Garfield napisao:Majo, je l mama ranije patila od panicnih napada ili da li se nesto slicno ranije desavalo ili je ovo novo za Vas? Ako se ovo nije ranije desavalo, moze biti dase radi o nekoj promeni na mozgu.....Zaboga miloga, pa zar je moguce da ne mozete da dobijete nikakvu psihijatrijsku konsultaciju da neko izadje na teren...? Uzas jedan....Vidite, sto se tice lekova.....posto je vec tako kako jeste...ako se radi o panici...Moj Vam je predlog da batalite Bromazepam, od njega vajde nema, nego da joj uzmete Xanax (aprazolam), on je i anksiolitik i antipanik, deluje delimicnoi sedativno, uzmite onaj od 0,25mg pa probajte da joj date uvece pola i ujutro pola (Boze sto mrzim da ovaklo ordiniram terapiju preko neta, to je protiv svakog mog principa zdrave pameti ali ....kad niko nece da Vam dodje, bar da pokusam da VAm pomognem nekako).
On ce joj malo oboriti pritisak (svi ovi lekovi malo obaraju TA, za do 5-10 mm zive, sto nije strasno) ali joj dajte dosta tecnosti (slane supe) pa ce se to malo kompenzovati...I dalje me muci taj Karbapin sto pije....nisam siguirna da joj je to od koristi...Anyway, probajte sa Xanaxom pa mi javite kako joj je sa ovim najmanjim dozama pa ako treba da povecamo....Sigurno ce joj biti bolje nego sa Bromazepamom, koji je dlican anksiolitik ali ne za ono sto njoj treba.....
Nikada nije imala ništa ni približno ovome, uvek je bila smirena, glavna i odgovorna za paniku u našoj kući sam ja.
Jeste se desilo već jednom od kada je izašla iz bolnice, ali nije bilo ovako strašno. Ovo danas je baš bilo uspaničenog u stvari više preplašenog pogleda, bespomoćnosti i straha.......

Kad se desilo prvi put, bilo je u toku noći, isto se tako tresla... Na pitanje šta se dešava, rekla mi je da se plaši sebe, jer se pretvara u džangrizalo koje stalno nešto zanoveta, ali nije bilo ovolikog straha u očima. Ovo danas je bilo na ivici da pogled odaje i bol.
Ovo je baš pravo stanje straha, strah i panika u očima, cela je drhtala i govorila kako se plaši svega (ono što sam već napisala). Smirila sam je uz disanje i na kraju je zaspala (klasika, kao kod mene kad mi se dešavalo to, kada sam imala te napade).
A zašto Vas brine Karbapin (Mazepin)???
Rekli su mi da je to obavezno, jer može da se desi da dobije epi napad. O tome samo toliko znam. Iskreno da Vam kažem, kad krene ovo njeno drhtanje, koje se desi i bez ove panike koja se desila danas, ja se plašim da to nije neko pražnjenje u mozgu. Nije grand mal, daleko od toga, ali kao da dodje do nekog šmercovanja. Ali za ovo stvarno nisam kompetentna, možda samo ja nagadjam. Meni na to liči......
Druga stvar a vezana za isti lek, meni ovaj njen doktor ništa nije rekao koliko dugo da ga uzima!!! I kad se izbacuje, saznala sam da mora postepeno, nikako naglo, ali opet, nisam ja ta koja treba da donese tu odluku. Ma užas!!!!!
Pokušaću sutra preko ove organizacije da pitam za neuropsihijatra, psihijatra ili koga već, da vidim da li dolaze na teren, jer svakako će mi trebati recept za Xanax, ako ne uspem od njih da ga dobijem, pokušaću preko kućne nege iz doma zdravlja. Ali ta dr koja dolazi, ona je internista. Danas mi niko od lekara nije bio, izuzev ove sestre, trebalo bi sutra da dodju, pa šta uspem.
Hvala Vam na savetima, javiću šta se dešava!!!
E sada, što se dekubita tiče, čini mi se u zadnja dva dana kao da rane
smrduckaju, jer ja to stalno njušim, imam nekako utisak da se osećaju na streptokoku

(kao onako kad boli grlo i ima gnoja, al ga opisah

), a inače na oko deluje ok, samo što je malo vlažnije, ona ogromna krasta je počela sve više i više da se odlepljuje (uslikaću sutra).