Hvala, majja
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
To je dopušteno u bolnici, pod pelenom, što je apsolutno bilo nemoguće videti prilikom posete, jer negu rade van tog doba.tamaraft napisao:uh uh kako je smelo da se dopusti da se ovakvi dekubitusi stvore!?![]()
chini mi se da bi ovo bilo najbolje otkloniti hirurshki!
da se odstrani nekrotichno tkivo pa da zdrav sloj koze zarasta u najpovoljnijim mogucim uslovima!
dushek, vazdushni jastuci, higijena...
Taj crveni deo je baš na samom boku, (a ove rane sa slika na gluteusu, oko trtične kosti sa obe strane) tj na onom gornjem (izbočenom delu-nemam pojma jel to karlica ili butna kost već??!), neizvodljivo je sa šlaufom, kupila sam i onaj pravi "Rudo" jastuk-kao šlauf, ali je neizvodljivo postaviti pod pacijenta, jer se onda "nakrive" ostali delovi tela, koji su van tog jastuka.tamaraft napisao:sapun voda, dobro posushiti, alkoholom masirati ako nisu otvorene rane vishe puta u toku dana i na suvu i samo suvu kozu naneti puder! i izbegavanej oslonca na taj deo, lezite na boku ili nabavite onaj posebni jastuk za glutealnu regiju ili chak dechiji shlauf na kom cete lezati tako da je dekubitus postavlejn u rupu jastuka ili shlaufa da nema kontakt sa krevetom!
a odstranjivanje se mora vrshiti u sterilnim uslovima, kao manja hirurshka intervencija!
Ovo bi bilo sjajno, mnogo bi mi značila ta informacija, jer ću je svakako nabaviti.Garfield napisao:Ali ako nabavite lampu, mogu uvek da pitam u domu kako oni koriste Bioptron za dekubite pa da VAm dam savet iz prakse.
Pozdrav