Vlado,
i ja imam taj osecaj kao da je tata stalno "tu negde", i posto smo moj tata i ja imali nas interni recnik, kada god dozivim ili vidim nesto smesno, pomislim, moracu da ispricam tati kada "dodje"

A proslo je nesto vise od 5 meseci...mislim da ce nas taj osecaj pratiti ceo zivot, ali ja sam to pocela da prihvatam kao nesto dobro, jer to je deo kada svi kazemo "nastavice da zivi kroz nas"...Ili se ja samo tesim, sta je da je, kako vreme prolazi nalazis nacin da samom sebi olaksas. Razumeces kada prodje malo vremena, veruj mi...
A ako si ziveo sa majkom, da, onda je mnogo teze...stalno se susreces sa njenim stvarima...
Ja sam se odselila pre 5 godina od kuce, pa recimo da mi sad nije strasno kada vidim tatin rukopis, mama je sacuvala, odnosno nije sklonila neke brojeve telefona koje je tata zapisivao...mobilni sam samo iskljucila, imao je pripejd broj, a telefon sklonila tamo gde su sve njegove stvari...tuga ostaje ceo zivot, samo menja oblik...sve je u nama i nasem umecu da nastavimo dalje na ovaj ili onaj nacin. I ne pomaze kada ti neko kaze "MORAS" nastaviti dalje! Pa sta ljudi misle? Da mi to ne znamo? Nastavi dalje kada osetis da si spreman, i ne dozvoli ikome da seje negativnu energiju oko tebe, imas svu slobodu ovog sveta da tugujes na svoj nacin, svojim tempom...bar to imas! I ne daj to nikome! Zvuci besmisleno, ali, veruj mi ima, zivot je pun laznih "milosrdnih andjela" koji ce tek sada da pametuju...bar su takva moja iskustva...
Jano,
Posao odlicno dolazi uz ovu situaciju, zapravo bilo sta, samo da "glava ima o cemu da razmislja"...
Ja sam vredna, jer svaki dan moram da kuvam dva rucka, plus da pravim detetu hleb ( ima na forumu oblast Pedijatrija, i tema fenilketonurija, da ne davim ljude jos i sa tim ), i meni to dobro dodje, ali bi mi dobro doslo i da se malo odmorim. Ja sam sada u fazi, kao ok sam, i samo u trenucima osame, ili tako kada po milioniti put shvatim da ga nema suze krenu bez prestanka...
Ali, svrca je tu, i znam da bi tata bio presrecan da moze da ga vidi...smejem se zbog sina i oca...