Savrseni lekar

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Dea napisao:Kada su ljudi u pitanju ne primenjujem rec savrsen.
Dobar lekar po meni je onaj koji:
zna da saslusa pacijenta i posveti mu potrebno vreme
i na osnovu toga i rezultata moze da da tacnu dijagnozu i odgovarajucu terapiju. Sto se tice nerazumljivosti i sl. ja ne izlazim iz ordinacije dok nisam sigurna da sam lekara dobro razumela. Moje je pravo da od njega trazim da mi objasni ono sto je vezano za mene ili moje dete.
Kukolja ima svuda. Ja imam lose iskustvo i sa nemackim lekarima (koji svakako nisu lose placeni) i sa nasim lekarima. No, covek treba da menja lekara sve dok ne nadje onoga kome kao pacijent moze da veruje.
Pravilan stav. Za onog ko se za sebe ne bori, nece se niko drugi zaloziti.
Pozdrav i srecna vam nova!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Savrsen lekar - ne postoji, kao sto ne postoji ni savrsen covek (jer, lekari u pocetku behu ljudi).

Ali dobar lekar je onaj koji prihvati da je pacijent ekspert svog tela, najbolje zna sta oseca i kako mu nesto pase ili ne, i spreman je da upotrebi svoje knjisko i prakticno znanje da pomogne pacijentu na nacin na koji ovaj zeli da mu se pomogne. Lekar bi trebalo pacijentu da bude "partner u zdravlju" a ne stroga uciteljica koja egzaktno zna tacno sta treba (jer, cesto ne zna).
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Majmunche napisao:Savrsen lekar - ne postoji, kao sto ne postoji ni savrsen covek (jer, lekari u pocetku behu ljudi).
Ali dobar lekar je onaj koji prihvati da je pacijent ekspert svog tela, najbolje zna sta oseca i kako mu nesto pase ili ne, i spreman je da upotrebi svoje knjisko i prakticno znanje da pomogne pacijentu na nacin na koji ovaj zeli da mu se pomogne. Lekar bi trebalo pacijentu da bude "partner u zdravlju" a ne stroga uciteljica koja egzaktno zna tacno sta treba (jer, cesto ne zna).
U pocetku bejahu jedna gospodja i jedan doktor na medicinskom forumu...Leta Gospodnjeg 2007, dodje tako ta gospodja na forum i upita doktora za savet...ovaj joj poce govoriti a ona ga na to poce ubedjivati kako to nije tako, kako to ne mora da bude bas tako, kako to on ne zna jer doktori "cesto ne znaju", kako pacijent to bolje zna jer on je "ekspert svog tela", kako nema adekvatan stav i pristup, kako je "stroga uciteljica" umesto da bude "partner u zdravlju"...!!!
Oprosti joj Boze, ona ne zna sta radi!
I prepusti je usudu njenom, jer nekima ni Bog ne moze pomoci a kamo li doktor!
Vo vjekov vjekova - AMEN!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Koje osobine treba da krase savrsenog lekara?!- mnoge, ali sve one kao celina trebaju da odgovaraju i da se svidjaju svim ljudima, sto je nemoguce, kao sto se je nemoguce da se jedan covek svidja svima!
-Savrsenstvo ne postoji!!!!!!!!!
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Nemojte "AmEn", otpustice Vas sa VMA (a i leto odavno prodje) :lol: :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Savrsen lekar (varijanta za pacijentkinje, model "Super Doc 2008"):

1) lici na Bred Pita, Dzordza Klunija, Brusa Vilisa, Kianu Rivsa ili Pirsa Brosnana - po zelji pacijentkinje. Bez kravate ne ide ni na spavanje, mirise na najskuplje parfeme, ima kristalno bele zube, Rolex od 20.000 dolara i snazne ali nezne ruke... Boja glasa mu je neodoljiva, dikcija smirujuca i hipnotisuca, a maniri prefinjeni kao kod Lorda od Kenta.
2) ima najmanje 5-6 specijalizacija u malom prstu, ukljucujuci obavezno estetsku hirurgiju i dermatologiju sa kozmetologijom, plus, naravno psihijatriju sa licencom za dubinsku psihoanalizu
3) ne pise recepte, vec na licu mesta poklanja originalne kutije najboljih stranih lekova dobijenih iz donacija
4) popodne posle rada u drzavnoj ustanovi moze se naci u svojoj poliklinici, u kojoj je sef strucnog tima i gde se moze obaviti sve sto ne moze u drzavnoj ustanovi - uz kaficu, kolacice, sok i, naravno BESPLATNO, jer doktor zaradjuje i od rentiranja nekretnina, pa mu nije stalo da bas sve naplati - na opste zadovoljstvo pacijenata
5) "izabrane" pacijentkinje sa sobom vodi na lekarske kongrese na udaljene egzoticne destinacije...

O modelu za nas muskarce ne bih da pisem, ubice me zena :D
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
neu3no
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 11:18 am

Post od neu3no »

LOL @ dr Ivica

:lol:
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

:lol: :lol: :lol: :lol:

"dubinska psihoanaliza"

:lol: :lol: :lol: :lol:

Da sam Vam zena, ipak ne biste dobro prosli, ni sa ovom verzijom :lol: :lol:
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Da ste mu vi zena, ne bi on jadan stigao od silnih rasprava ni da priviri na forum!
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Niste u pravu, ja ovde dodjem da oslobodim sve kocoperne misli i onda se kuci vratim mazna i pitoma 8)
joker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 19, 2006 6:20 pm

Post od joker »

iiiiiiiii, postovani gledatelji, ocekuje se izvedba jos jednog voleja koji ce zavrsiti daaaleeeko na tribinama
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Ne mozemo, cika Dragan gleda RTS novogodisnji program :lol: :lol:
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Majmunche napisao:Ne mozemo, cika Dragan gleda RTS novogodisnji program :lol: :lol:
Odgledao cika RTS novogodisnji program.
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

I, sta rade sedmorica mladih? :lol: :lol:
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član