Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pozdrav svima Ja evo ovih dana lutam,lepo sam raspolozena.Zdravstveno sam super.Nije mi dalo mira,pa sam otisla bar sedimentaciju da proverim.Posto mi je bila malo povisena,u decembru bila 22.Al doktorka na to nije obracala paznju.Posle je spala na 13.Al ranije pre na sistematskim mi je sedimentacija uvek 7 bila,pa sam ja to povezala sa aktivnosti virusa.Pa sam otisla da proverim kakva je sad.I sad je bila 6.Onda odem i izvadim alt,ast i ggt.I sve u normali.Super.sad sam mirna.kontrola mi tek u avgustu,morala sam da znam sta se u medjuvremenu desava .A zarazila sam se forumom,odgovaram na razne teme,al nikako na svoju "boljku".Nego Sanja,nisam te razumela..hoces antitela hcv da ponovis(to ti je hepatitis C) a pominjes vakcinu..al za C vakcina ne postoji.Vakcinisi se na B
Super ljudi, drago mi je da ste bolje. Ja retko otvaram forum, s vremena na vreme da vas pozdravim. Nemam vremena, beba raste i sve vise se posvecujem njoj, vreme se prolepsava itd.
Ja sam u medju vremenu radila kks i hormone stitne, a sve zbog nje mi je i doktorka (endokrinolog) dala da radim. Otisla na kontolu i hormoni su se smirili, bila je samo trudnoca u pitanju, znaci nemam nikakvu hipotireozu. Ukinuta mi je terapija.
Ono sto je mene obradovalo jeste da, prilikom rezultata kks sam videla da su mi alt i ast koji su u januaru bili 27 i 23 sada jos pali i iznose 20 i 18, a sedimentacija koja je bila 7 pala na 4. Tako da sam prezadovoljna. Hgb 140. Ostalo super.
Kristina, super je sve kod tebe, tako sam i mislila.
Sanja, verujem da ti temperatura vise psihicki smeta nego fizicki, tako da ne misli o njoj.
Uzivajte u prolecu.
:* vas
Ljudi,treba da idem.za bg,navodno imaju nive metode za pcr,ja sam radila onaj stari metod pre godinu. Pa su mi rekli da vidim sa doktorkom,jel raduo skorije pcr i o cemu se radi? Inace od kako sam se porodila imam zacanja u predelu jetre i tako sad i u bubrezima pa sa druge strane,i bas neugodnost neku osecam,inace kad sam.zvala infektivnu dr Ksenija javila sr kaze jetra ne boli i da sr smirim da to nije nista jer enzimi dobri,uz dobar..ja ne zna stvarno vise,pocela sam brinuti,oticu da odradim pcr i malo imam strah od svega,jel iko imao slicno iskustvo...da se oseca umorno i nelagodnost u predelu jetre,znam ja umor od bebe i sve ali..ljudi strah me,jel iko ovdr na forumu imao ozbiljnije probleme od hepija
Mahida ne znsm za taj novi pcr.Sonyq i Milica ga koliko znam nisu radile.I ja sam u februaru radila pcr(taj klasicni..stari).Javi nam o cemu je rec.A za te tegobe sto imas..svi su osecali kako su saznali za hepatitis.To je psihosomatski.I nisi jedina koja ima taj osecaj i takodje su nam doktori rekli da se smirimo,da jetra ne boli.Ja cim sam saznala za hepatitis b da imam,mene je probadalo u predelu jetre,bubrega,zigalo.Pre toga nista.Kad su mi rekli doktori da jetra ne moze da boli i ziga,ja sam se smirila.Povremeno kad se opet istripujem ona zigne.Znaci ne brini.Kod hronicnog hepatitisa,gde su transaminaze ok,i Uz ok ne moze da ziga.Probadanje se moze osetiti samo kod zutice(akutnog hepatitisa) gde je jetra uvecana i transaminaze u hiljadama.To je moj decko osetio..al i to tek kad su ga pregledali pa stiskali.Mi sa hronicnim nema toga.Ovde nije imao neko vece komplikacije.Bilo je ljudi sa jako velikim brojem kopija oko par stotina hiljada pa i milion i transaminaza oko 200.Al uz terapiju su im snizeni.Tegobe nisu imali sem nuspojava od lekova.Bilo je neka pisala za decka koji ima vec stepen ciroze i on ima zaista tegobe,al on ima hepatitis b godinama kako mu je ustanovljeno a nije hteo kod doktora uopste da ide niti da se kontrolise.Dakle nema ovde nekih slucajeva sa ozbiljnijim komplikacijama(sem tog decka koji je odbijao da ide kod doktora) pa tek kad je otezano htanu vario i jeo..onda je otisao i ciroza ustanovljena.Ne plasi se,nije ti nista.Evo ako ima nekih slucajeva ozbiljnijih koji imaju hepatitis b nek se jave,da znamo
Kristina11 napisao:Super sonyq .Uzivaj.Aco ne moras vise nabrajati,al radi bih se menjala za te tvoje "boljke"
Обично много тога иде у пакету тако да не верујем да би ти се свидело. Многи, да не кажем сви, на мом месту би одавно били кардиолошки, гастролошки и ортопедски пацијенти.
Mahida, cestitam na bebi. Ti bolovi u predelu jetre ne mogu da budu od nje same (fizicki) i kada je u mnogo gorim stanjima ona ne boli. Mene je bolelo u tom delu posle porodjaja pa sam umisljala da je od nje i kako sam razmisljala o tome vise, sve vise je i bolelo. Ali u stvari su to postporodjajni bolovi, od nosenja bebe (pogotovo ako ne menjas strane), vracanje tela i organa u normalu posle porodjaja, umora itd. Meni se isto desavalo, pogotovo posle 3-4 meseca, ali verovala ili ne, telu je potrebno 6 godina da se vrati u normalu posle jedne trudnoce, ne istim intezitetom ali svakako vise u prvih godinu/dve, tako da ne brini.
Pcr sam kao i Kristina, radila u februaru, ne znam po kojoj metodi. Javi nam ako saznas.
I da dodam za ovog decka sa cirozom..nije to samo otezano varenje..da se ne istripuju svi sad.Imao je jos neke ozbiljnije probleme..nisam dobro zapamtila..al i neko otezano gutanje i krvarenje prilikom.morao je bez cvrste hrane..i td.Pri tom mu je krvna slika bila losa.Parametri alt ast,albumini..sve.On je prosto znao je da ima hepatitis b i nije hteo da ide nit da se leci nit da ae kontrolise.desetak godina.Kroz 10 godina tek cirozu je dobio.Dakle,Mahida kontrolises se redovno i ne mogu biti nikakve komplikacije koje ne mozes dovesti pod kontrolu.Tebi su Alt,ast u normali.Pcr je potreban dugo dugo da ti bude visok da bi doveo do nekih ostecenja..fibroza I,II,III,IV stepena..a do ciroze ima ajooj,dugacak je put .Te tvoje tegobe eto rece Sonyq i od porodjaja hoce,a ide i "iz glave".Odgovorila sam ti u pp
E ja inace i juce i danas osecam bol u predelu jetre.Desno,ispod rebara.E sad..bol osetim prilikom istezanja..il kad se uvrnem..tako po nekom polozaju.najcesce kad se istegnem.Mislim danas me vec nervira..ceo dan.I nekako..nije u dubini..ne znam..i samo na istezanje.Dal to nije misic?Da sam istegla se..uvrnula..prilikom spavanja il tako nesto.Doktorka kaze,jetra ne boli..ok si,nalazi su ok.
Једном приликом ми је хирург рекао да ако бол у пределу јетре не прође за 10 дана треба нешто предузети. Мене је прошао за неких седам дана. Немам појма шта је било али је прошло.
Ne znam šta da preduzmem..kad mi je ultrazvuk u redu.I parametri jetre u redu.I oni kažu da mi ništa nije.Danas je treći dan..skoro da nema bola...možda malkice samo u nekom položaju,jako slab..čisto da osetim.Verovatno onda nije ništa.