U potpunosti se slažem, meni eto niko nije rekao da trebam da se trgnem ali reći tako nešto osobi koja pati za nekim tako bliskim i važnim kao što je voljeni otac je u najmanju ruku drsko.Bojana2311 napisao:Dragi moji,
osecam da mogu da vas oslovim ovako, jer nas nazalost veze ista tuga, i sa vama osecam jacu i dublju povezanost nego sa nekim clanovima rodbine.
Zovu me tako iz daleka, da mi pozele srecnu novu godinu???!!!
Ja im rekoh da je nisam slavila, samo sam cekala da prodje ova prokleta 2012. Ne vredi. Jos se usudjuju da mi drze pridike da se "trgnem" radi sebe i radi ljudi oko mene ( milion znaka cudjenja ), na sta ja rekoh da niko, ama bas niko nema prava da mi odredjuje ni nacin tugovanja, ni optimalno vreme, a jos manje da mi se mesa u zivot, jer sam bila jako vezana za oca. Moje tugovanje, da ga tako nazovem, ne oseca niko, sem mene, i zaista je drsko reci cerki umrlog oca da se trgne..Odrzah tako prekookeanski monolog i bi mi lakse. Sinu pricam da je deda Bojan njegov andjeo cuvar, iako je on mali i ne razume, ali ko zna, mozda je meni tako lakse..
Eto, zato Saro, ne znam da li sam vec rekla, ali budi sebicna u svojoj tuzi, ne zadrzavaj suze, jer tuga ne valja da se suzbija. Ne placu slabi, vec normalni, zreli i jaki ljudi. Boli sada, bolece uvek, samo ce mozda malo manje boleti, odnosno ti ces se navici na to..
Budite mi dobro svi, Mila, Saro, Lyki, beba2908, defranza i svi dragi ljudi..
Ja kada mi dođe da plačem, eto pokušam da eskiviram, da ne bude uvek da zaplačem na svaku emociju i sećanje ali ako vidim da ne mogu preko toga onda se prepustim i isplačem se, isplačem jer mi je tako lakše, lakša sam za jednu dozu bola i tuge.
Zato slušaj samo sebe, naravno i savete prijatelja koji su tu i koji su dobronamerni i koji traže načine da pomognu a ne da pogoršaju stvari i povećaju bol, kada osetiš da je momenat da plačeš onda plači jer niko ne može da određuje kako ćeš i koliko ispoljavati svoju tugu za nekim tako dragim.
Primi moje saučešće zbog svog gubitka drugar.cikiciki napisao:Saro primi moje najiskrenije sauceshce..
Nisam dugo posecivao forum,ne znam ni sam zashto..
Proshlo je 4 meseca od kada je moj otac umro i dan danas isto kao i ti,prva misao kad se probudim(i to samo onda kad imam srece pa zaspim) je pomisao na to..
Nova godina i Bozic..ni sam ne znam kako sam to pregurao..
Sutra mi je rodjendan..
jedva cekam da prodje..
Isto kao i tebi Saro,ova godina(t.j. proshla) je bila blago reci uzasna..
Toliko je teshko normalno funkcionisati,naci snage ujutru ustati za posao koji je pritom kao robija..
Gledati majku koja je se toliko trudi da bude normalna,da se bojim za njeno zdravlje..
Isto sam jako usamljen..u medjuvremenu sam se rastao sa devojkom sa kojom se zabavljao 8 godina..sa kojom sam planirao zivot..
jako je teshko..
neizdrzivo..
i
Ne znam šta bih ti rekla, pre svega jer je jako teško naći utešne reči što znam po sebi. Najlakše je reći da život ide dalje ali treba ga opet pokrenuti da bi on nastavio da ide dalje. Skupi snage, nađi motivacije i probaj da nastaviš dalje. Verujem da si stariji od mene tako da imaš za šta da se boriš, nisi na početku i tvoj otac je verovatno imao prilike da vidi neke bitne stvari u tvome životu, stvari koje svaki otac želi da vidi kod svog sina ili ćerke.
Probajte da izgurate, da se držite ljudi koje volite i koji vam znače. Ja nažalost nisam u mogućnosti da to uradim zbog nekih okolnosti ali kažem vama jer sam sigurna da bi to meni pomoglo, uvek je drugačije kada si sa nekim nego kada si sam u bilo čemu pa i u ovome.
Ostajte mi dobro do sledećeg javljanja, lep pozdrav od mene.