Hcv

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

ah da... pa sa trigliceridima 7. naravno da ne moze :) Oko 5 vec moze...

Nije to nista cudno niti zabrinjavajuce. Jeste lose sto ne moze da se vidi LDL, ali moze HDL ako se ne varam.

A za diabetes - cekaj jel to rezultat 8 njemu posle OGTT testa ili regularan test na prazan stomak bez jela prethodnih 12 sati? Ja sam pricao na prazan stomak 6.1 je granica. Za OGTT vaze druga pravila.

A znaci imao je ranije tgl 8? Zasto mu tada nisu dali lekove? Dijeta je spustila ali i dalje iznad vrednosti... 1.7.

pozz
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Druze,
mislim da je doktor pricao posle glukoze koju je pio da je imao 8 secer,a da je 11 dijabetis.
Saznacu sve od endokrinologa jer posto su mu rekli da ima pred-diabetis sigurna sam da ce specijalista raditi jos testova.
Kada je imao 8 trigliceride pozlilo mu je i mislili su da je infarkt.Srecom nije bio..
Zaboravila sam da li je pio nesto za trigliceride,pitacu ga.....
I tada su mu enzimi u jetri bili jako veliki :cry: :cry: :cry: ne znam koliko
Ti si pisao o seceru 11,da li je to posle glukoze kada se popije ili prije?
Ja znam da je doktor samo rekao 11 je diabetis,a 8 je pred dijabetis....
Hvala ti na svim informacijama :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Evo nasla sam doktor je upravu i ja sam dobro napisala:
posle popijene glukoze od 7,8--11 je imparied glucose tolerance(pre-dijabetes)
Od 11 pa nadalje je dijabetis....
On ima sve simptome dijabetisa :cry: :cry: :cry
Pozdrav
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

Da, to je sve OK, OGTT test posle 2h treba da bude ispod 7.8 a od 7,8-11 je intolerancija glukoze. Iliti preddijabetno stanje.
A kakve to simptome dijabetesa ima? Nemoguce da ih ima sa intolerancijom...

Da on ne jede slatkisa mnogo? Toliki trigliceridi ukazuju na to (trust me, dokazao sam na svojoj kozi :evil: )
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Druze,
pije jako puno vode evo ti primera:za dva dana je popijo 11 litara.....
ide puno u wc
znoji se,ruke mu se tresu posebno ujutro....
zamagljava mu se vid na to se zali vec dugo....
ne moze mu zarasti kada ima ranu(zaraste ali treba puno dana)...
itd........
Ne jede slatko!
Prije da,ali ne ovih par meseci...
Pozdrav
Macaki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 12:13 pm

Post od Macaki »

Ja samo da javim da sam danas dala krv i da ce mi rezultat bili gotov do kraja nedelje.
Sad neka mi je Bog u pomoci . . .
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Macaki napisao:Ja samo da javim da sam danas dala krv i da ce mi rezultat bili gotov do kraja nedelje.
Sad neka mi je Bog u pomoci . . .
Držim ti palčeve, javljaj se!! :wink:
Macaki
Stalni član
Stalni  član

Post od Macaki »

Javicu obavezno rezultate cim stignu kakvi god bili. Mnogo sam vam svima zahvalna sto ste uz mene u ovakvom trenutku . . .
Macaki
Stalni član
Stalni  član

Post od Macaki »

Zaboravih da vas nesto pitam !
Doktor koji je radio tog dana u transfuziji (neki mladi dr. Zeljko, zna ga neko ?)i koji mi je uzeo rezultat , pogledao je one moje rezultate (anti hcv slabo pozitivan, Western blot neodredjen) i kaze da to ne mora nista da znaci jer valjda W. b. treba da je 2 puta pozitivan (potvrdan test). Meni sad nije to bas najjasnije ?Ili je mozda to rekao jer je video da sam se bas uplasila? Jer je rekao i nesto u fazonu, nije trebalo da ti to sve pricaju dok ne budu gotovi nalazi.
Jel imao jos neko od vas nalaze slicne mojima ?
Ja cu izludeti do kraja nedelje. . .
Korisnikov avatar
Gem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 6:12 pm

Post od Gem »

ova tvoja situacija je extremno retka. moraćeš da se strpiš do kraja nedelje.

tebi ništa nije potvrđeno, samo je postavljena sumnja koja će da se raščisti u petak tj. čim dobiješ rezultat. :wink:
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

Stvarno uzas... :-? Oce kaki nece kaki... zar je moguce da i ELISA i WB testovi budu slogirani u konkretnom slucaju?!
Bye bye little lady
Macaki
Stalni član
Stalni  član

Post od Macaki »

Celog dana sam bila na ivici ludila zbog cekanja rezultata. Najzad skupim hrabrost i pozovem doktorku i sta se ispostavi ? Da rezultat nije stiigao kod nje, i da ona i ne zna gde je i da li je uopste stigao. Kaze da sam trebala da im kazem da meni licno posalju na adresu. Ali oni su meni rekli da je takva procedura da stize u kbc, pa oni prosledjuju dalje po odeljenjima, pa kad ga dr. uzme, onda da me kontaktira. . .I sad se ona cudi jer ne zna gde da ga trazi, da li u transfuziji ili u direktorijumu. . .I jos mi kaze da je sad kasno jer je petak popodne, nego da je pozovem tek u ponedeljak prepodne da je podsetim ? :-?
Ja cu da lepo poludim do ponedeljka. Ovako neko ne moze da podnese neko ko je panicar i pesimista poput mene :cry:
Celog dana sam bila kao na iglama. Sada sam fino popila sedativ i odoh u krevet da se lecim. . .
Javicu vam rezultate kad (i ako) ih saznam ,a ne umrem od muke do tad ! :( :cry:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Macaki napisao:Celog dana sam bila na ivici ludila zbog cekanja rezultata. Najzad skupim hrabrost i pozovem doktorku i sta se ispostavi ? Da rezultat nije stiigao kod nje, i da ona i ne zna gde je i da li je uopste stigao. Kaze da sam trebala da im kazem da meni licno posalju na adresu. Ali oni su meni rekli da je takva procedura da stize u kbc, pa oni prosledjuju dalje po odeljenjima, pa kad ga dr. uzme, onda da me kontaktira. . .I sad se ona cudi jer ne zna gde da ga trazi, da li u transfuziji ili u direktorijumu. . .I jos mi kaze da je sad kasno jer je petak popodne, nego da je pozovem tek u ponedeljak prepodne da je podsetim ? :-?
Ja cu da lepo poludim do ponedeljka. Ovako neko ne moze da podnese neko ko je panicar i pesimista poput mene :cry:
Celog dana sam bila kao na iglama. Sada sam fino popila sedativ i odoh u krevet da se lecim. . .
Javicu vam rezultate kad (i ako) ih saznam ,a ne umrem od muke do tad ! :( :cry:
Na žalost, to se često dešava........ Drži se još par dana, nerviranjem nećeš ništa dobiti. :wink:
Macaki
Stalni član
Stalni  član

Post od Macaki »

Jao, Majo hvala ti na podrsci. Ti si stvarno jaka, svaka ti cast. Procitala sam kakve probleme imas sa muzem, ali nisam stigla sve.
Ja ovo sve grozno prezivljavam. Toliko sam bila danas u rastrojstvu kad sam je zvala, da mi je rekla da mi je rezultat pozitivan onesvestila bih se u trenutku. Ili bih skocila sa terase.

Svaka ti cas, samo se drzi. Zelim vam sve najbolje. :P
Korisnikov avatar
Trifunija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 12:45 pm

Post od Trifunija »

Macaki, drzim ti fige da bude sve ok, da test bude negativan i da ne razmisljas vise o tome!
Zanima me koliko treba da prodje vremena od moguce infekcije do testiranja?
Odgovori