Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
sanyalica napisao:Kome se ti to pravdash Machine???
Majjo, nisi pazila na chasu.Sedi-kec.
Ako je za keca, onda ok, povlačim reč, ali ovaj tvoj komentar upućen čoveku koji piše o svojim problemima je u najmanju ruku neumesan, u istom je rangu sa bilo kojim postom u kom se vredja bilo ko.
Ja izmedju vas ne pravim razliku.
Druga stvar, jako je površno, sebično i krajnje nepromišljeno napisati nekome "idi napolje, koliko sediš za kompom" bla bla.....
Neko možda ne može napolje, neko možda ne sme napolje, a kompjuter je pravo rešenje za "ubijanje vremena" u takvim slučajevima. Meni je mnogo pomogao u vreme kada nisam mogla da izlazim (iz ovih ili onih razloga).
NIsmo mi ni glupi ni prosti ni zaludni već želimo promene. U jednoj Švaicarskoj 60 posto našeg medicinskog osoblja bi dobilo otkaz ali zato bi 60% završilo u zatvoru ( mito , kradja, otudjivanje imovine, prisiljavanje na prostituciju...itd)
Nismo mi ovde ( poresko obveznici) zbog vas lekara već ste vi tu zbog nas ...nas koji vas plaćamo, mi smo gazde. Kad se to bude u ovoj zemlji shvatilo...biće promena, mi smo gazde mi plaćamo zdravstvo, školstvo itd. Petooktobarskim promenama su dobili samo: vojska, policija, sudstvo, zdravstvo,administracija, privatnici( lopurde)...ostali su dobili penis u anus!
P.S. odjavljujem se i sa ove teme kao i sa proslih, posto vrlo dobro poznajem deo ucesnika "debate" a od njih sigurno niko nista pametno nece procitati
A od tebe je procitao... TVOJA BOLEST TI NE DAJE ZA PRAVO DA SVOJE OGORCENJE USMERAVAS PREMA NEVINIM LJUDIMA, DIVNOJ PROFESIJI I MEDICINI KAO NAUCI.
Možda sam ja nešto propustila u čitanju, ako jesam, izvinjavam se.
jesi majce (na svoju neverovatnu srecu, kakve je gluposti napisao), covek je dosao i napljuvao medicinu kao nauku i uporedjivao je sa nabadanjem zrnevlja, doktore je nazvao sljamom....
Ja imam jedno pitanje, postavicu ga i na temi pravo i etika. Radila sam kao pravnik u zdravstvu, i bila zastitnik pacijentovog prava, to je nemoguca misija.
Zanima me sta mislite o slucaju iskusnog psihijatra, koji svom pacijentu skoro na svakoj kontroli kaze da je ucinio sve sto je znao, da je nemocan, i na kraju napise recepte. Kolege smatraju da ima pravo to da kaze, a onda pricaju da je ustanova sve ucinila...a lekar nije govorio ustanova već ja. Frka je bila jod trazenja promene lekara, sa novim neiskusnim specijalizantom, punim volje i entuzijazma, pacijent se preporodio, znatno, znatno je bolje.
Sreca, mnogo je vise dobrih i savesnih lekara.
Na trecem mestu je pisem, kao svaka pocetnica, da bude zapazeno i da dobijem odgovor.
peniko napisao:jesi majce (na svoju neverovatnu srecu, kakve je gluposti napisao), covek je dosao i napljuvao medicinu kao nauku i uporedjivao je sa nabadanjem zrnevlja, doktore je nazvao sljamom....
Ovaj deo sam stvarno preskočila!!
Neno, takvih primera ima gomila i mislim da na takve lekare tj na njihova (ne)dela, ljudi i reaguju ovako kako reaguju!! I sama, u privatnom životu, izgovorim mnoge stvari kada čujem tako nešto, što naravno ne znači da to mislim o SVIM lekarima i o medicini uopšte!!
nena1958 napisao:Ja imam jedno pitanje, postavicu ga i na temi pravo i etika. Radila sam kao pravnik u zdravstvu, i bila zastitnik pacijentovog prava, to je nemoguca misija.
Zanima me sta mislite o slucaju iskusnog psihijatra, koji svom pacijentu skoro na svakoj kontroli kaze da je ucinio sve sto je znao, da je nemocan, i na kraju napise recepte. Kolege smatraju da ima pravo to da kaze, a onda pricaju da je ustanova sve ucinila...a lekar nije govorio ustanova veæ ja. Frka je bila jod trazenja promene lekara, sa novim neiskusnim specijalizantom, punim volje i entuzijazma, pacijent se preporodio, znatno, znatno je bolje.
Sreca, mnogo je vise dobrih i savesnih lekara.
Na trecem mestu je pisem, kao svaka pocetnica, da bude zapazeno i da dobijem odgovor.
Evo, odgovoricu Vam sa zadovoljstvom! Kao pravnik treba da radite svoj posao i dobijate platu za to. Kao DOBAR pravnik treba da nadjete reshenje u svakoj situaciji. Ako Vi polazite od toga da je neshto "nemoguca misija", od Vasheg "pravnikovanja" nema nishta, te treba da ustupite mesto nekom mladom, neiskusnom, ali punom volje i entuzijazma, mladom pravniku koji ce znati kako da reshi problem i zashtiti pacijenta. Pozdrav
Sanjalice mislim da je krajnje vreme da konačno završiš knjigu Imaš dovoljno materijala i likova ( ) a osećam da će i ova ( kao i prethodne) biti bestseler