Da, simptoma nema osim kod manjeg broja obolelih, a i to su sasvim drugaciji simptomi od ovih koje ti navodis...tako da ova tvoja temperatura i sve to...sa eventualnim hepatitisom C nema veze, niti je bilo od toga....
Iz ovog sto si ti napisala imam utisak da ona sumnja da si ti, ako je virus prisutan, njega nedavno dobila.....znaci da ga mozda hvatate u akutnoj fazi, bez obzira sto ti nemas nikakve simptome....a mislim da ona to zakljucuje zato sto iz tvojih alt/ast nalaza koji su izrazito niski,kks, kao i ulatrazvuka nista ne upucuje da je prisutan neki hronicitet...
Ostaje da se testiras i da se status utvrdi....
Ukoliko bi se ispostailo da je akutni hcv, oni bi ti prepisali samo interferon (najverovatnije roferon, premda je bolja opcija i kod akutnog pegilirani interferon) ... bez ribavirina ... (hronicni se tretira kombinovanom terapijom, dok akutni moze interferonskom monoterapijom)... testom ili nekom drugom metodom je nemoguce utvrdii da li je hcv akutni ili ne ... jedino ako ti znas da si imala neki faktor rizika u prethodnim mesecima (do 6 meseci) , pa bi to uz pozitivan test moglo da navede lekare na zakljucak da se radi o akutnom obliku....to sve otom-potom, verujem da je ona sve ovo pričala uopsteno...šta bi bilo, kad bi bilo... idealno je i nesimptomaticnu infekciju uhvatiti u akutnom stadijumu jer su onda sanse za eliminaciju virusa ogromne - skoro 90%...
Sva razmisljanja o terapiji ostavi za period posle testa ... nije terapije tako teska za vecinu kao sto se ispredaju legende ....primera radi, puno pacijenata prima terapiju i radi istovremeno....narocito mladji ljudi bolje podnose od onih koji su vec u godinama ili sa vec ostecenom jetrom. Ipak ne treba preterivati, nije ova terapija ni blizu klasicnoj hemoterapiji sto se podnosenja tice.
Hcv se s majke na dete retko prenosi (do 5%) i to uglavnom pod uslovom da je prisutna visoka viremija - ogromna vecina dobije zdravo dete, znaci prenos zaraze je pre izuzetak, nego pravilo...tako da infektolozi ne demotivisu obolele da imaju decu ukoliko to partneri zele....moj lekar isto govori sto i tvoja dr
Puno srece. Zelim ti negativan HCV RNK rezultat.
P.S.
Mnogo bolje zvucis nego u onom prvobitnom šoku...
edit: vidim da ti je i majja otpisala, pa da i njoj mignem na temi