Sve je pitanje samih prodecura u zdravstvu.
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Potpuno si u pravu.Scared Girl napisao:I mene to cudi, kao sto me takodje cudi kako vama nije radjena biopsija a zna se da je rec o hronicnom. Ovde se ona radi svakom kako bi se pre svega znalo provereno da je rec o hronicnom obliku. Takodje i bez biopsije retko kome ce odrediti lecenje. To je ono sto sam naucila u bolnici u Bg-u kad sam lezala.
Jer kako oni na osnovu kopija virusa mogu znati da li je vama vec doslo do ostecenja ili ne? To mi je suludo. U mom slucaju ja jesam kandidat za terapiju jer je konstatovana fibroza.
Sad je u Srbiji obavezna vakcinacija na Hepatitis B. Vakcinisu se osnovci i zdravstveni radnici(besplatno). Mislim da vakc i bebe, ali nisam sigurna.Jesen stize dunjo moja napisao:Da li ste znali da od 1980. godine postoji vakcina protiv hepatitisa B?
Kada ce u Srbiji poceti da se vakcinisu prvo novorodjene bebe, a zatim i deca u osnovnoj skoli... bolje spreciti nego leciti.
1) Infektolozi imaju dovoljnu guzvu i bez nas B+. MAda iskoriste nekoliko minuta i za nas. A mi bi hteli samo nama da se bave. KAd nam kazu nesto sto nam se ne svidja, mi smo izbezumljeni. AKo nam kazu nesto sto je pohvalno, mi ne prihvatamo jer znamo za gore. Gori smo nego neuroticari. A i bolje je da nam malo objasnjavaju; sto se vise informisemo, vise se izbezumljujemo. Mislim da je bolje da znamo ono sto oni odaberu da nam kazu. (Ovo je bilo malo odgovor, objasnjenje, a malo i pretpostavka)Ivica55 napisao:Ja kao novi na ovom forumu imam dva pitanja:
1) Kako to da niti jedan specijalist ne nađe vremena za odgovor za ovolika pitanja? Ipak smo mi svi amateri koji se međusobno nastojimo pomoći koliko možemo ali bi poneki odgovor od nekog specijaliste stvarno dobro došao. Pa ima valja neki sa kompjuterom?![]()
2) Koliko vidim ima puno ljudi sa hepatitisom a pošto je to ozbiljna bolest, postoji li u Srbiji neka udruga oboljelih od hepatitisa koja bi mogla lobirati kod vlade da se na listu lijekova osim Zeffixa uvrste i ostali lijekovi ili barem još jedan lijek (Entecavir, Adefovir, Tenofovir ili Telbivudin)?
Osecao sam ali vise ne. To je bilo prosle godine kada se ceo 'slucaj' i desavao. Karakteristican bol kod DRL, 'preskakanje', ali sam uz to sve bio izrazito umoran, zevao po ceo dan i imao losu koncentraciju.mustbetough napisao:Jesen stize dunjo moja, pitah li je tebe osecas li bilo kakve tegobe sa desne strane, ispod rebara i ostalo? Mene uglavnom to podseca da sam bolesna i skrece mi paznju sa svega drugog.
Dobila sam vise potvrdnih odgovora, pa mi je jos gore. Vise volim da to prepisem hipohondriji.
A za vakcine, mozes ih naci u privatnim laboratorijama, ako imas nameru da nekog uputis.
Draganagr napisao:Meni su odmah dali uput cim su mi konstatovali hepatitis B! Vakcina se prima u 2 doze. Prvu sam primila u aprilu a drugu sad u oktobru. Po mom misljenju treba se vakicnisati. Nije lako da tek tako pokupis zuticu negde, ali zasto uopste rizikovati..