Draganagr napisao:Ja konkretno nikakav osip nisam nikad imala, ali povremeno me uhvati takva manija za cesanjem da se prosto zabrinem!

Na dosta mesta sam procitala za svrab kao jedan od simptoma hepatitisa b. Sto se tice osipa najbolje je otici kod dermatologa i ispitati.
Nije to samo HBV 'simptom' vec razlicitih problema sa jeterom ili kako hepatolozi to kazu 'bolesna jetra'. Da li je virus ili nesto drugo, moze da se javi taj osip i svrab...
@mustbetough: Koliko je glupo kod nas kada neko treba da primi vakcinu oni ga eventualno testiraju na HBsAG (infektivna BG), a na anti tela jok.... da li je nekome palo na pamet da moze da postoji ne tako mali procenat ljudi koji su spontano izbacili virus u ranijem periodu zivota i da im samim tim ne treba vakcina jer imaju prirodana anti tela koja ih dozivotno stite od virusa!
Ali ne, radi se samo HBsAG, ali sta ja pricam kada je ljudima i Hepatitis generalno misaona imenica a zamislite jos da im neko prica o anti telima, HbSag i ostalim sifrovanim stvarima (#%#$^$^%$& aman pricaj srpski, bre!)
Nego mala varijacija na temu:
Peta uspešna operacija ove vrste na svetu
Majka i nerođeno dete preživeli transplantaciju jetre
http://www.blic.rs/svet.php?id=77174
klio ::
Izvrstan lek za jetru je surutka,treba je piti nekoliko meseci umesto vode 1-1 1/2 l.Kupuje se u prahu u prodavnicama zdrave hrane.
^^ oprecna su misljenja da li je bolja prirodna (sa pijace od baka) surutka ili kupovna u prahu. Definitivno u prahu je boljeg ukusa (citaj: moze da se pije za razliku od one sa pijace koja smrdi na stalu).
Dobro me podsetiste, imam neotpakovanu kutiju u prahu, pa cu da napravim svaki dan 2l i da pijem umesto vode.

Kada sam mesec dana tako radio transaminaze mi pale skoro na normalu. Da li je od toga... mozda i nije ali vredi probati ponovo biti disciplinovan.