Savrseni lekar
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ово је из мог краја, познатог по најружнијем нагласку и најгорој дикцији у српском језику, мора ћирилицом:
Докторе, имам жигове у гужње црево!
(пацијент са хемороидима, има повремене болове у ректуму)
Изашо ми неки стид по целе снаге!
(имам осип по целом телу)
Давиш, имам неке ко мрасуљкице под мишку!
(радило се о вирусним брадавицама под пазухом)
- Имам неки засип!
- Па скините се, да видим где је...
- Ма бре, јел ме разумеш: ЗАСИП ИМАМ!!!
- Извинте, ал не разумем. Шта је Вама "Засип"?
- Па, засип: гуши ме кад идем, брекћем сеугушим!!!
(један од мојих првих пацијената, село Мајиловац код Пожаревца)
Докторе, имам жигове у гужње црево!
(пацијент са хемороидима, има повремене болове у ректуму)
Изашо ми неки стид по целе снаге!
(имам осип по целом телу)
Давиш, имам неке ко мрасуљкице под мишку!
(радило се о вирусним брадавицама под пазухом)
- Имам неки засип!
- Па скините се, да видим где је...
- Ма бре, јел ме разумеш: ЗАСИП ИМАМ!!!
- Извинте, ал не разумем. Шта је Вама "Засип"?
- Па, засип: гуши ме кад идем, брекћем сеугушим!!!
(један од мојих првих пацијената, село Мајиловац код Пожаревца)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 8:54 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
No comment, only smile!
Ivice, izgleda da bi, uz malu razmenu i dopunu, bilo dovoljno "slučajeva" za objavljivanje "Leksikona domaćih reči i izraza za opisivanje simptoma bolesti i tegoba"
Iskustvo od pre nekoliko godina, iz jedne beogradske apoteke:
- Komšinice, pomagaj! Ukočio sam se, ne znam kako se kaže za ljude, tu negde, OKO ŠOLA!!! Ima li nešto ZA bolove? (nedaj Bože da neko kaže protiv bolova!)

Ivice, izgleda da bi, uz malu razmenu i dopunu, bilo dovoljno "slučajeva" za objavljivanje "Leksikona domaćih reči i izraza za opisivanje simptoma bolesti i tegoba"

Iskustvo od pre nekoliko godina, iz jedne beogradske apoteke:
- Komšinice, pomagaj! Ukočio sam se, ne znam kako se kaže za ljude, tu negde, OKO ŠOLA!!! Ima li nešto ZA bolove? (nedaj Bože da neko kaže protiv bolova!)

Ja bih da pevam još malo, jer je život samo jedan i do njega mi je stalo, meni je vredan...
-
- Stalni član

Moguće, moguće!
U to vreme sam imala svoju apoteku, skoro da me je bilo sramota da priznam, da je to bilo lično iskustvo!

U par situacija se koleginica bukvalno valjala od smeha, negde oko mojih nogu, sa naše strane recepture, dok sam ja morala da budem mrtva ozbiljna, mada mi je tada lakše bilo da budem mrtva, nego ozbiljna! Ali, navikne se nekako. Dođe ti ponekad da ih zapitaš "Jel vi to mene zezate???", a onda na žalost shvatiš da su potpuno ozbiljni, pa ne preostaje ništa drugo, nego "Udri brigu na veselje"!

Dodajte još koji štos ovde, ili da pokrećemo novu temu: "Čisto da ne poveruješ (a nije prašak za veš)!"
Ja bih da pevam još malo, jer je život samo jedan i do njega mi je stalo, meni je vredan...
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Ma dajte ljudi ,
, pa ja ne mogu da verujem .
Jel to sakupljate iz knjiga ili su žive istine?????
Pa stvarno će mi ovo ovde postati omiljeni kutak, toliko sam se smejala u zadnje vreme sa prijateljima ,pa me strefi poplava u stanu!
Sad ovolliko smejanje ne znam na šta će da izađe.....
''.........Krema za ubistvo.....''

Jel to sakupljate iz knjiga ili su žive istine?????
Pa stvarno će mi ovo ovde postati omiljeni kutak, toliko sam se smejala u zadnje vreme sa prijateljima ,pa me strefi poplava u stanu!
Sad ovolliko smejanje ne znam na šta će da izađe.....
''.........Krema za ubistvo.....''

- gorant
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 8:47 pm

Evo još par komada. Iz ginekološke ambulante moje prijateljice.
A ima i lekarskih bisera, da da!Pacijentkinja mi se zali na napetost, i tupi bol u predelu jajnika, pogotovo kad ima "ejakulaciju" ( a misli na ovulaciju! )... pa sad reci kako da se ne smejem???

- Ma, tata mi je počeo u poslednje vreme nekako dizurično da se ponaša
-
- Stalni član
- Kontakt:
Minja, nemojte tako, pa to je vec "opsta kultura"
To su neki od osnovnih izraza sa kojima se mlad covek mora naoruzati kad krene u opstu praksu po sumama i gorama nase zemlje ponosne.
Osim masti za ubistvo, potrebno je znati i sta su:
"оне бонбонице у ћупче"
(таблете паковане у флашицу)
"снимање на ленгере"
(рендген снимање)
"ласерска операција"
(лапароскопија)
Jos neki od popularnih izraza i izjava, bar u mom kraju i u mojoj ordinaciji:
"премире ми снага"
(осећам трњење по телу)
"мен је дол све повађено"
(урађена хистероаднексектомија)
"чир на дванајстостопалачнем цреву"
(...ал је дугачко!)

Osim masti za ubistvo, potrebno je znati i sta su:
"оне бонбонице у ћупче"
(таблете паковане у флашицу)
"снимање на ленгере"
(рендген снимање)
"ласерска операција"
(лапароскопија)
Jos neki od popularnih izraza i izjava, bar u mom kraju i u mojoj ordinaciji:
"премире ми снага"
(осећам трњење по телу)
"мен је дол све повађено"
(урађена хистероаднексектомија)
"чир на дванајстостопалачнем цреву"
(...ал је дугачко!)
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

E sad posle ovoliko humora ,ali stvarnooooooo
Ajde mi obajsnite dr.Ivice ,Bonžita i ostali koji ste imali ''bliske'' susrete, razumem ja da nisu svi ''medicinski potkovani'' i nije ruganje ,ali to su obično ljudi koji se nesnebivaju da tresnu, a sad me VI interesujete.
1.kako razumete šta traže?
2.kako ispratite situaciju?
I ......ajte ljudi ovde na malo razonode i smeha ,gde stigosmo od savršenog lekara!

-
- Stalni član
- Kontakt:
Ja i ne razumem. Isprva se uvek samo smejem pritupasto, kao kad odete u Grcku, na primer, pa ste se lose parkirali, a neki lokalni mamlaz vam sasipa salvu (uvreda?) u lice, jer ste mu zakrcili ulaz u dvoriste... 
Uglavnom, lekar mora da zna sa svakim, ne mora da se spusta na svaciji nivo, ali mora da prihvati da smo svi razliciti. Pacijentu uvek niz dlaku - to je moj moto.
"Докторе, сева ме у крчине, па се шири у грбину!"
"Дајте ми један БРОМАПЕЗАМ и један ПРЕСОНОЛ"
"... и један онај онако мали, бели, за притисак, у жућкасту кутију... На "А"... Амлопин? Не, није тај... Како бре докторе не знаш, онај ситни, бели, на "А"....??? Е, дабоме, НИФЕЛАТ, тај је!..."
"Бијо сам код ушног, ставио ми ШЛАЈФНУ у уво"
"Јел докторе, па и мене стално тера дидем у клозет, да није и код мене та простата?!" (pita baka koja je svog dedu dopratila na pregled)

Uglavnom, lekar mora da zna sa svakim, ne mora da se spusta na svaciji nivo, ali mora da prihvati da smo svi razliciti. Pacijentu uvek niz dlaku - to je moj moto.
"Докторе, сева ме у крчине, па се шири у грбину!"
"Дајте ми један БРОМАПЕЗАМ и један ПРЕСОНОЛ"
"... и један онај онако мали, бели, за притисак, у жућкасту кутију... На "А"... Амлопин? Не, није тај... Како бре докторе не знаш, онај ситни, бели, на "А"....??? Е, дабоме, НИФЕЛАТ, тај је!..."
"Бијо сам код ушног, ставио ми ШЛАЈФНУ у уво"
"Јел докторе, па и мене стално тера дидем у клозет, да није и код мене та простата?!" (pita baka koja je svog dedu dopratila na pregled)
-
- Stalni član
Ovo je malo morbidno, ali istinito, iz čuvene apoteke u Knez Mihajlovoj, kad smo već kod ubistava...
Pita ciga:
- Imate li pilule za ubistvo beba*?
- ???
- Šta me gledate, pa da mi Ruža** opet ne zakevi!!!
* antibebi pilule
** verovatno žena sa 5-6-7...dece
Pita ciga:
- Imate li pilule za ubistvo beba*?
- ???
- Šta me gledate, pa da mi Ruža** opet ne zakevi!!!
* antibebi pilule
** verovatno žena sa 5-6-7...dece
-
- Stalni član
Nemam pojma kako se izdržava, nekako...
U stvari, već nekoliko godina nemam "bliski susret", jer više ne radim u "apateci", al' sećam se ja...
Šalim se, u stvari je kako dr Ivica kaže, prvo belo pogledaš, uz blagi osmeh, onda MORAŠ da zadržiš ozbiljno lice, dostojanstvo struke, koje je uvek na testiranju, pa kreneš kao u "Milioneru" jedno po jedno pitanje i moliš Boga da ne potraje do petnaestog. Na kraju se uvek razjasni, ali ti treba i živaca i strpljenja i treninga, da ostaneš ozbiljan u nekim situacijama.
U apoteci je malo drugačije, jer često imaju "pomoć publike" kad su u pitanju "male bele za srce", pa kad krenu svi da pogađaju...
Tako dođeš u situaciju da saznaš kako je komšinici Mucodyne (za iskašljavanje) najbolje pomogao onomad, kad joj je skočio pretisak i kad je jako zaboli glava!!!"
Nekad ti se smeje za sve pare, a nekad....

U stvari, već nekoliko godina nemam "bliski susret", jer više ne radim u "apateci", al' sećam se ja...
Šalim se, u stvari je kako dr Ivica kaže, prvo belo pogledaš, uz blagi osmeh, onda MORAŠ da zadržiš ozbiljno lice, dostojanstvo struke, koje je uvek na testiranju, pa kreneš kao u "Milioneru" jedno po jedno pitanje i moliš Boga da ne potraje do petnaestog. Na kraju se uvek razjasni, ali ti treba i živaca i strpljenja i treninga, da ostaneš ozbiljan u nekim situacijama.
U apoteci je malo drugačije, jer često imaju "pomoć publike" kad su u pitanju "male bele za srce", pa kad krenu svi da pogađaju...
Tako dođeš u situaciju da saznaš kako je komšinici Mucodyne (za iskašljavanje) najbolje pomogao onomad, kad joj je skočio pretisak i kad je jako zaboli glava!!!"

Nekad ti se smeje za sve pare, a nekad....

-
- Stalni član
Iz apoteke "Makedonija" kod Politike:
- Imate li cucle za hemoroide?? (mislio je na supozitorije=čepiće)
Kad je pacijent izašao, koleginica postavi pitanje:
- A, zar mu dupe radi, cok, cok (zvuk cuclanja, kompletni audio/vizuelni efekti, sa grimasama na licu). Naravno, ostatak zaposlenih mora da uzme pauzu, da na miru odplače od smeha i popravi razmazanu šminku...

- Imate li cucle za hemoroide?? (mislio je na supozitorije=čepiće)
Kad je pacijent izašao, koleginica postavi pitanje:
- A, zar mu dupe radi, cok, cok (zvuk cuclanja, kompletni audio/vizuelni efekti, sa grimasama na licu). Naravno, ostatak zaposlenih mora da uzme pauzu, da na miru odplače od smeha i popravi razmazanu šminku...