Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

zozika, ja sam uradila biopsiju, pre nesto vise od nedelju dana, jos nisu gotovi rezultati :roll:

od lekova, inace, nista ne koristim niti sam, rekli su mi da ce tek posle biopsije da vide da li ima potrebe za nekom terapijom.

reci mi, odakle nabavljas taj Adefovir i po kojoj ceni, pitam zbog moje cimerke iz bonice koja isto to pije.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

zozika napisao: i rekla da se izbegavam takve stvari,kao i da izbegavam uzimanje nekih lekova.
.......koje lekove da izbegavaš??!!!
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Post od zabrinuta75 »

Kad citam vasa iskustva, vise nisam pametna gde da uradimo taj kvantitativni PCR test. Sta vi kazete?

Znam da ga radi ta dr Neskovic u Vinci, zatim ta ista u Aqualab-u i jos Biomedica.

Konzilijum ne radi. Nose uzorke u Vincu. Dakle opet kod te dr Neskovic.

Milice, gde ces ti da ga uradis?
zozika
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 05, 2007 1:51 pm

Post od zozika »

Joj ja sam rezultate biopsije cekala oko 3 nedelje,ne znam kako je sad. A svi ti rezultati sto rade privatne laboratorije opet idu u Vincu samo njima date vise parica tako da kome se ne zuri nek ode u Vincu.
Ja Hepseru uzimam u Francuskoj.Tamo kosta 525 evra.Tetka mi zivi u Marseju pa mi njen lekar napise recept i ona podigne lek.Posalje mi autobusom po 2-3 kutijice ili ona kad dolazi ponese.Mora malu kolicinu jer hoce da naplate carinu :evil: U okruzenju ima ga u Sloveniji u Ljubljani ima predstavnistvo te firme. A jel ona uzima Adefovir?Da li mozes da mi kazes kako njoj deluje lek?Nisam sigurna 100% al mislim da hepsera kod nas nemoze ni da se uveze nema odobrenje od ministarstva.
A rekla mi je da izbegavam kafetin recimo rapten K flugalin buskopan... ispadne da bih trebala izbegavati sve druge lekov :o Ipak sve je individualno,ali posavetuj se sa infektologom pitaj za svaki lek koji koristis ili bi trebala da koristis.Ja sam pitala za svaki :lol:
Ja se raspisala.... Pozdravcic svim :D
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Hvala Zozika!! :D

E sad samo još nešto: a koji lek smeš da piješ (protiv bolova npr i od antibiotika)?

Ovo pitam za MM, a nema šanse da se raspita, jer i kad ode u bolnicu, svaki put provede od 5 do 7 sati tamo (samo da bi mu krv izvadili), tako da na samu pomisao bolnice i odlaska tamo, dobije tikove!! :lol: :lol:
zozika
Stalni član
Stalni  član

Post od zozika »

ja sam zadnji put tamo provela 5 sati tako da potpuno razumem:)
A ja popijem ponekad kad bas ne mogu da podnesem bol.Obicno popijem buskopan to sam pitala i rekli su da mogu tako 1 u par meseci. A za antibiotike nisam pitala nije bilo potrebe. Mada procitas uvek pise rizici primene i ostalo.Ja ni aspirin ne pijem :o
Htela sam pitati dal se i vama desava da zaboravljate?! ili sam se ja istripovala da mi je to od hepatitisa odnosno od lekova :lol:
zozika
Stalni član
Stalni  član

Post od zozika »

Sad sam citala ovaj podforum da tako kazem od prve stranice do poslednje i vidim kako svi prolazimo kroz isto i kako se borimo :D .Ja sam posle biopsije kad su me vratili u sobu preplakala ceo dan :oops: tek sam onda osetila olaksanje ni bensedin mi nije pomogao :lol: . Milice biopsiju ti je radila Dr.Dzonin-Nenezic ona radi sa profesorkom Bozic.
Nadam se da ce ti rezultati biti OK. A meni je Bozicka rekla da mogu da rodim bebu i da se beba moze zaraziti pri samom porodjaju ako dodje u kontakt sa krvlju.
kiss za sve :)
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm

Post od milica m »

zabrinuta75 napisao: Milice, gde ces ti da ga uradis?
Ne znam, ja cekam prvo rezultate biopsije, pa cu videti :( Do tada cete vi da uradite :D

Sto se ostalih lekova tice ja pitala i recemo ni da protiv bolova moze febricet ili panadol, a od antibiotika sve,ali kada je stvarno potrebno, nista na svoju ruku, ipak antibiotike pijemo retko i kratko, tako da ne mogu da prouzrokuju veliku stetu.
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Post od zabrinuta75 »

Zvala sam Vincu. Trenutno imaju testove za kvantitativni PCR koji radi dr Neskovic. Zakazuju za 22. i 29.11. (vadjenje krvi od 8,30 do 9,30). Medjutim MM tad ne moze jer radi. 06.12. bi on mogao, ali ne znam da li ce do tad potrositi sve testove, a i rezultat bi u tom slucaju cekali do posle Bozica, jer Institut ne radi 10 dana nakon Nove Godine.

Ili da cekamo ili da u Aqualab-u damo 6.000 dinara vise.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

zabrinuta75 napisao:Zvala sam Vincu. Trenutno imaju testove za kvantitativni PCR koji radi dr Neskovic. Zakazuju za 22. i 29.11. (vadjenje krvi od 8,30 do 9,30). Medjutim MM tad ne moze jer radi. 06.12. bi on mogao, ali ne znam da li ce do tad potrositi sve testove, a i rezultat bi u tom slucaju cekali do posle Bozica, jer Institut ne radi 10 dana nakon Nove Godine.

Ili da cekamo ili da u Aqualab-u damo 6.000 dinara vise.
O Bože, pa zar ne može da uzme par sati slobodno sa posla? :(
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Post od zabrinuta75 »

O Bože, pa zar ne može da uzme par sati slobodno sa posla?
Nema sanse. Pre dve nedelje je bio na bolovanju, jer je isao na sva ta ispitivanja, a i bilo mu je potrebno neko vreme da se oporavi od pocetnog soka.

Kako je odlazak na bolovanje kod stranaca kod kojih radi "smrtni greh", sad nema sanse cak ni da ih pita da izostane sa posla par sati.

I tako, po svoj prilici, rezultate umesto da dobijemo do Nove godine, dobicemo tek sredinom januara. :cry:

Inace, juce sam primila drugu dozu vakcine. Ruka me jako, jako boli. :cry:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Od koliko sati on radi?

Jel može da izvadi u priv lab krv prethodnog dana, uveče recimo, pa sutradan da ti uzmeš uzorak i odneseš ga tamo gde treba? Ne verujem da to nešto mnogo košta, a bitno je na pravilan način čuvati tu epruvetu sa uzorkom!

Raspitaj se, možda može tako!! :wink:
zozika
Stalni član
Stalni  član

Post od zozika »

Ja sam vadila krv na infektivnoj klinici ujutru i mama je isti dan odnela u institut Vinca,tako je moglo u februaru ove godine.Tako da bi najverovatnije mogla i ti da odneses,al ipak najbolje prvo pozovi i proveri da ne bi bilo zabune.
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Post od zabrinuta75 »

E za takvu mogucnost stvarno nisam znala. Zvacu sutra Vincu i pitati ih moze li tako.

Hvala !!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

zabrinuta75 napisao:E za takvu mogucnost stvarno nisam znala. Zvacu sutra Vincu i pitati ih moze li tako.

Hvala !!!
Zovi Vinču ali zovi i privatnu laboratoriju da pitaš da li oni mogu preko noći da čuvaju uzorak (sad sam se više pogubila, da li vadi krv ili nosi spermu, ali nema veze da se ne vraćam sada, šta god da je u pitanju :wink: ).

Ako se vadi krv za PCR on mora u neku posebnu epruvetu i čini mi se da su mi u lab rekli da mora da se zamrzne ili da stoji u frižideru-ne sećam se tačno, pa uzmi ovo sa rezervom!! :wink:
Odgovori