Dobrodošla Garfield, sada ću da krenem redom, oduševili ste me ovim postom........
Garfield napisao:
Sto se tice Xanaxa, ajde sad lepo ovako da se dogovorimo: Uzmete pola tablete Vi, a pola tablete date mami. Tako ujutro pa onda uvece! (Da se ne baca!:) ). Stvarno, ne salim se. Ne znam kome je vise potreban. Sa Karbapinom Xanax nema veze i nemate razloga za strah od toga, sve je ok. Moze da joj neznatno obori pritisak, onda mozete da idete na 2x1/4 (mozete i sebe da startujete na tu dozu).
Genijala raspodela terapije - "da se ne baci"!!!

Ja sam sada u klasičnoj poziciji uvodjenja terapije - kupim lek, a on onda "stoji" na stolu, ja ga posmatram.......

I mi se tako gledamo, merkamo, ne zna se ko šta kome misli, da li lek meni "veli" : "Doći ću ti glave" haha ili ja njemu: "E neću te uzeti, pa da si još toliki!!"
I to tako može da potraje.......do u nedogled.......
Što se pritiska tiče, svi lekovi koje mama uzima obaraju pritisak, a ja od toga dobijam "panične napade" (ne u pravom smislu, nego me uhvati frka!!), a uz sve to joj dajem i Trodon, koji takodje obara pritisak.
Zbog toga me je strah (što se mame tiče), a zbog sebe - ako mi obori pritisak, kud ću onda i šta ću, i ovako zna da mi padne na 75/45 (kada popijem Persen), pa onda samo bauljam po krevetu, na nogama jedva stojim.......zato me je strah da počnem i ja sa njim, ali mic po mic, vidim ja da ubedjujete Vi mene polako, samo još da "svarim" to.
Garfield napisao:
Ne znam sta bi mogao d aznaci otok na licu o kome govorite, ali ne mislim d aje mama za manitol. Manitol se daje zbog oticanja mozga.
Sto se Vas tice: NEOPHODNO JE (INSISTIRAM) da jedete 3 puta dnevno. Da pijete dosta tecnosti.
E ovo je zaista pravi majčinski savet, od srca sam se nasmejala kada sam čitala ovaj deo posta!!

Utanjila sam sa jelom, priznajem, ali zato vodu i vitamine pijem kao kamila. Svaki dan ću čitati iznova i iznova ovaj post.
Garfield napisao:
Da placete kad god Vam se place (mozete u WCu ako necete pred mamom), d auzimate Xanax da bi ste malo stali na loptu i dlai svom sistemu pauzu od adrenalina. Neophodno je da pravilno disete - molim Vas da budete u kontaktu sa sobom: ako grcite trbusne misice ili misice grudnog kosa i prestajete da disete, ukoliko zaustavljate disanje nakon udaha i ne izdisete vis esekundi, ukoliko ne udisete normalno - re,metite proces disanja koji je neophodna za oslobadjanje tenzije i emotivnog nabolja, dakle molim Vas da tendencioznopratite sebe d ali disete i da po potrebi kazete sebi "Disi....", zatim da opustite misice ramenog pojasa, ruku, trbuha, karlice i nogu. I tako nekoliko puta na dan. Svaki put kad ovo pokusate tj kad se setite to da urdaite prakticno cete osvestiti koliko ste zgrceni, napeti i koliko vam je disanje poremeceno.
Čitajući ovo, pratila sam i uputstva i ostala u šoku koliko sam bila zgrčena (čak i u ovim momentima kada se opustim, kad sedem pred komp-što mi kao predstavlja predah). Opuštala sam deo po deo, kako u postu i piše i tek sam tada primetila koliko sam u stvari napeta.
Kakav sjajan osećaj nakon toga.
Garfield napisao:
Svesno smanjite unos kafe, i dogovorite se sa sobom koliko cigareta cete danas popusiti, izvadite visak preko tog broja iz kutije i zakljucajte ih u orman. Mislite o tome kolko pusite kada posezete za cigaretom u kutiju. Svakoga dana uzmite 1 gr Vitamina C. Nemojte uzimati alkohol.
Kafu skoro da i ne pijem (popijem jednom u dva dana jednu nes 3 u 1, tako da mi to nije problem, ali zato cigarete....

Vitamin C (i ostale) redovno pijem.

Alkohol ne pijem ni za Novu godinu.
Garfield napisao:
Ovo su male stvari za sapoispomoc dok ne odete kod nekoga ko ce Vam biti od vece pomoci, ali ajde pokusajte da dozvolite da neko drugi - pa makar to bio neko iz virtuelnog prostora - malo vodi racuna o Vama i kaze Vam konkretno sta da cinite a Vi kao poslusate, moze? Pokusajte.
Javite kako je mama sa Xanaxom.
Naravno da ću pokušati, beskrajno Vam hvala što brinete o meni, nema veze što je virtuelno, mnogo znači.

U stvari, ovo je trenutno ceo moj svet, za drugi ni mesta ni vremena nemam.
Odoh sada da dam mami da jede (a ješću i ja, danas klopamo biftek na kamaku, stigla je penzija

), pa prelazim na sledeći post, jer ovaj i ovako kuckam od sinoć.....