srce moje, volim ja tebe......
Samo gledas u datum a ne vidis da ja vise piskaram i tandrljam od tebe ?
Raspisi se malo i ti...
Da,bre, kako ne znam sta je bela udovica..! Moracu ovih dana da se prosetam do ordinacije cika doktora da vidim stoji li jos onaj plakat na zidu...
.... Ne bi bilo lose isprobati taj savet... 
Samo gledas u datum a ne vidis da ja vise piskaram i tandrljam od tebe ?
Raspisi se malo i ti...
Da,bre, kako ne znam sta je bela udovica..! Moracu ovih dana da se prosetam do ordinacije cika doktora da vidim stoji li jos onaj plakat na zidu...
-
Diabeta
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Ništa ja tu ne diram, sistem sam određuje ko je komikalja napisao:AHA SAD VIDEH Diabeta,pa jasbi je stalni chlan a ja novi chlan .A da ona je od 16 jula a ja od 18 jula uuuuuujeeeee pa razlika je oogromna![]()
![]()
Ja bre nemam nikakvu posebnu sličicu, a ubih se od posla na forumu. Uaaa, to je nepravda!
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
- mikalja
- Stalni član

jasbi znash da se uvek opominje da se shto manje stavlja smailica da nebude sharenilo ovako
.Ako ja pochnem da stavljam kuku a skupljam ih godinama
.A bitno da si one natrpala shto se valjaju od smeha.Aha to je odgovor za "belu udovicu"Pisat cu ti ja muzu u Rusiju i pastovati mu da vidi kako "patish"za njim
.Ma bilo kako bilo vidim ja da si ti meni mnogo bolje(kucam u drvo)nije bitan razlog .Vazno je da je tebi bolje
.A svrati ti i vidi da li josh ono preporuchuju kao lek?Mada bi ti mogla to sad upotrebljavati preventive radi.A Diabeta samo se ti opusti
.Dobar ti je ovaj "sistem"kao i nash metabolizam .A to shto nemash slichicu , ako mislish na animacije to jest malo pogloopo .Skoro svaki sajt ima animacije ispod nickova e sad ko je ovaj pravio bash je "kreativan".A to ono ma daj to je sajt za bolesne, moze njima shta bilo
.Pa ako imamo shecer nemamo besnilo ili ti da smo na neuropsihijatriji a i da jesmo ,jasbi ti cut i tvoje slichice
odnosno smailici.Ne vidish ti koliko ja piskaram ovuda ali ajde de kako vi kazesh
.Mislim piskaram a ne pishkaram
jasbi jubi ja tebe leblebijo jedna,moramo ti nadjemo sad jednog dobrog dasu da te pazi i mazi dok ti suprug ne stigne zar ne?Ima je i za njega
Pozdrav za VI od JA veliki cmokitjak 
-
jasbi
- Aktivan član

- Kontakt:
A, vidim ja nesto mi neobicno na ovom sajtu, kad ono nema avatara, smajlija.....
Dobro si Miko rekla. Ako smo dijabeticari nemamo besnilo...
Stalno govore da su dijabeticari ljudi kao i svi drugi, a vidi kakav nam je sajt - bolestan !...Sivo-plav...Moramo mi to malo da obojimo i razveselimo.
Dijabetes je bolest stresa,problema, mrzovolje....Necemo to siriti i ovde, nego bas kontra. Sale, smeha i veselja...barem ovde, ako ne mozemo to u RL...
Dijabetes je bolest stresa,problema, mrzovolje....Necemo to siriti i ovde, nego bas kontra. Sale, smeha i veselja...barem ovde, ako ne mozemo to u RL...
-
Diabeta
- Saradnik
- Kontakt:
E, daj recite javno koja je to fora sa leblebijom? 
-
jasbi
- Aktivan član

- Kontakt:
Milka me zeza zato sto tri dana jedem leblebije.....
Pretvoricu se u jedno veliko zrno!
Evo linka gde nesto vise pise....dovoljno da vidimo ono sto nam treba
http://www.samancambine.ro/index.php?pa ... dinii_naut
- mikalja
- Stalni član

Pa chitamo mnogo o toj zitarici koja se i josh zove NAUT i kazu da skida shecer a i jako je bogata svim i svachim shto je, organizmu potrebno.Neshto cu pastovati a i mozete u google ukucati Naut ili leblebija i videt ce te vishe informacija i slikovitih
ve češće naučnici tvrde da zdravlje najbolje čuva takozvana mediteranska kuhinja, bazirana na ribi (najčešće na roštilju), maslinovom ulju, paradajzu, začinskim travama (origano, ruzmarin), testeninama i (crnom) vinu. Na ovom mestu donosićemo recepte iz mediteranskog basena: dalmatinske, italijanske, grčke, francuske...
Leblebije s mesom (glavno jelo)
(Specijalitet tuniske kuhinje)
Sastojci: 500 gr mesa isečenog na kockice, dve kašike margarina, leblebija, kašika koncentrata od paradajza, crni luk, so i voda.
Meso i iseckani luk prepržiti na margarinu. Dodati koncentrat od paradajza i šest šolja vode. Dodati leblebije koje su namočene u vodi preko noći. Sve kuvati na umerenoj vatri dok meso i leblebije ne omekšaju. Posoliti pre nego što se skine s vatre i odmah poslužiti.
GRICKALICA, ILI...
Leblebija naut
Leblebija je povrtna kultura koja se najviše uzgaja u Makedoniji i Dalmatinskoj zagori.
Leblebija je mahunasta belančevinasta biljka i visokovredna namirnica za ljudsku prehranu. NJeno seme, slično semenu soje ili sušenom zrnu graška, svetlosmeđe je boje, a koristi se kao varivo ili kao dodatak ostalom povrću za pripremanje vrlo ukusnih jela. Nedozrelo seme ljušti se iz mahuna i priprema kao mladi pasulj ili grašak. U istočnim zemljama leblebiju melju u brašno i od njega peku izvrsna peciva, ili je u određenoj razmeri (10 - 20 odsto) mešaju s pšeničnim brašnom i peku poseban i vrlo tražen hleb. Najpopularniji orijentalni specijalitet od leblebije su propržene semenke, koje se grickaju kao kokice ili semenke bundeve i suncokreta.
Ako se to može nazvati prednošću, onda leblebija ima jednu prednost pred pasuljem i graškom, izuzev boba. Naime, pržena i samlevena odlična je zamena za kafu; neki tvrde da je čak bolja od boba, te se češće uzgaja više zbog prženja i mlevenja nego zbog pripremanja za jelo kao povrće.
Biohemijski sastav leblebije sličan je ostalim mahunarkama. Osušeno zrno sadrži 17,4 - 23,3 odsto belančevina, 53,5 - 63,6 odsto ugljenih hidrata, 4,1 - 5,5 procenata biljnog ulja 3,3 - 5,5 odsto celuloze i 3,2 - 3,4 odsto mineralnih materija.
Mlade mahune leblebije nisu preporučljive za jelo, jer vegetativna masa (stabljika, lišće, pa prema tome i mahuna) ima visok sadržaj jabučne i oksalne kiseline, što može izazvati ozbiljne poremećaje u organizmu.
jasbi i ja je vec upotrebljavamo i ima pozitivnih rezultata.Probajte nece te se pokajati
Ima da se kupe kao grickalice malo zapechene kao kikiriki u prodavnicama zdrave hrane.
A chichoku? Gore sam vam pastovala proshle godine sam upotrebljavala i jedva chekam kad ce opet biti na pijacama.Znam ljude koi su se skinuli sa insulina jeduci samo chichoku.I to sirovu narendaju i onako svezu njam i ukusno je kao koren od kupusa a mozesh je i peci kao krompiric mada bolje sveza ima insulina u sebi.
Toliko od mene za sad
POzdrav
I probajte nemate shta izgubiti ne boli
.jasbi i ja ce mo josh malo pa na ispashu samo qq valjda nas nece muzti

ve češće naučnici tvrde da zdravlje najbolje čuva takozvana mediteranska kuhinja, bazirana na ribi (najčešće na roštilju), maslinovom ulju, paradajzu, začinskim travama (origano, ruzmarin), testeninama i (crnom) vinu. Na ovom mestu donosićemo recepte iz mediteranskog basena: dalmatinske, italijanske, grčke, francuske...
Leblebije s mesom (glavno jelo)
(Specijalitet tuniske kuhinje)
Sastojci: 500 gr mesa isečenog na kockice, dve kašike margarina, leblebija, kašika koncentrata od paradajza, crni luk, so i voda.
Meso i iseckani luk prepržiti na margarinu. Dodati koncentrat od paradajza i šest šolja vode. Dodati leblebije koje su namočene u vodi preko noći. Sve kuvati na umerenoj vatri dok meso i leblebije ne omekšaju. Posoliti pre nego što se skine s vatre i odmah poslužiti.
GRICKALICA, ILI...
Leblebija naut
Leblebija je povrtna kultura koja se najviše uzgaja u Makedoniji i Dalmatinskoj zagori.
Leblebija je mahunasta belančevinasta biljka i visokovredna namirnica za ljudsku prehranu. NJeno seme, slično semenu soje ili sušenom zrnu graška, svetlosmeđe je boje, a koristi se kao varivo ili kao dodatak ostalom povrću za pripremanje vrlo ukusnih jela. Nedozrelo seme ljušti se iz mahuna i priprema kao mladi pasulj ili grašak. U istočnim zemljama leblebiju melju u brašno i od njega peku izvrsna peciva, ili je u određenoj razmeri (10 - 20 odsto) mešaju s pšeničnim brašnom i peku poseban i vrlo tražen hleb. Najpopularniji orijentalni specijalitet od leblebije su propržene semenke, koje se grickaju kao kokice ili semenke bundeve i suncokreta.
Ako se to može nazvati prednošću, onda leblebija ima jednu prednost pred pasuljem i graškom, izuzev boba. Naime, pržena i samlevena odlična je zamena za kafu; neki tvrde da je čak bolja od boba, te se češće uzgaja više zbog prženja i mlevenja nego zbog pripremanja za jelo kao povrće.
Biohemijski sastav leblebije sličan je ostalim mahunarkama. Osušeno zrno sadrži 17,4 - 23,3 odsto belančevina, 53,5 - 63,6 odsto ugljenih hidrata, 4,1 - 5,5 procenata biljnog ulja 3,3 - 5,5 odsto celuloze i 3,2 - 3,4 odsto mineralnih materija.
Mlade mahune leblebije nisu preporučljive za jelo, jer vegetativna masa (stabljika, lišće, pa prema tome i mahuna) ima visok sadržaj jabučne i oksalne kiseline, što može izazvati ozbiljne poremećaje u organizmu.
jasbi i ja je vec upotrebljavamo i ima pozitivnih rezultata.Probajte nece te se pokajati
A chichoku? Gore sam vam pastovala proshle godine sam upotrebljavala i jedva chekam kad ce opet biti na pijacama.Znam ljude koi su se skinuli sa insulina jeduci samo chichoku.I to sirovu narendaju i onako svezu njam i ukusno je kao koren od kupusa a mozesh je i peci kao krompiric mada bolje sveza ima insulina u sebi.
Toliko od mene za sad
POzdrav
I probajte nemate shta izgubiti ne boli
- mikalja
- Stalni član

Milka me zeza zato sto tri dana jedem leblebije..... Pretvoricu se u jedno veliko zrno!
ne postoi toliko zrno brej
mislish brdo ?
E da i nije skupa da se zna.Kako gde ali za 150 do 200dindzi ih puna kesa a i gooza
caos

ne postoi toliko zrno brej
E da i nije skupa da se zna.Kako gde ali za 150 do 200dindzi ih puna kesa a i gooza
caos
-
Diabeta
- Saradnik
- Kontakt:
Superica!
Još i ako dodamo vrednost glikemijskog indeksa koji ima na mom sajtu
http://www.diabeta.net/index.php?option ... &Itemid=58
... skoro idealno... Leblebije nisam jela ne pamtim, a nekad sam ih tamanila
Još i ako dodamo vrednost glikemijskog indeksa koji ima na mom sajtu
http://www.diabeta.net/index.php?option ... &Itemid=58
... skoro idealno... Leblebije nisam jela ne pamtim, a nekad sam ih tamanila
- mikalja
- Stalni član

Eto vidish Diabeta kako smo mi pametne glavice?
jasbi i ja 'pronjushkamo svashta bve.Ali od leblebija imash i gasove da ne kazem pr*ish kao konj i super ne naduvavash se
jasbi vid sa onom drugaricom shta doda u one sveze shto ih samelje pa mi tamo na pvt shibni bubim te.Uh danas sam pojela dve chashe grickalica leblebijica
.I ko god dodje shakom uzima
e nedam vishe jel takoc jasbi
.Aj pozdravi sincheka a muza takodje i pishemo se sutra tamo .A da avatora ovde nema
a smailici su tako prosti iz kog veka Bog zna?bye bye bye
Ali ajde de dobro 
- mikalja
- Stalni član

Eto vidish Diabeta kako smo mi pametne glavice?
jasbi i ja 'pronjushkamo svashta bve.Ali od leblebija imash i gasove da ne kazem pr*ish kao konj i super ne naduvavash se
jasbi vid sa onom drugaricom shta doda u one sveze shto ih samelje pa mi tamo na pvt shibni bubim te.Uh danas sam pojela dve chashe grickalica leblebijica
.I ko god dodje shakom uzima
e nedam vishe jel takoc jasbi
.Aj pozdravi sincheka a muza takodje i pishemo se sutra tamo .A da avatora ovde nema
a smailici su tako prosti iz kog veka Bog zna?bye bye bye
Ali ajde de dobro 
...i..
..i...
.pa onda....
i obavezno...
..a tu je i ...
..pa opet...
..a ti malo...
i ...