mustbetough napisao:Mathias napisao:milica m napisao:
Obratiti se doktoru

.....sta znam, ti nezeljeni efekti se obicno javljaju na pocetku terapije, posle jenjavaju...Mathias je takodje Zeffixu pa da se mozda sa njim "popricas"
Mustbetough, mene ne boli kad se saginjem

Ja ga uzimam vise od godinu dana i videli ste rezultate. Nisam primetio neke promene, sem sto me jetra mnogo manje ziga nego pre dve-tri godine...
MAthias, posta ne znam bas da citam rezultate, u kom pravcu se menjaju? MAnji broj kopija, nize transaminaze ili sta vec??????
Posto se ja i WALTERA izbezumljujemo tim sta nam bolovi znace, a Ivica55 nam je vec svoje opisao, hajde nam opisi i ti kave si tegobe osecao. Pa da nam bude teze

ili lakse

.
Ujutru nemam tegobe i to mi se svidja. Za ostalo, nema pravila....
Da vam sad ne pisem kako sam saznao da imam hepatitis itd. ( ima sve ovde na forumu ) uglavnom pre toga nista nisam osecao, bio sam sasvim Ok, cak sam i cugao pomalo i tako...
Posle zvanicnog saznanja da ima Hepatitis nisam isao kod doktora par godina nikako, a onda sam se nekako nakano, zahvaljujuci ovom forumu... Otisao sam kod doktora opste prakse i rezultati su bili skoro OK, ali sam trazio da me posalje kod Hepatologa, kako bi saznao koji jbroj kopija imam, ultrazvuk i sl. Hepatolog mi je uradio detaljno sve iznova i ovo su bili zvanicni rezultati:
http://rapidshare.com/files/171682028/Scannen0003.pdf
Samo da dodam, da u onom periodu, dok nisam posecivao doktore, a znao sam da imam hepatitis, imao sam redovno ziganje i neki tupi osecaj sa desne strane, kod jetre...
Kad sam poceo terapiju sa zefixom uradjen mi je i ultrazvuk i sve je bilo OK. Nakog vise od godinu dana uzimanja zefixa rezultati su sledeci, a ultrazvuk je isto kao i prvi put.
http://rapidshare.com/files/169088211/Scannen0001.pdf
http://rapidshare.com/files/169090359/Scannen0002.pdf
Doktorica je specijalista i jako dobar Hepatolog. Pitao sam je dali treba da uradim i biopsiju, medjutim ona kaze da to ne radim, da nije potrebno. To mi je jos dosta lekara reklo. Kako sam ja kasnije skontao, kod nas se radi Biopsija vise iz razloga da bi se nekom dodelila terapija, nego da bi oni videli zvanicno stanje jetre, sto je jako zalosno.
Medjutim, jos pre pocetka terapije, a evo sad ima Bogami skoro oko dve godine, ja imam jako velik problem, koji me strahovito muci... O cemu se radi? Kad legnem da spavam, pre nego sto treba da se probudim, osecam da mi se stomak kao nadme i kad hocu da uvucem vazduh u sebe imam odredjeni bol po celom stomaku i osecaj kao da ce da pukne. Kad ustanem i prosetam malo, ili sednem za PC - to sve me prodje. Preko dana povremeno imam neku tegobu u stomako, ali to je periodicno i kad malo pritisnem rukom na pupak osetim bol. To sam rekao mojoj doktorici, ali ona kaze da to nema veze sa Hepatitisom i da u stomaku moze biti jos 100 bolesti. Znajuci da imam ovo sranje, uvek mislim da je to zbog toga. Kontam da je Ciroza i sta ja znam... Ona mi sa sigurnoscu kaze da to nema veze sa Hepatitisom i da su mi rezultati jako dobri. Sad sam odlucio da odem kod lekara opste prakse i da me uputi da pregledam stomak, jer ovo je stvarno sranje, zeza me vec dve godine...
Pozdrav za celu ekipu, pa se citamo...