Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Kutija je 525 eura? Nije jeftino biti bolestan
Za bolest znam vec 3 meseca i zivot mi se jeste promenio...uglavnom nemam krize, ali ipak dolaze... sad dok pijem zeffix i ne idem jos na kontrole je lakse, ali kada dodje vreme za kontrole onda opet briga cekanje... sta ces...Znaci tvoja prvi izbor bio je interferon i on nije delovao?
Sutra ili prekosutra idem za uput prvo za onu obicnu analizu krvi, pa prvo slobodno jutro da odem(radim inace). DA vidim pre nove godine, da me ne uhvate praznici.
Hvala WALTERA, u pravu si(ja se malo glupavo nadam da ce sto vreme vise prodje, da se transaminaze smanje, "JER SU KAO SAME OD SEBE SKOCILE" jer unapred mi se place kad pomislim da cu da se sokiram.)
Inace, nisam kukavica, ali se stidim ovog virusa. I placem kod doktora isl...
da da interferon mi je bio prvi izbor koji mi nije pomogao.....samo su me izmucili i to dva puta Kako mislis ne ides na kontrole? Joj ja sam jedno vreme isla svakih mesec dana na kontrole,,,,,,to je tako frustrirajuce,i sad kad treba da odem na kontrolu psihicki se spremam po 5 dana mrzim ici tamo....
Zozika, koliko dugo si primala interferon? Jel je to bio onaj kojim se "bockas" svaki dan ili jednom nedeljno? Meni je receno da ako krenem terapiju da bi bilo dobro da krenem sa interferonom (vidim da je to uglavnom svima pocetna tacka). Medjutim, nikako da upoznam nekog kod koga je on delovao, pa se pitam ima li smisla gubiti vreme na njega. Naravno, svaki organizam deluje drugacije na terapiju, ali mora da su neki bolji kandidati za interferon, a neki i ne bas. Pretpostavljam da se krece od njega jer je jedini koji moze dovesti do onog sto svi zelimo - HbsAg+ -> HbdAg -.
Da li znate nekog ko koristi neki od ovih lekova: Viread, Baraclude, Sebivo? To su noviji lekovi koji su odobreni od strane EU, ne znam da li su i u Srbiji u upotrebi.
Interferon se prima 4 meseca 3 puta nedeljno (ponedeljak sreda petak) i bockaju te u ruku bar je tako ovde kod lekara koji mene leci.Vidim i ja da mnogi od nas krecu sa tim lekom za druge ne znam pisem iz svog iskustva... meni nije pomogao,na zalost. U Srbiji ovde imaju samo dva leka interferon i zeffix.Ovi lekovi koje si nabrojala se ni ne uvoze nema ih uopste na spisku lekova koji su potrebni pacijentima,tako je meni rekla doktorka kad sam trebala da nabavim hepseru,nabrojala mi je bar 1o lekova koji se koriste u svetu.Strasno je i zalosno sto lekova ima ali eto u ovom slucaju drzava nije omogucala da se do njih dodje na neki laksi nacin.Ja sam imala srecu pa sam bila u mogucnosti da se lecim.....ovde ima mnogo ljudi kojima su ti lekovi preko potrebni ali na zdravstvo ne mogu da se oslone nikako.
Hepsera se pokazala veoma ucinkovita...planiram posle trudnoce poceti terapiju hepserom...naravno uz doktorovu kontrolu i njegov savjet ako mi se aktivira virus....
Inace kod nas u BIH nista ne funkcionise osim izgleda zdravstva...koliko toliko se jos besplatno lijecimo kada su u pitanju ovakve teze bolesti....
Kod nas je terapija besplatna za hiv hepatitis b i c ,multoplesklerozu i cisticnu fibrozu ZA SVE znaci daje se terapija svokom oboljelom bez obzira na rezultat replikacije i biopsije...
Ovdje se interferon daje kod svih gore navedenih bolesti .....
Za hepseru cu da se raspitam.....vjerovatno je i to besplatno sa obzirom na to da je hepsera jedan od lijekova izbora za hiv...
Mustabeg....izvini jos jednom....
Jel te i dalje bolucka jetra....mene svako jutro....Boze nadam se da to nije znak nekog velikog ostecenja jetre...
Ali da nas utjesim imam kolegu koji je prebolovao hepatitis B izbacio ga u akutnoj fazi i on mi kaze kako ga jetra boli i dan danas kada jede nesto teze ili interesantno kada se LJUTI i SVADJA uvijek ga ziga kaze....to je posljedica virussa valda
A pa to je drzava morala da da i da stavi interferon besplatan zato sto je svaki peti stanovnik zarazen hepatitisom njihovom greskom jer su u ratu primali zarazenu plazmu i krv od donatoora stranaca...a stranci nam uvalili pravo
Doslovno svaki covjek koji je bio ranjen u ratu i primao krv smatra se potencijalno zarazenim....
Mirne mi transaminaze
Treba sad kod hepatologa, infektologa isl za dalje pretrage, ali ona prva i osn slika za sad je dobra. Smirile su se .
WALTERA, boli me ispod desnog rebra i dalje, odnosno zulja me tu nesto. Kad se iznerviram, a bavim se takvim poslom da mi je nerviranje obavezno, pa kad se bas lepo "presecem" tad bas boli. Inace nema pravila kad me boli. JEdino za sta sam sigurna jeste da me ne boli ujutru nikad. I raspolozna sam tad zbog toga. Ne zavisi mi ni od kolicine hrane...
Super za transaminaze.....znaci ni bol nema veze sa tim kao ni kod mene kad me zaboli ja vadim transaminaze i budu ok....
Ali ja bih te zamolila da pitas hepatologa kada budes isla sta bi to moglo da bude.....cak govore da je to cir na dvanestopalacno crijevu ili zuc...pa pogledaj molimt te kada budes isla na pretrage....ja sam trudna pa mi ne daju nikakve invazivne preglede zbog trudnoce
Pozdrav
Dragi i drage moje zelim vam svima SRECNU NOVU GODINU, i da nam svima donese pre svega ZDRAVLJA, da nam svima bude bolje i da nam zivoti budu lepi i ispunjeni srecom i radoscu ... Hvala vam sto ste mi olaksali ove mesece ...