Meni je jetra normalne velicine, oblika i polozaja, uredne ehogenosti parenhima, homogene gradje. Nema fokalnih promena. Toliko o njoj.
Mozda oni to samo na copy-paste

Salim se. Meni je bilo lakse kad sam procitala ove rez.
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Pa ce reci - a sta se ti bunis, jesi ti lekar ili ja?Ivica55 napisao:@Jesen stize dunjo moja
Točno je da se na ultrazvuku ne može puno toga vidjeti.
Ali ima jedna stvar koju doktori ne gledaju (žurba?) a to je veličina jetrene portalne aorte.
Kada drugi put ideš na ultrazvuk neka ti sa ultrazvukom izmjeri njezin promjer. To je njima 15 sekundi vremena.
Njeno proširenje ti je očiti unak velikog oštećenja jetre.
Takav rezultat je i meni, bez fokalnih promena. A ne izlazi mi iz glave kum koji je skoro preminuo od raka jetre (doduse metastazirao je na creva pa je od toga umro zapravo) njemu su do nekog perioda cak i transaminaze bile u redu, a UZ odlican. A covek se mucio samo tako - kako verovati onda i nalazima laboratorije i UZ?! Tek tokom operacije aorte lekar je golim okom video ogromni tumor na jetri... sta reci!mustbetough napisao:Jesen stize dunjo moja, UZ sux, nego sta.
Meni je jetra normalne velicine, oblika i polozaja, uredne ehogenosti parenhima, homogene gradje. Nema fokalnih promena. Toliko o njoj.
Mozda oni to samo na copy-paste.
Salim se. Meni je bilo lakse kad sam procitala ove rez.
Slazem sa s` tobom, jer i ja sam tako... Sto ljudi, sto cudi i milion verzija i prica, jedenostavno da POLUDIS!!! Svi mi gresimo, a tako i lekari, ali ipak mislim da trebamo imati poverenja u svog doktora i obostrano se saradjivati...Scared Girl napisao:Slazem se za internet... ja sam u pocetku stalno citala i citala i plasila sam se a onda sam shvatila da od toga nemam nista!!! Jedino mesto koje sada posecujem je ovaj forum i nista drugo. I
mustbetough napisao:IVICE, svaka cast.
Probajte sa kontaktima onih koji su postavili forum. Nekoliko njih su lekari. Pocetna strana je o njima, jer je forum prvenstveno bio organizovan za lekare, a ne za pitanja pacijenata, pa se vremenom pretvorio u nesto drugo.
Mislim da imaju tamo njihovi mailovi.
Drugacije ne znam kako mogu da doprinesem onom sto vi radite.
Hvala u ime svih nas
Virusni ne... al' ima drugih vrsta i uzroka.... simptome nisam tripovao nego nisam znao sta se desava prvo sam mislio grip... al' neki cudan.... koji malo duze traje, nestane pa se vrati... a bol ispod DRL...waltera napisao: Jesen stize.....je li ti imas uopste hepatitis?Kazes da si negativan...a imao si simptome znaci isto na psihickoj bazi......
Zna li neko mogu li transaminaze da skoce na nervnoj bazimustbetough napisao:AU.
JA sam par godinaignorisala moju dijagnozu. Nisam isla lekaru, jela i pila sta sam htela. I cekala da mi se "nesto desi". KAzem, samo da se nerviram sa lekarima. Ionako sta god da bude sa nekim pacijentom, dobro ili lose, to bude neki "fenomen".
Nista se nije desilo kad sam otisla postidjena na kontrolu. Sve idealno. Resim da budem pazljiva. Pazljivo biram hranu, mazim jetricu i skoce mi transaminaze.
Jos jednu pricu, poput ove tvoje gore, cujem, ja ne odoh lekaru.
PA sta mi bude. Nego imam nesto da me podseca(ono vezano za DRL). Mozda prodje samo od sebe.
I da, mojoj baki su otkrili tokom operacie da je jezivo stanje jetre i prognozirali jos neku godinu zivota. ZIvela je posle toga jos dvadesetak godina jer je zena ipak bila koncentrisana samo na svoj cir.
Ovo nam bude i za utehu i za prepadanje. Koliko je kom veka![]()
![]()
.
Da smo zdravo.