Za 15 dana idem na kontrolu na infektivnu pa ako nekoga nesto interesuje o ovom nasem hep.B a da nismo ovde asolvirali neka kaze da pitam doktorku.
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Znam da imamo gotovo iste rezultate, pitacu i za terapiju ponovo, pre 6 meseci su mi rekli da broj kopija treba da bude veci od 100.000.Draganagr napisao: MiliceM - hoces li ponovo raditi HBV DNA? Pitaj, ako ti nije problem, sa koliko kopija preporucuju terapiju. Ako se secas, imamo skoro identicne rezultate, pa me zanima, jer su meni rekli da je 20000 kopija vec granicna vrednost za terapiju. Hvala unapred!
Uzas! Stvarno se nadam da se nesto promenilo po tom pitanju! Ja zaista volim nasu zemlju i razmisljam da se vratim da zivim ovde, ali kad vidim tako nesto onda se ozbiljno zamislim! Ovde je rec o jednom tako cestom oboljenju a da ne moze da postoji u celom Beogradu (bolje receno Srbiji) u nekoj drzavnoj bolnici bar jedna laboratorija koja moze da radi jedan tako vazan testmilica m napisao: Ne znam da li cu raditi ponovo HBV DNA, videcu sa dr. kod nas je to malo problem, jer se taj test ne radi o trosku zdravstvenog , a cena mu je prosle godine bila oko 200e i mogao je da se uradi samo u Vinci i to u trenutku kada su imali reagense, cak ga nije radila niti jedna privatna laboratorija. Kakva je sad situacija ne znam.
ne bih da rusim pozitivu, posebno ne na Bozic, ali ja sam citao da svako ko je prelezao akutni HBV (a takvih je mnogooo vise od hronicara) ima znacajno povecan rizik da tokom zivota oboli od HCC-a...milica m napisao:I ja tako nekako rezonujem, kao tvoja doktorka. Nekako uopste ne razmisljam o tim cirozama i slicno, jer da bi do toga doslo ili cak neceg goreg potrebno je da aktivnost virusa bude dugogodisnja. Nasa velika sreca je sto smo otkrili da imamo virus i sto se redovno kontolisemo. Zamislite da nije tako, pa da virus divlja godinama, a ne znate? Nista ne boli, a virus kolo vodiOvako je bitno da se redovno kontrolisemo, ja na svakih 6 meseci idem na kontrolu, na svaka 3 meseca radim transeminaze onako cisto da budem mirna. Ukoliko dodje do promena tu su lekovi, jedan, drugi, treci....medicina napreduje, lece se i gore i teze bolesti od ove nase.
Ja smatram da treba normalno ziveti i raditi, ali voditi racuna o svom opstem zdravstvenom stanju. Zdravo se hraniti, upraznjavati neku umerenu fizicku aktivnost, izbegavati stres....to su sitnice koje vaze za sve, a ne samo za obolele od hep.B.
Odbojkas, dobro dosao.
sa istog sajta:Draganagr napisao: Evo ti i jedan mali tekst o transaminazama ako znas engleski
http://www.medicinenet.com/liver_blood_tests/page2.htm