Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od milica m »

Ok davide, ali to nije razlog da nekog sa ove teme nazivas pacenicom.

Kristina, sto se tice radjanja raspitaj se kod dr. kad sledeci put budes isla. Sve trudnice se pre porodjaja testiraju izmedju ostalog i na hep.B, pa ako je majka pozitivna dete odmah po rodjenju dobije vakcinu. Pre toga urade bebi laboratoriju i izmedju ostalog i da li je poz.na hep.B. Sa mojom bebom je bilo sve ok, dobio je vakcinu i nesmetano sam ga dojila. Znam da ima jos par zena sa foruma ovde koje su bile u istoj situaciji i sve bebe su ok. :D
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Kristina11 »

Davide,lepo je sto si istrajan u ishrani takvoj.Ja kad sam saznala za ovo moje,tek tad sam presla na zdraviju ishranu.Ranije mi je bilo sve u principu brza hrana,mesne preradjevine,masno,przeno,zacinjeno..Sad sam presla na ishranu koje se strogo pridrzavam.Najveci deo su mi biljke,jedem najvise voce i povrce,ali i zitarice,a od mesa ribu i junetinu ubacujem.Svinjsko i sve vrste mesnih preradjevina sam izbacila totalno.Od mlecnih proizvoda jedem samo mladi nemasni sir.Alkohol ne pijem,gazirano ne pijem.Oduvek pijem mnogo vode i vise od 2-3l dnevno.Nikakve lekove ne pijem(sem ovog zeffix koji sam pocela,radi suzbijanja kopija virusa).E jedino cigarete nisam ostavila,al sam smanjila.Lepo je sto od pocetka ishrane takve nisi dobio ni jedan virus nit prehladu,i celokupno zdravlje je super,al mislim da to ne bi sprecilo hepatitis,da si ne daj Boze bio u dodiru sa virusom krv na krv.Jer takva ishrana moze spreciti da hepatitis napreduje,imunitetom ga uspavas i da ostanes zdrav,ali ne i da ga dobijes.Sreca pa nisi zarazen.Milice hvala,sve sam iscitala,dok se nisi javljala citala sam tvoje postove od 2006. i sve se informisala :lol:
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

Kristina11 napisao:Davide,lepo je sto si istrajan u ishrani takvoj.Ja kad sam saznala za ovo moje,tek tad sam presla na zdraviju ishranu.Ranije mi je bilo sve u principu brza hrana,mesne preradjevine,masno,przeno,zacinjeno..Sad sam presla na ishranu koje se strogo pridrzavam.Najveci deo su mi biljke,jedem najvise voce i povrce,ali i zitarice,a od mesa ribu i junetinu ubacujem.Svinjsko i sve vrste mesnih preradjevina sam izbacila totalno.Od mlecnih proizvoda jedem samo mladi nemasni sir.Alkohol ne pijem,gazirano ne pijem.Oduvek pijem mnogo vode i vise od 2-3l dnevno.Nikakve lekove ne pijem(sem ovog zeffix koji sam pocela,radi suzbijanja kopija virusa).E jedino cigarete nisam ostavila,al sam smanjila.Lepo je sto od pocetka ishrane takve nisi dobio ni jedan virus nit prehladu,i celokupno zdravlje je super,al mislim da to ne bi sprecilo hepatitis,da si ne daj Boze bio u dodiru sa virusom krv na krv.Jer takva ishrana moze spreciti da hepatitis napreduje,imunitetom ga uspavas i da ostanes zdrav,ali ne i da ga dobijes.Sreca pa nisi zarazen.Milice hvala,sve sam iscitala,dok se nisi javljala citala sam tvoje postove od 2006. i sve se informisala :lol:
ostani na biljnoj hrani, hepatitis ce nestati... kasnije mozes da se vratis po starim navikama.. ali bih ti preporucio da nastavis sa biljnom ishranom... ja uvek ostavim moj recept kako se ja hranim svaki dan

-dorucak
4 supene kasike nabubrelih zitarica (ovas , jecam ili psenica, nekad pomesam sve nekad uzmem jednu vrstu)
- 2 vocke / kruska,narandza banana,kivi..itd.. izaberem
- 2 supene kasike samlevenih oraha
to sve pomesas i pojedes... i to ti je energetski obrok, energetska bomba...ti neces biti gladan narednih 5,6 sati...

-za rucak..
ista ova kombinacija samo umesto voca ubacim povrce...iseckam jedan dva parajdajza, krastavac, moze i paprika ,beli luk...djumbir sargarepa. itd..i opet orosaste plodove, izaberes.. npr.. badem, orah...,lesnici..mozes da kombinujes... i opet sve to pomesas i pojedes.. ne moras stalno orase, mozes da kombinujes

- ako imas sokovnik, odlicno je da pravis sokove... sargarepa, jabuka... cvekla..narandza.. itd...

-vecera,
vocna slata...........

cak sta vise, mozes da posejes jecam... u saksijama sa rupicama.. pustis da naraste, iseckas travu jecma.. kad dostignu do nekih 15 cm... i to napravis kao salatu...to deluje jako mocno.. jako terapeutski...jako lekovito... .

i nekih 2,3 litre vode dnevno... voda se inace pije pre jela..i sat vremena nakon jela...voda se ne pije za vreme jela..... zato sto zeludac treba da vari , ako sipas vodu ...zeludac mora prvo da zagreje tu vodu , pa da upije i da nastavi sa varenjem...

- i naravno fizicka aktivnost...

i za 2 meseca, nema hepatitisa.... gotovoooo
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 3:11 pm

Post od SanjaBeograd »

_david_ napisao:
Meda je otkrio šuplju cev, zeka je otkrio toplu vodu, a ti lek za Hepatitis.

Kako te bre nije sramota da lupetaš tako?
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Au Davide pa ti pronasao lek za virus hepatitisa.E kad bi tako bilo,svi bi bili izleceni.Slazem se da je takva ishrana dobra,i da cuva imunutet i baznost organizma,sto je dobro radi opsteg zdravlja organizma,i sprecavanja nastanka bolesti il povlacenju istih.Ovo je dobra ishrana al njom ne moze se izbaciti hepatitis,nema ga,nestaooo,gotovooo...Vec moze se sacuvati organizam od stvaranja fibroza,ciroza ili karcinoma jetre usled virusa.Svakako je dobar savet,a ne komovica(na jetru) ko Acin.Al daj nemoj zezati da se virus hepatitisa moze tako izbaciti.Moze se mozda uspavati u takvoj sredini organizma ojacanog imunitetom i spreciti da napravi stetu.Al vidis,ni tu nema pravila sa virusom ovim,ja sam ispostavilo se godinama imala taj virus,pri tom te sve godine sam uzasnu ishranu imala,bez voca bukvalno i po koje povrce,vec same preradjevine i meso a virus je i pored toga sve te godine bio uspavan i nije mi ostetio jetru,cak sta vise nisam ni decku uspela tad preneti jer je bio potisnut virus,vec sam mu prenela tek sad kad se aktivirao.Tad sam i saznala da ga imam.Sa takvom ishranom mogu samo pomoci da ga opet mozda potisnem,al to nije lek,ja cu ga i dalje imati u krvi.Jer leka nema.Moze se suzbijati samo i dovesti da budem tzv zdrav nosioc virusa,al sam dozivotno nosioc.Ovde su se dve osobe javile na ovom forumu,koje su uspele da posle par godina izbace virus,negativni su sad i stvorili antitela,i to je stvarno cudo!Uspeli su terapijom doktora,antivirusnim lekovima uz regulisanu ishranu.Al to je stvarno retkost i cudo.Uspeh je suzbiti ga da ne nasteti jetri,i uspavati virus.A da se ovaj virus izbaci uz ishranu kroz 2 meseca,to je nemoguce
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Кристина, нема потребе да се препуцавамо. Само лепо прочитај оно што сам написао.

Дакле препарат од комовице и белога лука је против свих вируса. Разговарао сам са неким биохемичарима, микробиолозима и имунолозима и никоме није јасно како би то могло да делује али делује. Проверено је више деценије и код више особа. Кажем неколико деценија проверавано и нема грешке.

Не знам да је неко имао хепатитис па се излечио али нико га није добио, што јес јес.

Што се тиче кашике комовице дневно, распитивао сам се одавно због неких других разлога и сви су рекли да нема везе са јетром.

А ти хоћеш-хоћеш, нећеш-нећеш. Мени је свеједно.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Ok Aco,ni ja ne zelim da se prepucavamo.I nije mi to namera.Hvala tebi na savetu,jer hoces da pomognes,al ja ipak ne bih da se usudim da to probam,jer i ja sam se raspitivala a meni su svi izricito i odrecno rekli ne.Ok rekli su ti da nije stetno za jetru,ok nije naravno za zdravu jetru, al za bolesnu?Ok kazes ti koristeci to niko nije dobio virus al sta onaj ko vec ima?Sam kazes da niko ko ima vec hepatitis nije ga koristio.Da li si pitao da li je stetno za jetru za onoga ko vec ima hepatitis?To sam mislila.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Milice da te pitam,sad je vezano za mog decka.Ako se secas pisala sam ti da sam saznala da sam pozitivna kada je moj decko zavrsio u bolnici pre oko 2 meseca.On je primljen u bolnicu sa transaminazama preko 2000 alt ast gama gt sve se to brojalo u hiljadama,bilirubini par stotina alkalna fosfatataza isto.Gde su mu uradili test na B i C. I bio je Hbsag pozitivan,gde mu tad nisu radili ostale markere jer je bilo ocito da je klasican akutni hepatitis B.Prve nedelje u bolnici je dostigao vrh ledenog brega gde su transaminaze otisle i do 3000 i bio je zut ko limun.Gde su narednih nedelja se spustale sa oko 1000 nedeljno.Bio je mesec dana u bolnici.Otpusten je sa transaminazama oko 200 i sa sledecim markerima gde je vec bio Hbsag NEGATIVAN antitela hbs POZITIVNA hbe antigen NEGATIVAN antitela na hbe POZITIVNA.Gde niko nije ocekivao da ce bas tako brzo stvoriti antitela na virus i biti negativan.Al Hvala Bogu,valjda zbog tako burne reakcije je tako brzo i stvorio.E sad otkako je izasao on uopste nije lezao kuci kako mu je receno i kad je ponovio nalaz alt mu je bio povecan na oko 300.Onda se uprpio pa lezao kuci pa su mu spali na oko 160.Mene sad buni to variranje transaminaza i sto nisu skroz spale.Srecna sam sto je negativan i sto je stvorio ta glavna antitela al me brinu sto jos nisu transaminaze spale.Jos ga neko preplasi a mene zabuni recenicom"pazi da ne predje u hronicno pridrzavaj se svega".Izvini al sta da predje u hronicno kad je negativan na virus uz stvorena antitela?To nije rekla doktorka vec neka sestra koja nisam ni sigurna dal zna situaciju da je negativan uz antitela stvorena.Al me to zabunilo i uplasilo a transaminaze jos nisu spale.Treba li da se plasim?On jednom kad stvori ta glavna antitela na hbs on je dozivotno imun,jel tako?Ona ne mogu da ispare? :lol: Jer ponavljam otpusten je kao hbsag negativan i antitela hbs pozitivna.Pri tom da napomenem da ja za sve ovo vreme nisam htela blizi kontakt sa njim iako je stvorio antitela i ako je negativan,iako je doktorka rekla da je on dozivotno imun,i da tu nema problema,nisam smela,otkud znam,iz straha,nisam smela,jos je sveze.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

У мојој породици и шире нико није добио никакав вирус од када и када користимо тај препарат. А пре њега је била ситуација као и код осталих а за неке чак и гора. Једноставно у питању је одличан препарат. Једина мана му је што мора стално да се користи. Осим тога лук мора да буде домаћи а не кинески и комовица мора да буде јака - 50%.

Што се тиче кашике алкохола добио сам изричито тумачење да никакве везе нема са јетром, каква год да је. Подсећам те да када питаш, не треба да питаш уопштено за алкохол већ за једну супену кашику комовице. И да се више не понављам.
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

Kristina, zaista ne znam. Po svoj logici on je svoju bitku zavrsio kao pobednik, verovatno treba vremena da se transeminaze vrate u normalu, mozda je i ostalo neko ostecenje jetre, pa zato trns. setaju. Mislim po rezultatima je negativan, ima antitela i to je to, zasticen je kao da je i vakcinu primio. Hronicnim nosiocem se proglasava neko ko je i posle 6 meseci pozitivan, a on to vise nije. Treba li on na neku kontrolu? Ako treba neka pita dr. sta vam je ciniti, do tada koristite kondom.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Aco ok,hvala.Milice da bio je na kontroli,doktorka rekla da je sad sporije spadanje transaminaze otkako su drasticno spadale za po 1000 nedeljno a sad to ide sporije,pije silimarin i mora da bude malo mirniji i da vodi racuna o ishrani.On i nije vodio racuna otkad je iz bolnice izasao.Kontrole transaminaza na svake 2 nedelje.Inace odradjen ultrazvuk mu je bio uredan,nije vise uvecana jetra i bez promena je.A na njegovo pitanje sto mu je ta sestra rekla da pazi da ne predje u hronicno,doktorka je sa podsmehom rekla "a i ti svakog slusas".Prosto negativan si i stvorio antitela i to je to nemas virus i dozivotno imas imunost.Jetru mora jos da dovede u red,manje iscrpljavanja jer ipak mu je organizam narusen,omrsao je 10 kg u bolnici na strogoj dijeti i infuzijama.I mora da i dalje neku vrstu dijete drzi,dala mu je ishranu za prelezani hepatitis i bice sve ok.kontrole transaminaza na 2 nedelje
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

SanjaBeograd napisao:
_david_ napisao:
Meda je otkrio šuplju cev, zeka je otkrio toplu vodu, a ti lek za Hepatitis.

Kako te bre nije sramota da lupetaš tako?
koristi ovaj recept 2 meseca, posle 2 meseca poseti infektologa... ja ruku secem ako se hepatitis ne povuce...
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

Kristina11 napisao:Au Davide pa ti pronasao lek za virus hepatitisa.E kad bi tako bilo,svi bi bili izleceni.Slazem se da je takva ishrana dobra,i da cuva imunutet i baznost organizma,sto je dobro radi opsteg zdravlja organizma,i sprecavanja nastanka bolesti il povlacenju istih.Ovo je dobra ishrana al njom ne moze se izbaciti hepatitis,nema ga,nestaooo,gotovooo...Vec moze se sacuvati organizam od stvaranja fibroza,ciroza ili karcinoma jetre usled virusa.Svakako je dobar savet,a ne komovica(na jetru) ko Acin.Al daj nemoj zezati da se virus hepatitisa moze tako izbaciti.Moze se mozda uspavati u takvoj sredini organizma ojacanog imunitetom i spreciti da napravi stetu.Al vidis,ni tu nema pravila sa virusom ovim,ja sam ispostavilo se godinama imala taj virus,pri tom te sve godine sam uzasnu ishranu imala,bez voca bukvalno i po koje povrce,vec same preradjevine i meso a virus je i pored toga sve te godine bio uspavan i nije mi ostetio jetru,cak sta vise nisam ni decku uspela tad preneti jer je bio potisnut virus,vec sam mu prenela tek sad kad se aktivirao.Tad sam i saznala da ga imam.Sa takvom ishranom mogu samo pomoci da ga opet mozda potisnem,al to nije lek,ja cu ga i dalje imati u krvi.Jer leka nema.Moze se suzbijati samo i dovesti da budem tzv zdrav nosioc virusa,al sam dozivotno nosioc.Ovde su se dve osobe javile na ovom forumu,koje su uspele da posle par godina izbace virus,negativni su sad i stvorili antitela,i to je stvarno cudo!Uspeli su terapijom doktora,antivirusnim lekovima uz regulisanu ishranu.Al to je stvarno retkost i cudo.Uspeh je suzbiti ga da ne nasteti jetri,i uspavati virus.A da se ovaj virus izbaci uz ishranu kroz 2 meseca,to je nemoguce
ne, ja ti kazem hepatitis nestaje... uzmi recept, budi fizicki aktivna, pij dosta tecnosti, 2,3 litre vode, i pored toga pravi sokovnike od voca i povrca...da potstaknes imuni sistem da radi 1000 na sat... posle 2 meseca idi na pregled ako i dalje imas hepatitis, prosledi mi nalaze i ja secem ovog mog dole... pa ti nisi svesna sta je imunski sistem... imunskii sistem moze cak da pobedi i celije raka
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Davide,celije raka da.Jer celije raka su slobodni radikali,same celije koje se ne razvijaju kako treba i kisela sredina organizma ih podstice(kisela sredina se stvara secerima,peradjevinama,mnoge vrste mesa,ujedno hranom danasnjice,brzom,preradjenom sa aditivima i kontervansima) a u baznoj ili alkalnoj sredini se celije raka povlace.Tvoja ishrana je jako jako zdrava,ne samo zbog imuniteta,vec i zato sto se njom vrsi detoksikacija i zato sto je iskljucivo alkalna a sadrzi sve hranljive sastojke koje organizmu trebaju.Znam ja to sve.Kada bi se svi tako hranili stalno i od pocetka,ja zaista verujem da niko ne bi ni imao rak.Cak se preporucuje svakom da bar 20 dana tako detoksikaciju godisnje uradi,najbolje pred prolece pred sezonu virusa.A znam i osobu koja je takvom ishranom ali strogo takvom,uspela da pobedi rak tj metastaze,i evo 6-sta godina kako je ziva i zdrava Hvala Bogu i bez naznaka o raku.Ali i dalje se tako hrani i tako ce do kraja zivota da se hrani.Al iskreno za virus hepatitisa ne verujem bas da moze da se izbaci.Ok da tom ishranom sprecim da mi osteti jetru,napravi cirozu il rak al bas da ga izbacim iskreno ne verujem da moze.Al evo,mene nista ne kosta da probam.Ja se i ovako priblizno tako hranim,samo treba meso totalno da izbacim.Nije problem.Ne verujem al uradicu to jer ne moze da mi skodi,moze samo da koristi.Koliko si rekao?2 meseca?Cujemo se za 2 meseca da ti javim nalaze
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

Kristina11 napisao:Davide,celije raka da.Jer celije raka su slobodni radikali,same celije koje se ne razvijaju kako treba i kisela sredina organizma ih podstice(kisela sredina se stvara secerima,peradjevinama,mnoge vrste mesa,ujedno hranom danasnjice,brzom,preradjenom sa aditivima i kontervansima) a u baznoj ili alkalnoj sredini se celije raka povlace.Tvoja ishrana je jako jako zdrava,ne samo zbog imuniteta,vec i zato sto se njom vrsi detoksikacija i zato sto je iskljucivo alkalna a sadrzi sve hranljive sastojke koje organizmu trebaju.Znam ja to sve.Kada bi se svi tako hranili stalno i od pocetka,ja zaista verujem da niko ne bi ni imao rak.Cak se preporucuje svakom da bar 20 dana tako detoksikaciju godisnje uradi,najbolje pred prolece pred sezonu virusa.A znam i osobu koja je takvom ishranom ali strogo takvom,uspela da pobedi rak tj metastaze,i evo 6-sta godina kako je ziva i zdrava Hvala Bogu i bez naznaka o raku.Ali i dalje se tako hrani i tako ce do kraja zivota da se hrani.Al iskreno za virus hepatitisa ne verujem bas da moze da se izbaci.Ok da tom ishranom sprecim da mi osteti jetru,napravi cirozu il rak al bas da ga izbacim iskreno ne verujem da moze.Al evo,mene nista ne kosta da probam.Ja se i ovako priblizno tako hranim,samo treba meso totalno da izbacim.Nije problem.Ne verujem al uradicu to jer ne moze da mi skodi,moze samo da koristi.Koliko si rekao?2 meseca?Cujemo se za 2 meseca da ti javim nalaze
da si se pre hepatitisa hranila zdravo i kvalitetno, nikada ne bi ni obolela :) imuni sistem bi skroz unistio virus... sad moras kroz kvalitetnu ishranu da potstaknes da imuni sisetm radi 200 na sat.. kako bi se izborio sa tim virusem i da ga eliminise... recept sto sam ostavio mora da bude organski.. jer sa genetski modifikovanom shitom neces postici dobar rezultat... moras sve da izbacis meso duvan so, keksove sve sve sve, i iskljucivo na ovoj ishrani dva meseca, 3 najkasnije... pre ishrane, prvo moras da ocistis svoj organizam... pa onda pocni sa ishranom... ne postoje neizlecive bolesti postoji samo neizlecivi ljudi.. zapamti :D
Odgovori