Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 3:11 pm

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od SanjaBeograd »

Ne mogu sad na ispitivanje. Sačekaću još malo. A i grozim se svih tih neprijatnih dijagnostičkih procedura. A potreban je prijem u bolnicu.
sonyq napisao:gospodin Seselj ima HCC pa je ziv i zdrav.
Čini mi se da su creva u pitanju ako se dobro sećam. Nisam znala za hcc.
sonyq napisao: Sanja tebi je ta temperatura na psihickoj bazi, anksioznost, razmisljanje o hepatitisu itd.
Kad je 37.2 je nervoza, a kad je 37.5 pomislim odmah kako imam hepatitis (jer nije u potpunosti prošao period prozora kad sam se testirala) i onda kad ponovo izmerim nakon tog zaključka bude 37.7. :D
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Искрено, лично сам таманио цинк и витамин Ц али сам ипак добио грип, само због тога што нисам пио онај "мој" препарат против вируса.

Ево једна тазе информација. Познаница ми се управо опоравља од вирисне упале плућа коју су јој једва установили. Имала је око 37,2 и мало повишену седиментацију, али се веома лоше осећала. Упалу плућа су установили тек када су је снимили и то из бочног положаја.
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član

Post od SanjaBeograd »

Kako je lečila virusnu upalu pluća? Hvala.

(Malo je off i nema veze sa temom, oprostite. )
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Горе су се жалили на температуре и слабост па сам због тога ово написао. Па ваљда има везе са темом.

Нажалост није могла лепо да ми објасни шта су јој радили. Каже да су јој давали свашта да пије.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

Nije da nisam dobila grip,dobila sam ga,samo mi je jako blago prosao.Bez imalo temperature,grlo bolelo,nos curio..tri dana i prestalo.Dok oko mene svi virusni gde ih je cepala temperatura i do 39.E sadvsto je meni tako blago ne znam-jesam uzimala vitamin c i zink..al uz to i propolis.i voce ,najcesce kivi,pomorandze,limun i jabuke.I eto,prosto me proslo.Nego moram da kazem,jedina osoba u mom gradu za koju sam ja znam da ima hronican hepatitis b i da zivi sa njim godinama normalno..e ta osoba je igrom slucaja bila danas na jednom skupu gde sam je i videla prvi put u zivotu.Niko ne zna da i ja imam,al ono sto me je zabezeknulo je koliko ona lose izgleda.Jako jako je mrsava,suva.Koza joj je sive boje nekako.Sva je siva.I trese se.Trese joj se ruka.Ja ne znam dal je njoj to od hepatitisa il ona ima jos neku bolest pa je to od toga.Ono sto se zna da ona ima hepatitis b od rodjenja.Sad ima oko 45 godina,otprilike je 15-tak godina starija od mene.Kazu da normalno zivi.Meni ovo ne izgleda da je normalno zivljenje.Da ne znam da boluje od hepatitisa ja bih pomislila da je narkomanka,jer tako izgleda.Jako lose izgleda.A zena je dobra porodicna zena,bez poroka,cak ni cigaru nikadvzapalila nije.Ne znam dal joj je jetra obolela pa zato tako..detalji se ne znaju.Uglavnom ja sam ocekivala naizgled zdravu zenu kad su mi rekli da ona normalno zivi sa hepatitisom b.A ovo sto sam videla me je sokiralo.
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član

Post od SanjaBeograd »

Ko zna šta je tu u pitanju, mogli bi da nagađamo do sutra... Uopšte ne mora da znači da je to zbog hepatitisa od rođenja.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Сива боја лица је ваљда од бубрега.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Pa ne znam Aco,nema mi logike..obicno problem s jetrom..zuta boja koze.Al ja ti kazem ona je nekako siva.Videla sam je.Siva i bas deluje bolesno.Plus jako mrsava.Al onako nezdravo mrsava.Znas kad se vidi da je bolesna.E sad dal je to od hepatitisa b samo il ima i neku drugu bolest to ne znam.A kad pomenu bubrege..kada sam radila Ultrazvuk doktorka rece da posebnu paznju obraca na jetru,slezinu i bubrege jer hepatitis nekad hoce da napravi i komplikacije da i slezina bude uvecana i bubrezi.Tako rekla.To je obicno u poodmaklim stadijumima kad je jetra vec bolesna pa pravi konplikacihe i slezini i bubrezima.Doduse to je najcesce kod hepatitisa C a ne B.Meni je bilo sve ok.Al eto setih se njenih reci sad kad pomenu ti da od bubrega hoce siva boja koze
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Не значи да је сива због хепатитиса. Ко зна шта је навукла и чиме се храни па је посивела.

Ма нема везе што је сива све док је здраво румена. :wink:
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Poredim sa svojom bojom..ja sam blago preplanula..pa ne bih znala oceniti sad svoju prirodnu boju :lol: I Aco prekini ljudima govoriti da mislis da je rak il da ce preci u rak..sta te je spopalo :lol: Problem sa debelim crevom moze nekad a ne mora nikad preci u rak.Zasto ljude koji imaju problem,odmah plasiti da ce preci u rak.Ko i nama sa hepatitisom kad bi rekao vi cete jednom dobiti rak.A mozda bas nikad u zivotu ne dobijemo.Mozda bas jednom umrem od infarkta npr.Il od neceg desetog.A jos mi imamo stvaran i stalni problem hepatitis.A coveku sa stomacnim tegobama koje su verovatno prolazne,nit ima nesto na pretragama na UZ,nit ista,ti kazes da mislis da ce za 10 godina preci u rak.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Када неко због пролазних болова у стомаку крене да снима скенере, магнете и остало, тај је заглавио са погрешним лекаром и сигурно ће да заврши на дебелим лековима. А стално имам прилику да гледам ефекте таквог "лечења".
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Заборавих још нешто. Не кажем да ће добити тамо неки леви рак, као што спомињеш инфаркт; Него баш циљани рак као последица одређеног следа будућих догађаја.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Ima li nekog da prati ovu našu temu?Soniq,Milice?Samo sam ja ovde po forumu aktivna..vršljam :lol: ..odgovaram drugima..jedino za našu "boljku" ne pišem ništa :lol: ..nema vas.Jel radio neko od vas nalaze?Pcr test?Sanja šta je stobom,jesu li prestali oni tvoji simptomi?Pozz svima :lol: :lol: :lol:
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član

Post od SanjaBeograd »

Sve po starom... Ali teram dalje... Imam ovih dana neke tehničke životne probleme pa malo zabavim mozak sa drugim stvarima. :D Imali smo neku materijalnu havariju, pa to rešavam.

Pijem cink i tako...

Trebam da ponovim test za hcv zato što mogu kasnije da se jave antitela. Temperatura i dalje subfebrilna i tako. Vakcina ne može dok je tako.

Kristina šta ti radiš ovih dana? Šta kod tebe ima novo? :)

Pozdrav i za ostale članove: Milicu, Sonyq, Acu, Davida... Gde ste drugari?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Поздрав и теби! Борба за преживљавање...
Odgovori