Ha! Sad ću da smorim, al baš me briga Pazi sad ovo: dok je bila aktuelna moja poslednja prehlada, odem ja u dom zdravlja (a moj je u dva ogranka-u jednoj zgradi je opšta praksa, a oko 500 m dalje, a možda ima i "jače" je druga, "specijalistička" zgrada. Moja dr opšte prakse mi napiše uput za ORL, koja je jelte u onoj drugoj zgradi, i ja šta ću, sa 38.6 lagano, nogu pred nogu........ Tamo me primi ORL, i kaže da bi trebalo da uradim i KKS i leuko formulu, ja joj tražim uput -vadjenje krvi je samo par koraka dalje, niz hodnik, a ona meni kaže: "Ne mogu ja da vam dam uput, morate kod opšte prakse."
Znači trebalo je da se vratim u onu zgradu po uput, pa da se vratim u ovu zgradu, a dotle se već završava i radno vreme na vadjenju!
I naravno, ja usput izvadim u Konzilijumu, jer sam i ovako morala da se vratim kod dr opšte prakse sa ovim izveštajem. Onda mi dr reče da moram da mirujem, da se ne šetkam po vetru i reče mi koji antibiotik da kupim.............naravno, nije na listi. Košta 600 din.
A usput sam, dok sam bila u onoj, "specijalističkoj zgradi", svratila da zakažem UZ za štitnu, jer se mora zakazati bar 3 meseca unapred, medjutim, oni ne rade u radno vreme (7-13), nego posle 13.00 jer nemaju šifru, ne mora se čekati 3 meseca, samo par dana, ali se zato naplaćuje 1.200 din.
INTERESANTNO!!!!!!!!!
Tako da ja, koja sam jedva izboksovala knjižicu, tog dana "pljunuh":
oko 400.00 za krv
600.00 za lek (koji nisam ni pila) i imam u najavi još
1.200.00 za UZ štitne
Eto, morala sam!!
Zahvalite Ministarstvu zdravlja, "ministru", savetnicima i Republickom Zavodu zdravstvene zastite, njihovom Upravnom odboru i svima koji aminuju zakone, uredbe i pravilnike kojima nas ovi napred pomenuti bombarduju svakog dana.
I naravno - zahvalite piscima "Ustava" koji su nas ponovo pocastili obaveznim zdravstvenim osiguranjem!
... A Srpsko lekarsko drustvo (iz koga sam se SA KRAJNJIM ZADOVOLJSTVOM isclanio!) organizuje skolice homeopatije za lekare! Naravno, to nam je prioritet! Davacemo ljudima secerne tabletice sa nula posto aktivnih supstanci. Takodje, uskoro krece i kurs lecenja duhovnom energijom, cena ista kao za hiomeopatiju, 60 evra mesecno, sa ispitima i knjigama oko 1.000 evra do diplomice, pa posle "specijalisti homeopatije" neka to naplate od naroda. Ili jos ludje - kako predlaze jedan umni gospodin 'savetnik" - zasto i to ne bi pokrilo obavezno osiguranje? Naravno, ZASTO DA NE? Eto, to bi bila prava solidarnost i uzajamnost: Prvo nekoj dami ili nekom gospodiu koji ne radi ili ide kod lekara 5 puta nedeljno za sve i svasta homeopata "pronadje" da da ima rak; Ili to uradi neki radiestezista, aurikulodijagnosticar, iridodijagnosticar, ili mozda pop, shaman, vrac, bilo ko - vazna je dijagnoza i da se u nju veruje (?!); potom se "obolelom" daje secerna vodica, pa se "oboleli" onda kao izleci, a ja sve to placam, jer je "srecno izleceni" sve sto je ikada ubacio u kasu famoznog "fonda" odavno potrosio. Ili nikad nije ni radio, ko zna... Ja da placam da neko nekom baje??? Sjajno!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.