Hepatitis B (hronicni)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- zabrinuta75
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
Wule, za regeneraciju jetre najbolja je surutka. U Beogradu u prodavnicama zdrave hrane ima da se kupi surutka u prahu, koja se veoma brzo priprema, a postoji i tzv. maja uz pomoc koje se pravi sir i naravno dobija i surutka. Bilo bi jako dobro da nabavis nesto od navedenog, pa da kad konacno stignes do lekara vec budes k'o nov.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zabrinuta,moram da primetim da si se prilicno rasteretirala od kako si razgovarala sa Bozickom?
Ja cekam ove rezultate i ziva nisam, bas mi je nekako
Prvo mi je bio problem sto moram da radim biopsiju, pa mi je posle bio problem sto moram da lezim u bolnici, pa mi sad problem rezultati
Wule, meni su u bolnici rekli da izbegavam kikiriki, orahe i sl., tacnije da ih jedem u malim kolicinama bas ponekad.
Sasa, dobro nam dosao i ostao sa nama, verujem da ce tvoje iskustvo sa terapijama svima dobro doci. Inace, sa mnom u sobi je lezala zena sa hep.B, kojoj nista od tih pomenutih terapija nije pomoglo, pa je koristila neki lek Hepsera (adefovir dipivoxil), tek joj on pokazuje prilican napredak.

Ja cekam ove rezultate i ziva nisam, bas mi je nekako

Wule, meni su u bolnici rekli da izbegavam kikiriki, orahe i sl., tacnije da ih jedem u malim kolicinama bas ponekad.
Sasa, dobro nam dosao i ostao sa nama, verujem da ce tvoje iskustvo sa terapijama svima dobro doci. Inace, sa mnom u sobi je lezala zena sa hep.B, kojoj nista od tih pomenutih terapija nije pomoglo, pa je koristila neki lek Hepsera (adefovir dipivoxil), tek joj on pokazuje prilican napredak.
- zabrinuta75
- Aktivan član
Moje rasterecenje nije samo posledica odlaska kod nje. Najvaznije je da sam prevazisla onaj pocetni sok prouzrokovan saznanjem da se pored svih ostalih zivotnih problema moramo nositi i sa hronicnim hepatitisom B. Pored toga, smirila me je i cinjenica da je virus kod njega izgleda neaktivan. Sad cekam da uradi i taj DNK test (danas treba da zovem doktora iz Vince). Iskreno se nadam da ce pokazati nereplikovanje virusa, te da cu biti jos smirenija.Zabrinuta,moram da primetim da si se prilicno rasteretirala od kako si razgovarala sa Bozickom?
U svakom slucaju, u tvojoj konstataciji ima istine, dr Bozic uliva poverenje i osecaj da smo u dobrim rukama, sto svakako smiruje.
Milice srecno sa rezultatima biopsije!!!
Pozdrav svima !!!
opet pozdrav za sve,hvala vam na informacijama u vezi kikirikija oraha i sl. vocki,izbacujem ih totalno,a sto se tice surutke znam za nju inace sam dete sa sela pa mi je poznat proces dobijanja tako da cu poceti da je upotrebljavam potrudicu da nabavim surutku koja se dobija od sirenja kozjeg mleka jer mislim da je ona jos efikasnija od kravljeg.ako mozete da nabavite koren lincure potopite ga u neku flasiranu vodu(prolom,odmenjska,inace je ova voda iz mog kraja i znam sigurno da je dobra i za druge stvari,i sl.vode)neka odstoji 10-ak dana pa piti po 100-150ml dnevno u vise razmaka,i tu ima jedan problem navodno je kontra indikovano sa cirem na zeludcu i dvanaestopalacnom crevu.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Ja pijem čaj od korena lincure!! Bitno je samo da ne bude jak (to važi i za sve ostale čajeveWule napisao:ako mozete da nabavite koren lincure potopite ga u neku flasiranu vodu(prolom,odmenjska,inace je ova voda iz mog kraja i znam sigurno da je dobra i za druge stvari,i sl.vode)neka odstoji 10-ak dana pa piti po 100-150ml dnevno u vise razmaka,i tu ima jedan problem navodno je kontra indikovano sa cirem na zeludcu i dvanaestopalacnom crevu.

Zabrinuta, jel si zvala?
- zabrinuta75
- Aktivan član
Zvala sam. Za tu novu masinu jos nisu dobili sva odobrenja od drzave, pa ne smeju da je koriste, iako tvrde da je preciznija od svih drugih (sto se pokazalo u eksperimentalnoj fazi koja je zavrsena). Kad ce dobiti odobrenja za upotrebu, ne znaju. Cenu ce formirati tek tada, ali bi trebalo da bude manje od onih 14.000 dinara. Ako nam je hitno (a jeste) kaze da uradimo test kod dr Neskovic (ona ujedno radi i u Aqualab-u), takodje u Vinci, koja test obavlja na nekoj uigranoj masini po ceni od 14.000 dinara (u Aqualab-u za 20.000 dinara radi to isto). Zvala sam i tu dr Neskovic. Rekla je da ona testove u Vinci radi dva puta mesecno, cetvrtkom pre podne, ali nije sigurna da li ce imati potreban materijal u narednom periodu, te da se javim u ponedeljak.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 11, 2007 1:07 am
Pozdrav svima. Hteo bih da saopstim da sam polovinom 2006.god radioHBV DNK test u Vinci ( kod dr. Neskovic) po ceni od 14000 dinara. Aparat kojim rade analize ne moze pokazati pravo stanje replikcije virusa ako je ono iznad 200000 kopija po ml krvi. Rezultat koji sam ja dobio glasio je: >200000 kopija/ml . 2004 godine sam radio tu istu analizu u jednoj privatnoj laboratoriji "Paster", po ceni od 17000 dinara, kada je rezultat glasio blizu 1000000 k/ml. Ne znam da li ta laboratorija jos uvek radi( ul . Sokolska, kod hrama Sv.Save). Imam informacije da laboratorija " Konzilijum" radi HBV DNA. Njih sam kontaktirao putem tel: 0112430804 ili 2434892. HEPSERA ADEFOVIR terapije je lek koji se koristi u Evropi, ali je za nase uslove preskup, oko 600eura za mesec dana. Pre dve godine mi je preporucio izvesni dr. Nozic sa VMA. Ali, kako obezbediti tu terapiju? Ako je neko zainteresovan za alternativnu medicinu, javite, imam neke kontakt telefone.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 11, 2007 1:07 am
Da, mislim na laboratoriju " Paster" Cuo sam da vise ne radi, ali nisam proverio. Proverite. Sokolska 13. Sto se tice alternativne medicine, koristio sam caj od jednog coveka iz Sapca koji je sam i sam bolovao od hronicnog hepatitisa B, pa se navodno izlecio. To me je navelo da probam. Nije mi odmoglo, ali ni pomoglo, a kostalo me je.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Ćuti! Dobro si prošao!! Mada, najbolje bi bilo da nije ni koštalo, ali svakako bolje i to, nego da ti se pogoršalo stanje!! Sa čajevima se nije za zezati, sve treba mešati u odredjenoj razmeri. Bez zezanja, batalite te šarene laže od kojih može da se pogorša stanje!sasa78 napisao: Sto se tice alternativne medicine, koristio sam caj od jednog coveka iz Sapca koji je sam i sam bolovao od hronicnog hepatitisa B, pa se navodno izlecio. To me je navelo da probam. Nije mi odmoglo, ali ni pomoglo, a kostalo me je.
U Beogradu postoji apoteka "Josif Pančić" i ono što tamo smuljaju je jedino ispravno i ok, sve ostalo može da bude i pogubno!!! Ja sam prva za lečenje biljem, ali to ne može da radi svako!!
Nemoj se zezati više!-najdobronamerniji savet!!
Pozz, majja

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Sep 05, 2007 1:51 pm
Da li si radila biopsiju?Rezultati kakvi su ti?Koji lek pijes?Ja hiljadu pitanja ko istrazni sudijamilica m napisao:leci me dr. Maja Ristovic,ako se to moze nazvati lecenjem, obzirom da sam svega 4,5 puta bila kod nje, radila samo KS i ultrazvuk. Ciji si ti pacijent?Jesi li radila biopsiju i koliko dugo si bila u bolnici zbog toga? Ajd nekako sam i prebolela da cu da lezim, al niko ne zna da mi kaze koliko dugo

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Sep 05, 2007 1:51 pm
Cituckam ovo gore i moje misljenje je da caj nista nemoze da skodi.To su biljke i ono pijes ga isto kao i da je od kamilice. Al opet ima ljudi sto svasta prodaju tako da je moje misljenje kupovati mesavine cajeva samo u nekim apotekama i nista vise.Lekari misle da mogu da stvore neke toksine i polse hep. prelazi u nekakav toksicni hepatitis,bas mi je danas doktorka to napomenula i rekla da se izbegavam takve stvari,kao i da izbegavam uzimanje nekih lekova.