Uopsteno govoreci, izbacite mesa, secere, bela brasna, soli, sirca, kafe. Mislim da sam vec pisao iznad. Sada je idealno vreme za zelenis, sto vise sveze presne hrane, zacinjene limunovim sokom. Takva ishrana ce joj alkalizovati organizam i trebalo bi da zaustavi rast tumora za neki period.
Ubacite cajeve sa medom, limunovim sokom (pola limuna na dve solje) i cimetom. Mi obicno pijemo zeleni caj ujutru (Milford, za ostale jeftinije nisam siguran u kvalitet), preko dana Josif Pancic zalfija, rtanjski, lipa, uvece nana. Kupujem ih u kutiji kao refuz, cedim, i kako vec to ide.
Neka konzumira citruse, sto je vise moguce. Crveni grejp i limun su broj jedan, pomorandza moze. Cedi joj sok od njih, bar 2dl dnevno (otac i ja pijemo po 4dl), sa dodatkom jedne kasicice meda.
Dnevni limit za med je oko 5 kasicica, ali ga nikad ne koristite samog zbog glikemickog indeksa koji nije zanemarljiv, vec sa citrusima. Njihova kiselina potre secer iz meda, ostane samo ono najkorisnije, a med je veeoma zdrav i nikako ga ne treba izbegavati.
Cedi bar 2dl soka od sargarepe dnevno, kao i 2dl soka od cvekle.
Neka to bude osnova koja ce se primenjivati svakodnevno. Ostatak ishrane mozes kombinovati od crnog i belog luka, kupusa, brokolija, paradajza, celera, zelene salate, pasulja, ovsenih pahuljica, lana, graska, paprike, spanaca, krompira itd. Sve sveze sto se moze naci. Koristite laneno i maslinovo ulje, hladno cedjeno iskljucivo. Ukoliko pak resite da kuvate ili przite, neka bude hladno cedjeno suncokretovo ulje. Sva ostala postaju otrovi pri visokim temperaturama. Savetujem da izbegavate przenje namirnica. Kuvajte ono sto mora da se kuva i ne moze nikako drugacije, i kuvajte u vodi koja nije cesmovaca. Mi koristimo Odmenjsku za kuvanje i hrane i cajeva.
Dalje... sirovi bademi, lesnici, jezgro kostice kajsije, suncokret. Nista peceno od ovoga jer se za vreme pecenja molekuli masti pretvore u ciste otrove.
Ananas (svez, nikako iz konzerve), divlje kupine, jagode, crno grozdje (treba ga jesti kad god se moze), lubenica.. sve je to odlicno.
Izbegavajte u sirokom luku margarine, vestacke zasladjivace, gazirana pica i zestoka pica, bilo kakva testa, pice, brzu hranu. Recimo da to sve ne postoji, niti je ikad postojalo.
Sto pre ocistite organizam od otrova, on ce se lakse izboriti sa bilo kojom bolescu. Rasteretite jetru i bubrege, i na odlicnom ste putu.
Izbacite bilo kakve vitaminske suplemente i nadjite resenje u prirodi. Nemojte da vam bude tesko, Google je tu za sve sto nas interesuje. Trazi vreme za istinitu informaciju, morate biti dobar istrazivac i sve se da naci. Previse obmana je prisutno, puno toga se nudi, a resenje nam je zapravo... u bašti.
Prisustvo sunca je bitno, bar 40min dnevno na suncu i vazduhu, ako moze vise, odlicno.
Od preparata imam iskustva sa onim sto sam napisao gore. Varumin, njihov caj Varuascitofin, i tinkture, vina i ulja od Mati Zinovije.
Ne znam koliko ti preparaci zaista uticu kao ciljana terapija, ali sam veoma uveren da ciste organizam. Posto je Varumin prvo sto je otac krenuo da pije, prve tri nedelje je bilo strasno. Kako god da zvuci, ali moram ispricati da je posle svake njegove posete toaletu kuca bila kao javni WC, da sam mogao, krov bih skinuo u to vreme, samo da se izvetri. Posle toga se sve nekako normalizovalo, u medjuvremenu je zivnuo i poceo da funkcionise kao ranije. Falilo mu je snage jer je puno smrsao i misici su jako atrofirali. Vremenom je bio sve bolji, a u decembru je poceo da pije baltazarije od Mati Zinovije, i od tada je jos bolji, bas vidno, boja koze se potpuno normalizovala i vratila u prvobitno stanje.
Jutros je davao krv, rezultati su sjajni, svi u granicama, Leukociti su sada na 9, a u pocetku su bili skoro 14. Ostatak krvne slike je bio prilicno raspad, kao i stanja jetre. Sada je kao u decaka. Nekada je pio punu saku lekova, te za pritisak, te za srce, za aritmije, tahikardije, za prostatu... a sada bukvalno nista. Pritisak mu je oko 120/80, puls oko 70-80. Prostata vise ne pravi problem, nema vise aritmiju, nema tahikardije. Jutros je sreo svog lekara koji je zavrsavao dezurstvo koji ga je pitao "Zoki, sto te nema mesecima za lekove?", pritom zna za nasu situaciju, ipak smo malo mesto i svako svakog zna. Zoki mu ispricao ukratko sta radi i kako je, a Dr. samo rekao "Bravo! Svrati neki dan da se ispricamo."
Tuzno je sto u pocetku bolesnog coveka tretiraju kao da ima lepru, daleko bilo. Oca su obilazili u sirokom luku, niko nije hteo da prica sa njim, tek par prijatelja, i to uglavnom mojih, koji ga zaista vole i postuju. Sada je situcija potpuno drugacija. Posle "prelaznog perioda" kada su prepricavali da sam ko zna odakle nabavio neki magicni lek i terali da ga im PRIZNA sta pije, sta sam mu to doneo, dosli smo do toga da sada ne moze da se odbrani od ljudi, i svako ga pita za po neki savet. Istini za volju, to mu daje puno energije i deli sa svakim ono sto je iskusio i sto zna. Jako mu je tesko palo kad je mama umrla jer su bili vezani, pa onda jos i njegova bolest. Niti znam kako je on to preziveo, ni kako sam ja ostao normalan. Valjda sam morao nekako zbog njega, nisam pametan, a ovih dana pustih bradu posle 6-7 meseci i jako dobro se vide posledice... pobelela skoro sva.
Tesko je sve prvih par meseci, zivot se menja iz korena. Nije lako promeniti ni svoje ni tudje navike, bude potpuni haos u glavi, sta, kad, zasto, koliko... A onda kada to postane normalan zivot, covek vise ni ne obraca paznju. Najgore je to sto me i dalje jede pomisao da sam i majku nekako mogao spasiti, a da sam u to vreme bio potpuno neinformisan. Njena smrt i oceva dijagnoza su me naterali da istrazujem i sklapam kockice. Bas mi, bas nedostaje :-/ Nekako je prebrzo otisla, ni lekarima nije jasno zasto tako brzo, mada mislim da je biopsija limfnih zlezda ucinila svoje. Nadjoh kasnije da u 99% slucajeva "prchkanje" limfnih cvorova sa malignim celijama cini da rak izgalopira nenormalnom brzinom. Nikad nisam saznao ni gde je bilo zariste. Izgleda grlo, a na plucima su bile metastaze.
Ne volim ovaj forum. Zbog gomile trgovaca, i rasprava skolovanih lekara i "iskusnih" nadrilekara - prodavaca raznih bocica sa zdravljem, ljudi koji su u problemu ne mogu da dobiju nikakvu pametnu informaciju.
Sa jedne strane lekari se drze onoga sto im je poznato, onako kako su ih ucili i tu je tacka. Cista retkost je da neki lekar prihvati nesto sto je prirodno, da makar kaze coveku "Probaj, nece ti skoditi, dok ne vidimo sta cemo, dok ne stignu rezultati...", a ne da odbacuju sve to kao da je otrov, ili da unapred otpisu coveka, kao sto su moju majku i oca, da mi na kraj lekar kaze "Nisam htela da ti kazem za oca, zbog majke. Videla sam na bronhoskopiji vec sta je u pitanju kod oca"... Pa cekaj bre, znaci ako ima rak da je vec mrtav covek?! Takve stvari ne mogu da prihvatim nikad. Nisam mogao ni tog trenutka kada mi je receno, niti sada posle 10 meseci.
Za lekare na forumu: Hvala sto trosite svoje vreme pokusavajuci da izadjete u susret ljudima. Budite malo fleksibilniji i ne zaboravite da nam je prirodno da budemo okruzeni prirodom, a ne sintetikom. Budite sjajni dijagnosticari, ali ne fokusirajte se samo na resenja vama poznata. Ako se zainteresujete, doci cete do mnogo lepih saznanja zbog kojih ce vam biti drago, bez obzira sto se za to ne prepisuje recept. Nadjite neki balans izmedju posla/plate i Hipokrata, jednog dana ce vam se vratiti lepim.
Za prodavce bocica: Mars bre odavde sa laznim profilima "ja sam se izlecio" tipa! Imate web sajtove, pretrazivace, platite reklamu i neka vas drugi pominju, pa ako se procuje da ste dobri, obogaticete se. Ne igrajte se zivotima i pustite ljude da se lece, jer i ovako ne veruju vasim bednim laznim pricama. Cak i ako imate nesto dobro, lose to radite.
I neki generalni stav. Mnoge prirodne preparate optuzuju da su prevare, samo zato sto ih ljudi koriste paralelno sa hemio i radio terapijom. U tom slucaju prirodni preparati mogu samo da olaksaju posledice terapija, ali nista vise od toga. I hemio i radioterapije su razarajuce za organizam vise nego bilo kakav rak. Hemio i radio terapije za posledicu daju idealan teren za sirenje raka, jer je organizam u potpunom raspadu i nesposoban da se brani ni na koji nacin. Tu dolazimo do price da covek postane biljka koja vene, kojoj se lagano ubrizgava otrov.
Samo nemojte da panicite, morate, ali MORATE biti smireni i fokusirani na to sto radite. Kontrolisite se redovno, laboratorija, lekar, ma... jednostavno "redovan servis". Ako naidjete na bilo kakav problem, korak po korak i beskrajno puno vere u to sto radite. Zivot nam je pun stresa, izduvnih gasova, zatrovane vode, osiromasenog uranijuma... to jednostavno mora negde da izbije. Kao preventivu, pijte sok od sargarepe i nabavite sebi Zeolit, jedna kasicica dnevno, nece vam uzeti puno vremena, a cistice vam organizam od mnogo cega.
Izvinite ako sam bio predugacak i previse kriticki nastrojen, ali poslednjih godinu dana zivota su za mene bili neverovatan pakao i jedna ogromna borba iz koje se naucilo svasta, koja je promenila i granice, i stavove, i mere vrednosti. Zelim vam da borba koju vodite ide makar onako kao sto ide mom ocu.
Do sledece prilike, lep pozdrav svima.
|