Hepatitis B (hronicni)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Hepatitis B (hronicni)
mozes i vestacki da potstaknes da imuni sistem radi jos brze... ti znas kad imas temperaturu.. imuni sistem se bori. zato ti skoci temperatura.... tako da bi ti preporucio u kadi toplo cvarenje,,i samo dolivas vodu.sto topliju vodu. ako nemas kadu.. idi u saunu.. dakle,,,voda da bude dosta dosta vruca.. kako bi se povecala telesna temperatura i ubrzao imuni sisitem... takodje kroz kozu otrove mozes izbaciti, brzo hladno topolo tusiranje... 1 minut hladno sto hladnije, pa jedan minut na sto toplije... i tako jedno 10 puta. toplo hladno toplo hladno...da napravis cirkulaciju i da otrove izbacis kroz kozu...
ciscenje creva...
1 litar mlake vode
1 supena kasika morske soli
1 iscedjen limun...
ovo mora malo da se isforsiras da ga popijes za jedno 15 minuta..ovo ima da te protera, ima da trcis u wc "svakih 5 minuta"... jedno 5 dana ... ako ne pomogne javi se za drugu formulu...
ciscenje jetre..jetra je glavni filter naseg organizma... najbolji nacin za ciscenje jetre je
250ml cedjenog soka (narandza limun, grejpfrut , mandarina)
ili 250ml vode 1-4 cesnja belog luka 1-4 maslinovog ulja , oko 2,5cm djumbira)
jos jednostavniji nacin je klistiranje kafom, to je stari nacin cula si sigurno..ciscenje jetre preko debelog creva. ovo je tehnika koju je razradio dr maks gerson...koje je imao sjajne rezultate,, ljudi koji su imali glavobolje po 10 godina, posle jednog klistrira kafom glavobolje su nestale...zato sto im je jetra bila kontaminirana - zatrovana...posto ti hepatitis napada jetru ovo bi trebala realno jedno 2 puta dnevno da radis ujutru i uvece
1 litar kljucale vode
3 cajne kasikice kafe
250ml kafe i 750ml vode
15 minuta lezenja... da ti ovo priblizim
dakle ta kafa koja se kuvala uzmes 250ml kafe i razblazis sa 750ml vode.. i to treba da ubacus u debelo crevo da stoji neki 15 minuta... kako se to radi...imas po apotekama da kupis klistir...
i onda legnes u kupatilo, napravis sebi mesta da ti bude udobno...znaci mora da legnes na desnu stranu, na stranu jetre , uzmes vazelin i namazes vrh klistira, polako uvlacis u debelo crevo..tj analni otvor...i odvrnes slavinu od klistira...i polako pustis da ti litar te teconsti udje u debelo crevo... i lezis 15 minuta, mozda ces imati malo grceve u stomaku pokusaj rukom da masiras to mesto... ovo je fenomenalna tehnika za ciscenje jetre... i dakle posle 15 minuta , odes na wc solju i sve to izbacis... ovo bi mogla recimo svaki dan da radis...onima kojima je jetra zapusena ovo je sjajna metoda... i oni sokovi su sjajni.. takodje postoji i tinktura na bazi sarenog ckalja... koja je takodje jako dobra za ciscenje jetre...
- sledeca stvar da ocistis bubreg i besiku...
1-2 iscedjenog limuna u pola litre litru, ako je jedna limun po litre ,ako dva , dve litre...
1/4 kasicice ljute aleve paprike
- med , javorov sirup po zelji...ljuta aleva paprika i beli luk to su dve najmocnije biljke u prirodi...beli luk je najbolji prirodni antibiotik , a ljuta aleva paprika je biljka za cirkulaciju i za mnoge druge stvari...
za cirkulaciju ljuta aleva paprika, najbolji prirodni antibiotik beli luk, za ciscenje bubrega uva... za ciscenje jetre sareni ckalj..za ciscenje krvi crvena detelina..za srce glog..... pa to babe znaju... jbt.. i fizicka aktivnost minimum 3 puta nedeljno.. da se isforsiras a ne ono 10 minuta i gotovo
sledi ovo svaki dan, pogotovo obrati paznju na jetru moras da je cistis, nisu bas dovoljni sokovnici... ali ona ishrana, sokovnici , i ovaj klistir kafom,,, toplo hladno tusiranje...fizicka aktivnost, i zdrava ishrana... idi bre za 2 do 3 meseca, hepatitis je izginuo
ciscenje creva...
1 litar mlake vode
1 supena kasika morske soli
1 iscedjen limun...
ovo mora malo da se isforsiras da ga popijes za jedno 15 minuta..ovo ima da te protera, ima da trcis u wc "svakih 5 minuta"... jedno 5 dana ... ako ne pomogne javi se za drugu formulu...
ciscenje jetre..jetra je glavni filter naseg organizma... najbolji nacin za ciscenje jetre je
250ml cedjenog soka (narandza limun, grejpfrut , mandarina)
ili 250ml vode 1-4 cesnja belog luka 1-4 maslinovog ulja , oko 2,5cm djumbira)
jos jednostavniji nacin je klistiranje kafom, to je stari nacin cula si sigurno..ciscenje jetre preko debelog creva. ovo je tehnika koju je razradio dr maks gerson...koje je imao sjajne rezultate,, ljudi koji su imali glavobolje po 10 godina, posle jednog klistrira kafom glavobolje su nestale...zato sto im je jetra bila kontaminirana - zatrovana...posto ti hepatitis napada jetru ovo bi trebala realno jedno 2 puta dnevno da radis ujutru i uvece
1 litar kljucale vode
3 cajne kasikice kafe
250ml kafe i 750ml vode
15 minuta lezenja... da ti ovo priblizim
dakle ta kafa koja se kuvala uzmes 250ml kafe i razblazis sa 750ml vode.. i to treba da ubacus u debelo crevo da stoji neki 15 minuta... kako se to radi...imas po apotekama da kupis klistir...
i onda legnes u kupatilo, napravis sebi mesta da ti bude udobno...znaci mora da legnes na desnu stranu, na stranu jetre , uzmes vazelin i namazes vrh klistira, polako uvlacis u debelo crevo..tj analni otvor...i odvrnes slavinu od klistira...i polako pustis da ti litar te teconsti udje u debelo crevo... i lezis 15 minuta, mozda ces imati malo grceve u stomaku pokusaj rukom da masiras to mesto... ovo je fenomenalna tehnika za ciscenje jetre... i dakle posle 15 minuta , odes na wc solju i sve to izbacis... ovo bi mogla recimo svaki dan da radis...onima kojima je jetra zapusena ovo je sjajna metoda... i oni sokovi su sjajni.. takodje postoji i tinktura na bazi sarenog ckalja... koja je takodje jako dobra za ciscenje jetre...
- sledeca stvar da ocistis bubreg i besiku...
1-2 iscedjenog limuna u pola litre litru, ako je jedna limun po litre ,ako dva , dve litre...
1/4 kasicice ljute aleve paprike
- med , javorov sirup po zelji...ljuta aleva paprika i beli luk to su dve najmocnije biljke u prirodi...beli luk je najbolji prirodni antibiotik , a ljuta aleva paprika je biljka za cirkulaciju i za mnoge druge stvari...
za cirkulaciju ljuta aleva paprika, najbolji prirodni antibiotik beli luk, za ciscenje bubrega uva... za ciscenje jetre sareni ckalj..za ciscenje krvi crvena detelina..za srce glog..... pa to babe znaju... jbt.. i fizicka aktivnost minimum 3 puta nedeljno.. da se isforsiras a ne ono 10 minuta i gotovo
sledi ovo svaki dan, pogotovo obrati paznju na jetru moras da je cistis, nisu bas dovoljni sokovnici... ali ona ishrana, sokovnici , i ovaj klistir kafom,,, toplo hladno tusiranje...fizicka aktivnost, i zdrava ishrana... idi bre za 2 do 3 meseca, hepatitis je izginuo
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 3:11 pm
Kristina, šta ti je rekao lekar, da li ćeš sa tim tabletama uspeti da eliminišeš virus?
(Ne mogu da nađem neku temu novijeg datuma o hcv-u. )
(Ne mogu da nađem neku temu novijeg datuma o hcv-u. )
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
DAVIDE slazem se da mozda ne bih ni dobila da sam se tako hranila.Da bi mi imuni sistem bio dovoljno jak.A brate mili ovo sa klistirom ti mnogo komplikovano,ne mogu ja to,ja radim,nemam kad to da praktikujem i da trckam non stop u wc.Za ostalo,ishranu ok.SANJA,ne doktorka mi nije rekla da cu sa tim lekom izbaciti virus,po njoj kao i po svim doktorima,tj zvanicna medicina tvrdi da se hronicni hepatitis ne moze izbaciti.Akutni da al hronicni ne.Na ovom forumu su se dva decka javila koja su imala hronicni i sa lekovima kroz godinu,dve ne znam tacno javljali su stalno rezultate i na kraju uz lekove broj kopija negativan,hbsag negativan antitela pozitivna.Sto znaci negativni na virus i stvorena antitela,izbacili virus.Doktori su ih gledali sa nevericom i kao fenomene.Po njihovim recima.Ako ti nije mrsko i ako imas vremena ti kreni da citas ovu temu iz pocetka postove i nacices ih,tu sam procitala.A ja sam pitala doktorku da li ja mogu nekad izbaciti virus.Njen odgovor je "Ne,ali mozes sto godina ziveti sa njim".Ovaj lek mi je dala da bi smanjio broj kopija virusa i da bi sprecio da mi virus izazove neka ostecenja jetre,fibroze,ciroze il kancer.Lek se daje radi smanjenja broja kopija virusa,sto je manje kopija,manja mogucnost ostecenja..i tako se prate na 6 meseci.To se odredjuje pcr testom.Ako dodje do toga da je pcr negativan.On je uspavan.I ne steti.Al ga jos imas.Zarazan si,al niskozarazan.Smatra se da je meni tako bilo godinama i zato nisam godinama ni prenela decku.Al sad se aktivirao.Znaci lek se daje radi suzbijanja aktivnosti virusa i drzanja istog pod kontrolom.A za hepatitis C znam jako malo.Kad sam se testirala i pala u bedak, meni je doktorka rekla"zivni malo,dobro je da nemas C".Znam samo da i on moze biti akutni i hronicni.Isto tako godinama mozes da ga imas a da i ne znas,da je uspavan.Jedino sto se smatra se da je on gori jer kod C postoji "milion" nekih mutacija virusa,pa tako da virus cesto mutira i uz lekove uspeva da se "probija" zbog toga sto stalno mutira.Teze ga je suzbiti.Agresivniji je.I zbog tih mutacija nije ni pronadjena vakcina a za B postoji vakcina.Al postoji i kod B ta neka mutacija,pa je i u tom slucaju tok bolesti progresivan.Zato sam ja u prethodnim postovima kad sam pricala sa Milicom,napisala da nisam valjda ja taj "srecnik"da sam mutant
.doktorica nista nije rekla a ja ne htedoh pametovati.Opet sto se tice C mislim da se on teze prenosi,dok je B vrlo izdrzljiv i lakse se prenosi.Mislim da C ne moze seksualnim putem(u smislu telesnim tecnostima,sperma,sekret..) dok B moze.C samo putem krvi,i ako u toku seksualnog odnosa dodje do situacije krv na krv.

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 23, 2016 7:46 pm
Testirao sam se na hepatitis B i C, cisto preventivno, nikada to nisam radio.
Pri podizanju rezultata u laboratoriji, pitao sam za tumacenje, i deevojka mi je rekla da je sve negativno, a da nije ni pogledala nalaz.
HBs Ag = 0.16, jedinica cut off, referentne vrenosti neg<0.24; sl 0.24-0.46; poz>0.46
Za ovo mi je jasno da je negativan nalaz, dakle nemam hepatitis B. Zanima me samo sta znaci sl?
Ali ovaj deo za C mi nije jasan.
HCV ukupna antitela = 0.10, jedinica cut off, a za referentnu vrednost ne pise nista tipa pozitivno, negativno i neki interval, vec pise samo <0.32. Sta to znaci?
Da li je ovo 0.10 u redu? I kako se ovo tumaci?
Molim za pomoc. Hvala unapred.
Pri podizanju rezultata u laboratoriji, pitao sam za tumacenje, i deevojka mi je rekla da je sve negativno, a da nije ni pogledala nalaz.
HBs Ag = 0.16, jedinica cut off, referentne vrenosti neg<0.24; sl 0.24-0.46; poz>0.46
Za ovo mi je jasno da je negativan nalaz, dakle nemam hepatitis B. Zanima me samo sta znaci sl?
HCV ukupna antitela = 0.10, jedinica cut off, a za referentnu vrednost ne pise nista tipa pozitivno, negativno i neki interval, vec pise samo <0.32. Sta to znaci?
-
- Aktivan član
Ja kad sam se testirala meni nije pisalo nikakve ref vrednosti,vec samo hbsag pozitivan,antitela hcv negativan.Pretpostavljam da obzirom da ti je rekla da su oba negativna,da to za C gledas kao kad citas krvnu sliku,znaci treba da bude <0,32 sto je tebi u okviru ref 0,10,sto znaci da je ok,tj negativan si.Pretpostavljam da je tako,logickihealthmy napisao:Testirao sam se na hepatitis B i C, cisto preventivno, nikada to nisam radio.
-
- Aktivan član
E Sanja odgovorila sam ti na predhodna pitanja,al da te pitam,one tvoje simptome koje imas temp 37 sa 2,3 i bol u predelu jetre, imas li jos?Hocu da ti kazem da te i smirim.To nisu simptomi hronicnog hep b.To mogu biti simptomi akutnog al onda bi imala transaminaze velike a ne u normali.Moj decko kad je imao akutni hpb,imao je temperaturu 37 sa 5,bol desno,al transaminaze su se brojale u hiljadama,to automatski povlaci i bilirubine velike,taman urin i svetlu stolicu,zatim zutilo beonjaca,pa onda i koze(zutica).Cak i da je manje burno kod tebe,transaminaze nema sanse da bi ti bile u normali.Jer bol se oseca samo kod akutnog hepatitisa iz razloga sto je naglo upaljena i uvecana jetra i zato bol.Zato se i zove akutno(naglo).Ne bi mogla imati samo bol.Transaminaze i bilirubini bi skocili.Uz to je on imao i mucninu.A mi hronicni nemamo bol,mi to mozemo samo da "umisljamo"psihosomatski.Rekla mi doktorka.Bol se oseca samo kod naglog upaljenja i uvecanja jetre,kod akutnog..i to ne bi samo na tome ostalo.Kao sto rekoh,transaminaze,bilirubini,urin,stolica.A tebi je to sve normalno jel?I napisala si da treba da zakazed ultrazvuk?Jesi uspela ultrazvuk da uradis?Ja iskreno mislim da ti nemas hepatitis al da budes mirna idi nekako i testiraj se.
-
- Novi član
Kristina, pa i meni je logicno tako. Samo mi je bilo potrebno da mi jos neko potvrdi to. 

-
- Stalni član
To je dobro. Mislim, u smislu koliko dobro može biti u toj situaciji. Čitala sam ja temu, nego mi malo beže sećanja za kog člana sam šta tačno pročitala.Kristina11 napisao:Njen odgovor je "Ne,ali mozes sto godina ziveti sa njim"

Draga Kristina, ja sumnjam zato što sam išla bar dvadeset puta kod stomatologa u toku oktobra decembra i januara (imala sam problem i sa zubom i parodontalni problem), a uočila sam neke nepravilnosti oko higijene. Verovatno me je uhvatila paranoja. Temperaturu i dalje imam. UZ je zakazan tek za sto godina, ali dobro, sačekaću. Moram tako da sve čekam jer nisam u dobroj finansijskoj situaciji.
Ja sam bukvalno godinama u kući zbog bolesti roditelja. Izađem samo do apoteke i prodavnice. Doktorka opšte prakse je rekla da bi me rado poslala kod psihijatra. Spominjala je neki lek da mi sa njim malo podignu hormon sreće. Ja na to nisam pristala. Nisam poverovala zato što imam temperaturu, izrazitu malaksalost i sevanje na desnoj strani kod rebara visoko i to nekad osećam i u leđnom delu u istoj regiji. Imam dobar san, prema tome ne dam da me ošamute i zaglupe nekim lekovima. Ostaje eventualno internista, ali tek nakon uz nalaza i da li moje tegobe budu i dalje prisutne.
-
- Stalni član
Ne znam da li postoje neke besplatne akcije kao za hiv. Čekam da prođe minimum šest meseci, pa ću onda. Zvala bih zavod za javno zdravlje negde na proleće. Znam da studenti mogu uvek besplatno na njihovoj klinici. Možda bude neka akcija na Svetski dan borbe protiv hepatitisa 28.og jula.Kristina11 napisao:a iskreno mislim da ti nemas hepatitis al da budes mirna idi nekako i testiraj se.
-
- Aktivan član
Eto dobio si potvrdu,budi bezbrizan.Zdrav si ko drenhealthmy napisao:Kristina, pa i meni je logicno tako. Samo mi je bilo potrebno da mi jos neko potvrdi to.

-
- Aktivan član
Sanja,ne znam za osobe koje imaju druge hronicne bolesti kako i da li mogu da piju sve te antivirusne lekove.Konkretno za ovaj moj lek sto pijem,pise u uputstvu da mogu i trudnice da piju.Pise samo da ko ima oboljenje bubrega trebalo bi da lekar smanji dozu ovog leka.I pise da ko pije neke odredjene antivurusne lekove protiv Hiv infekcije ne moze piti i ovaj lek.Drugo nista.Moze se piti na prazan stomak il ne,hrana i pice ok.Nezeljene reakcije su retke i mogu biti ko kod svakog leka.Ja nemam nikakve reakcije,osecam se ko da uzimam bombonice
i eto.Kad sam pitala doktorku kakve su nezeljene reakcije,ona je rekla-nema ih,ovaj lek mogu cak i trudnice.E sad,postoje i jaci lekovi koji mogu da imaju nuspojave.Ovaj nema.Al njegova mana je sto moze biti rezistentan,i ako dodje do rezistencije u toku koriscenja mogu mi se naglo pogorsati simptomi i bolest.To ona nije pominjala jer valjda je retkost.To pise u uputstvu.Jbg tako kad gledas svaki lek moze ti biti sta ja znam,svasta nesto..a i imam kontrolu za 6 meseci pa ce videti kako deluje.A rezistentnost moze da se desi ako ga koristim dugi niz godina.Ono sto je naglasila je da ne prekidam da pijem do kontrole jer moze doci do pogorsanja ako naglo prestanem da pijem bez lekarskog nadzora.Uglavnom,bar ovaj antivirusni lek ne utice na nista drugo.A to sto ti se ucinilo da higijena nije bila na nivou,ne mora nista da znaci,ja gde sam isla sve je delovalo cakum pakup pa ja opet dobih virus.A za simptome te,ne bi verovala kakve simptome moze covek da ima na bazi psihe..ovde negde procitah za decka koji je bio ubedjen da ima Hiv.Imao je sve zive simptome,od temperature,oticanja zlezda,osipa..svasta on naprica.5 puta se testirao na hiv u roku od 3 godine i negativan je.Nema koje pretrage nije uradio i na autoimune bolesti razne i sve mu je ok.Na kraju mu je psihijatar pomogao.Ne kazem da si ti za psihijatra,nego samo kazem koliko je ljudska psiha cudo.Evo i ja dok razmisljam dal mi lek ne postane rezistendan,mene jetra boli,ziga.I tako mi ponekad bude.A to je nemoguce,ne moze da me ziga.Rekla mi doktorka.To je samo moja luda glava.Inace i ja nisam finansijski ok,al rekoh ti sve sam o trosku drzave.Proguraj se da dobijes to testiranje a UZ ces lako.I ja sam ga tek kroz 2 meseca radila

-
- Stalni član
Neće da mi da.
Tačnije je rekla ''Ne mogu ja to da Vam dam''. Posle sam razmišljala da li neće zbog analiza krvi koje sam joj donela ili mora ipak neki specijalista a trenutno nema na osnovu čega negde da me pošalje, pa sam to i prvo pitala na ovoj temi.
Kažem ti, nije ni ranije htela da mi da uput za neurologa, zujalo mi u ušima i onda je nešto jednog dana kao propuhnulo između uha i nosa, više u predelu nosa i tad je prestalo.
Pogledala mi je uši, grlo, slušala pluća, ispipkala abdomen, uradila ekg, dala uput da se u domu zdravlja zakaže uz abdomena i dala B vitamine. Rekla mi je da ne pijem ništa za snižavanje temperature do 38. A i ako se to desi da odmah dođem bez zakazivanja.
Gvožđe i krvnu sliku pored ostalih analiza mi je proveravala jer ima zapisano u kartonu da mi je miom na materici u par navrata pravio čudesa. Znam samo da su mi trombociti bili baš baš na gornjoj granici. Sve ostalo je bilo u referentnim vrednostima. Prestala sam da pijem B vitamine. Stalno sam gladna. Sad samo surutku. Kupila sam i neku u prodavnici i ukusna je, samo mi se čini da je to jako slano, a na deklaraciji ne piše da ima neki konzervans a rok trajanja je mesec dana. Stvarno ne znam ko je tu lud. Piše 100% prirodno.
Evo trenutno mi je temperatura 37.5. Išla sam popodne da izbacim smeće, sve zajedno dvesto metara hoda, ležala sam posle toga na kauču pola sata i pila vode, eto od čega sam se umorila.
Sad malo van teme, ali nećete zameriti. Čitala sam da ima nova odlična terapija za hcv, ali se izgleda čini da u našoj zemlji to još dugo dugo neće zaživeti.
A nije mi jasno to oko hepatitisa i surutke i mladog sira. Zašto moraju tako razdvojene frakcije, zašto jednostavno nije odgovarajuće da se popije pola litre mleka na dnevnom nivou? Ovo mi stvarno nije jasno, pa ako neko zna neka mi objasni u čemu je caka.
Kristina, kakvog je ukusa čaj od maslačka (za jetru) i može li se piti umesto čaja od nane?
Tačnije je rekla ''Ne mogu ja to da Vam dam''. Posle sam razmišljala da li neće zbog analiza krvi koje sam joj donela ili mora ipak neki specijalista a trenutno nema na osnovu čega negde da me pošalje, pa sam to i prvo pitala na ovoj temi.
Kažem ti, nije ni ranije htela da mi da uput za neurologa, zujalo mi u ušima i onda je nešto jednog dana kao propuhnulo između uha i nosa, više u predelu nosa i tad je prestalo.

Pogledala mi je uši, grlo, slušala pluća, ispipkala abdomen, uradila ekg, dala uput da se u domu zdravlja zakaže uz abdomena i dala B vitamine. Rekla mi je da ne pijem ništa za snižavanje temperature do 38. A i ako se to desi da odmah dođem bez zakazivanja.
Gvožđe i krvnu sliku pored ostalih analiza mi je proveravala jer ima zapisano u kartonu da mi je miom na materici u par navrata pravio čudesa. Znam samo da su mi trombociti bili baš baš na gornjoj granici. Sve ostalo je bilo u referentnim vrednostima. Prestala sam da pijem B vitamine. Stalno sam gladna. Sad samo surutku. Kupila sam i neku u prodavnici i ukusna je, samo mi se čini da je to jako slano, a na deklaraciji ne piše da ima neki konzervans a rok trajanja je mesec dana. Stvarno ne znam ko je tu lud. Piše 100% prirodno.
Evo trenutno mi je temperatura 37.5. Išla sam popodne da izbacim smeće, sve zajedno dvesto metara hoda, ležala sam posle toga na kauču pola sata i pila vode, eto od čega sam se umorila.
Onda je to skroz opušteno.Kristina11 napisao:pise u uputstvu da mogu i trudnice da piju.
Sad malo van teme, ali nećete zameriti. Čitala sam da ima nova odlična terapija za hcv, ali se izgleda čini da u našoj zemlji to još dugo dugo neće zaživeti.
A nije mi jasno to oko hepatitisa i surutke i mladog sira. Zašto moraju tako razdvojene frakcije, zašto jednostavno nije odgovarajuće da se popije pola litre mleka na dnevnom nivou? Ovo mi stvarno nije jasno, pa ako neko zna neka mi objasni u čemu je caka.
Kristina, kakvog je ukusa čaj od maslačka (za jetru) i može li se piti umesto čaja od nane?

-
- Aktivan član
Sanja,doktor opste prakse i ne moze da ti da uput za testiranje,mora da te uputi specijalisti pa specijalista da ti da uput.A ona ako nece da te posalje kod specijaliste,bolje menjaj doktora.Sto se tice hcv ja nisam stvarno citala o njemu nit znam bog zna sta.Znam da je skoro bilo na vestima da je neka nova terapija stigla al nesto je skupa jako,par desetina hiljada evra a samo malo njih koji mogu o trosku drzave to,da prodju silne komusije dal su podobni bas oni za lecenje tim..tako nesto..ne moze ni onaj kome nije nista od virusa,a ne mogu ni oni sa cirozama..vec ne znam ni ja ko moze time da se leci.Za surutku,ja sam malo pila,al ne kupovnu vec mi je prijateljica sa sela donosila onu koju je ona sirila.A to sto pise 100 posto,nije to 100 posto prirodno,racunaj da ima aditiva jer moraju da stave zbog roka upotrebe.Prava surutka je dobra samo nekih 5 dana.Imas i u prodavnicama zdrave hrane surutku u prahu koju mesas sa vodom.Al to mi tek ne deluje kao prirodno.Ja vise surutku ne pijem jer mi doktorka rekla da nema potrebe da se nalivam svim i svacim,da je mladi sir dovoljan jer ima isto sastojke kao i surutka.I da ga umereno konzumiram.Ja uzimam mladi sir od obranog mleka sa samo 1 % masti.I jako je i lep.Caj od maslacka je sto puta bolji od nane i bolje da njega pijes nego nanu.Da preciziraj caj od korena maslacka.Procitaj sve o njemu i slobodno ga pij,on je bas za jetru a i za mnogo sto sta.Nemoj se ni njim nalivati,dovoljno ti je dva puta dnevno.ujutru i uvece solju.Ja pijem jednom dnevno al zato sto pijem ovaj lek,pa da ne forsiram.da ne silim jetru.a ti ne pijes nista,mozes ga piti i 2 puta dnevno.on je detoksikant,stiti jetru,cisti od toksina,virusa...inace goraci malo,al nista strasno.naviknes.moj savet je da ga pijes umesto nane
-
- Aktivan član
I da,nemoj uzimati ni mesati razne travke.Ono..kaze neko koren maslacka,pomesaj s korenom ruse,sve to stavi u to i to..prokuvaj..dodaj to.Znaci nikako to mesanje travki i spravljanje raznoraznih melema koji navodno lece sve.To moze biti jako opasno,pogotovu kad govori i spravlja nepoznalac biljaka,svojstava a i bolesti.Ja nisam pobornik iskljucivo zvanicne medicine al ne ni to da razni tvde da znaju bolje od doktora,nadrilekari sad oni znaju da lece i te prirodne lekove.Najgore je neznanje a misle da su otkrili Ameriku,to sto za sve krive lekare..ok znamo svi za medicinsku mafiju,faemaceutske kuce..bla bla.Al to ne znaci da sad svako moze da leci.To sad kao kad bi ja iscitala,pomesala biljke probala..i juu pomoglo i ja sad ja delim i spravljam meleme.Druga stvar,jetra koja se bori sa hepatitisom ne moze da trpi atak da se zaliva sa raznim splacinama pa cak i prirodno to bilo.Nekom moze pomoci al bogami i odmoci.Bio je decko kome se time javio toksicni hepatitis.Al naravno ljudi se hvataju za slamku,kad ne pomazu lekovi i uz price o hemiji koliko je stetna..Sve u svemu bolje spreciti nego leciti.Hraniti se sto zdravije.Ja pretezno jedem povrce i voce sad.Jedem i meso pomalo.Razmisljam da meso izbacim ko David.Videcu. Gljive,sampinjoni jako zdravi.Procitaj koliko samo vitamina imaju u sebi i vlakans.Zitarice.Ne koristim nikakve suplemente od vitamina,vec samo voce i povrce koje je bogato njima.Maslacak pij slobodno 1 dnevno.Sve sto je umereno nece skoditi.Ako ti je bas gorak mozes ga medom zasladiti i malo djumbira.Ja pijem cist.a med ujutru na prazan stomak.domaci.ne kupovni.koren maslacka uzmi.u prodavnici zdrave hrane,150 din je 100 grama kolicina dovoljna za 2 meseca
-
- Novi član
Hvala, Kristina. Zelim ti da se sto pre izboris sa ovim!
Svako dobro! Pozdrav!
Svako dobro! Pozdrav!