Da, da tako drasticna ostecenja se naravno vide preko UZ. Ako se "stigao" do ciroze, to znaci da je njegova jetra postala jako ostecena, puna je fibroze (oziljaka) i tada jetra bas otezano radi.Mathias napisao:Sad imam tri kutije, znaci za tri meseca. Koliko ja znam terapija traje najmanje sest meseci, do godinu dana, pa i duze...
Jel se moze videti ciroza preko UZ ? Pitam, jer jednom mom poznaniku, koji ima ciroznu jetru vec par godina, doktor povremeno gleda samo UZ. Inace on boluje od hep. C i HIV je Pozitivan. Bio je dugo godina narkoman i sad je na metadonu i zbog toga nema terapije za Hep. Inace on redovno pije kolu i tako te gluposti, a ima ciroznu jetru. Nije mu radjena biopsija.

U njegovom slucaju je bespotrebno raditi biopsiju, jer ako ima cirozu - zna se da je to 4. stepen ostecenja, na zalost, ako se ne leci, kod nekih osoba moze dovesti do otkazivanja rada jetre ili karcinoma.
Terapiju moze da dobije (narocito sa ovolikim ostecenjem) ali MORA totalno da bude cist od droge i da se ni slucajno ne vrati istoj, jer moze tek onda da napravi karambol. Terapija je teska sama po sebi a u kombinaciji sa drogom je katastrofalna.
Zao mi je kada cujem za takve primere kada ljudi ne vode racuna o sebi, i koka kola je katastrofa za njega, ali verovatno je i on svestan svog stanja i ................ uh, depresivno i tuzno!!

Pozz i drzi se ti!!