Dragi moji, hvala sto ste mislili na mene
Elem, danas sam dosla iz bolnice, posle 4 dana. Procedura oko biopsije u infektivnoj u Beogradu je sledeca:
Prvi dan kad se dodje,vade krv, daje se urin, dobije se samo jedna injekcija (rekose mi da je kalijum tu i jos sto sta), a uvece se dobije jedan bensedin. Sutradan, dan kad se radi biopsija, nema dorucka, takodje se dobije injekcija bensedina. Prva tura pacijenata, njih troje je otislo na biopsiju vec oko 8, a druga tura, nas dve smo otisle oko 10.30. U 10.45 smo obe bile gotove. Naime, biopsija se radi tako sto legnem na krevet, zatim doktorka (ne znam joj prezime niti ime, ali jedna plava fina, radi na 11.odeljenju), kucne u predelu oko rebara, zatim tu negde da lokalnu anesteziju, potom izmedju dva rebra uvuku neku iglu i uzmu uzorak. Ceo proces traje ne vise od dve minute, i ne boli ama bas nista, osete se naravno ti ubodi, ali meni je mnogo gore vadjenje zuba. Posle toga se oko dva sata lezi na toj desnoj strani, pa potom se vracamo na odeljenje. Za ta dva sata lezanja malo me je bolelo desno rame, kazu da tako treba. Celo po podne sam uglavnom lezala, ali su ostali vredno setali po odeljenju jer su uglavnom pusaci. Sve u svemu, nepotrebno sam brinula. Od biopsije do pustanja kuci treba da prodje 48h. E, sad uslovi u bolnici su ocajni, nema grejanja, nema tople vode, nisam ni tus nigde videla, hrana je ocajna, jastuci nikakvi, prozori ne dihtuju….ma uzas, spavala sam pokrivena sopstvenom jaknom. Ko se uputi tamo obavezno da ponese svoj jastuk i toplu garderobu, trenerku,dzemper, kao i hranu jer osim jogurta tamo nista nije jestivo. Inace, osoblje je prilicno ljubazno, nema ih puno ali su zaista spremni da pomognu i odgovore na svako pitanje. Bozicka je strah i trepet, zna neopravdano da vice i izigrava policajca na odeljenju.
Sada mi ostaje da cekam rezultate biopsije, kazu da ce za desetak dana, cim dobijem iste javljam se, do tada mirujem.

Od biopsije zavisi da li cu primati neku terapiju ili ne. Inace, PCR ne rade, pa cu i ja morati da se otvorim za tih cca 200e, ali su mi rekli i da pricekam za to do rezultata biopsije.
Pepelence, ako je tvoja devojka prelezala akutni hep.B onda nema prepreka za trudnocu. Ta infekcija je bila i prosla, u njoj sada postoje samo antitela, kao i da je primila vakcinu. Ako joj je HBsAg negativan znaci da je izlecena. Ajd sad na posao, hocemo jos koju bebu